Ghost
Iskusan lik
- Tu od
- 10 Ruj 2021
- Poruka
- 1,716
Ma znam prijatelju, veci mi problem izvalit 800+ ojera od jednom 🤦♂️ iako...sa tim bih skoro 2 godine rjesio problem lancola 🤔Vjeruj mi kolega, neće se buniti. 😉
Ma znam prijatelju, veci mi problem izvalit 800+ ojera od jednom 🤦♂️ iako...sa tim bih skoro 2 godine rjesio problem lancola 🤔Vjeruj mi kolega, neće se buniti. 😉
Da li pališ pod polučokom ili ne? Ako ne koristiš polučok, probaj tako. I ne zaboravi stisnuti pumpicu dva tri puta. Probaj i nez polučoka ali stisni pumpicu par puta prije paljena.eto ti sad ,a tako sam je nahvalio ,naime 550xpg pocela da malo zeza kad je vruca obicno je palila iz prve ,sad ponekad hoce tj nece da upali pa treba potegnuti i 7-8 puta ,a i kad upali nece odmah da primi gas nego se kao zagusi i ugasi,u cemu moze biti problem ili je problem do mene
Da, polučok je kada digneš capicu gore i vratiš je dolje.sta je polu cok,,kad je vruca palim je i palila je bez ikakvog pomeranja poluge za saug znaci samo na prvo paljenje povucem to crven dugme napred i na gore ,posle kad je vruca to stoji na sredini u startni polozaj i tako pali nekad bez problema iz prve al sad hoce ponekad da malo zaebava
Moja me me isto jebala za popizdit, pa i kad radila na ler gasu znala krepat... onda sam pronasao na you tube video od nekog amerikanca i stvar pomaze... evo linketo ti sad ,a tako sam je nahvalio ,naime 550xpg pocela da malo zeza kad je vruca obicno je palila iz prve ,sad ponekad hoce tj nece da upali pa treba potegnuti i 7-8 puta ,a i kad upali nece odmah da primi gas nego se kao zagusi i ugasi,u cemu moze biti problem ili je problem do mene
je, autotune je ona.. to ti je samo skrivena dizna za ler gas, sa njom samo dignes ler gas i ona opet radi... sve drugo sto se tice smjese goriva odradi elektronika. ako si imao u mislima na starima hi i lo dizne to nema veze sa timeKakvi vijci u karburatoru, pa zar nije mikročip koji sve odrađuje i vrši korekciju.
Zanimljivo.je, autotune je ona.. to ti je samo skrivena dizna za ler gas, sa njom samo dignes ler gas i ona opet radi... sve drugo sto se tice smjese goriva odradi elektronika. ako si imao u mislima na starima hi i lo dizne to nema veze sa time
ova dizna sama ne moze imati korekciju jer to je obicna dizna i u poziciji drzi ju O ring gumeni, dosta sam razmisljao sta se desi i vidim da na obe 550 xp gdje sam to napravio je losija kompresija ako usporedimo sa novom i tu mora biti neka fora, vjerojatno stvara klip manji vakum i ne moze vise povoci pravu smjesu i ovime ji malo produzis zivot.... tvoje pitanje na kraju... to sam napravio na pocetku prosle godine i radi ona bolje na visokoj temperaturi nego u jakom minusu, usporedio sam je sa novom prije mjesec dana, losija je vec osjeti se to i nova pali ko mina vruce ili hladno nema veze, istrosila se pomalo nemam joj sta zamjerit 10 godina vec radi, starije su izdrzljive to je cinjenica.Zanimljivo.
Dali smatraš da je ta dizna sama imala korekciju kad je opao ler gas pa je ti vraćaš u normalu. Ili su se drugi parametri pobrkali.
U proteklom periodu sam vodio raspravu sa nekim kolegama koji navode kako taj mikročip svemoguć. Sad ti navodiš da ler gas nemože da kontroliše mikročip. Interesantno jer je i na običnim karburatorima L diza rešavala taj problem.
Ajd sad to isprati pa kad bude 40 temparature i budeš tjerao 3 rezervora u kontinuitetu dali će se ta pila zalijetati na leru.
Nece, neces nista napravit isto ce bit. Prijatelj je to napravio i sreca da je servis uzeo natrag karburator, pomoglo je to sto pisem ali opet nece palit ko nova ali amerika prema tome sad, mozes opet normalno raditBit ce red po novi karburator...