• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Kad smo kod zaštitnih šumarskih hlača, ja sam u potrazi recimo pa bi sugestije dobro došle…
Evo ja imam od Husqvarne hlače i na sreću samo sam ih lagano okrznuo tako da ne znam koliko štite ali se osjećam sigurnije sa njima. Mana im je težina i malo je teže hodati u njima pogotovo kad se radi na većim kosinama, ne može se napraviti veći korak jer ne dozvoljavaju to. Da opet uzimam obavezno bih uzeo sa tregerima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Evo ga jedan nas balkanac u njemackoj ,ima korisnih stvari
Možda nije uspjelo jer je s Štilovkom izvodil test 🤭

Šalim se, zastitna oprema je uvijek dobro došla za radove u šumi sa bilo kakvim alatima za šumu.
Samo je problem pod njom raditi kak je jocc napisal

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Zaboravio sam napisati da te hlače štite samo 180 stupnjeva sa prednje strane noge, sa zadnje su tanke pa lako dođe do problema ako se pili između nogu. Ja sam se naviknuo na njih i od kad ih imam stalno ih koristim, ja sam svoju školu platio i više ne bih.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Kad smo kod zaštitnih šumarskih hlača, ja sam u potrazi recimo pa bi sugestije dobro došle…
Ja ih imam Husqvarna Clasic, malo jesu problematične za ljetnih vrućina i neudobne što se tiče džepova (što god staviš u džep nekim čudom završi na ja...među nogama), ali ako uzmemo u obzir da im je u biti funkcija zaštita...sigurnije se čovjek osjeća u njima, s druge strane ak ti paše veličina predložio bih ove Oregon zaštitne hlače L - Trgovina i usluge Blažević

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Mislim da mi L nebi odgovaralo… Vidil sam da Stihl ima od cca 600-700 kn pa do onih preko 2000 kn. Neznam koja bi tocno trebala biti razlika…

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ne znam, vjerojatno u udobnosti i kvaliteti materijala, iako pila ak ih jednom uhvati jednako će ostetiti ove za 600 i one za 2000 kuna, ali vjerojatno da će manja ozljeda noge biti u onim skupljim, ali i u onim najjeftinijim će biti manja ozljeda neg da radiš u trapericama

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Ja ih imam Husqvarna Clasic, malo jesu problematične za ljetnih vrućina i neudobne što se tiče džepova (što god staviš u džep nekim čudom završi na ja...među nogama), ali ako uzmemo u obzir da im je u biti funkcija zaštita...sigurnije se čovjek osjeća u njima, s druge strane ak ti paše veličina predložio bih ove Oregon zaštitne hlače L - Trgovina i usluge Blažević
ti si sigurno kupio čudotvorni model koji štiti i ja..... Takve su sigurno i najskuplje budući da štite najveće blago :)

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Moš mislit što štite kad se blago nađe između mobitela iz jednog džepa i kutije cigareta iz drugog o_O

Posljednje uređivanje od moderatora:

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
Čuj, otprilike koliko para toliko muzike. Jeftinije se nađu oko 500-600 kn. Po meni najveći im je problem što je vruće u njima i nisam baš pokretan. Probao sam Stihl, husqvarna i one koje drži Titan iz Karlovca. Više manje ista stvar. Sljedeće ide neki cjenovni razred 1000-1500kn i mislim da su tu već te sve hlače puno bolje napravljene što se pokretljivosti i ventilacije tiče. Ja sam nakraju uzeo Husqvarnine tehnical extreme, tko ga fučka, safety first
Kako god bilo, hlače su puno jeftinije od ozljeda.
@damirko, nisam baš shvatio, kako radite drva u šumama? Iako, još se lakše zarezat kada je drvo na podu nego kod obaranja

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
Platio sam ih oko 1600kn iz UK na nekoj akciji dok su još bili u EU. Inače im je cijena oko 2500kn. Po meni vrijede svake kune.

Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Sigurnost treba posmatrat koji je glavni i odlučujući faktor sigurnosti, ko nosi te hlače naka na njih zaboravi i onda je OK, niko nemože predvidjet na koji način i iz kog ugla može da nastane povreda,.. . Kao i automobil ko se uzda da će mu glavu spasit pojas, airbag, abs, ass taj je nagrebusio, osnovni faktor je otvorene oči i koncentracija, kao i u vožnji automobila. Dok su se vozale fiće i tristaći mnogo manje je bilo stradalih , pored svih močućih sredstava zaštite sad se svakodnevno gine zato što se zaboravlja na ljudski faktor koji u vožnji sve manje procjenjuje svje sposobnosti i sposobnost vozila, a to je glavni i osnovni čak više od 95 %, svi kažu imam auto sa .... a nekaže koliko je on sposoban da tim autom da upravlja. To važi i za korištenje motornih pila gdje se gura vodilica i sa koje se strane očekuje otpor, šta se dešava sa drvetom koje se presiječa i kuda povlači, gdje je napeto i kuda može pući i mnogo toga, a onda dolaze zaštitna sredstva koja su dobra ali u praksi najčešće mogu da daju lažnu sigurnost, a tada dolazi do grešaka opasnih po život. Recimo zaštitna kaciga štitim od pada grane , da ne razbije glavu neki manji predmet, ali pad predmeta od 5 kg sa visine 5 metara lomi vratni pršljen , đaba od kacige.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Isel sam danas pitat za ove…

Uglavnom gledam negde u tom cjenovnom rangu 1000-1500 kn

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
@smilan apsolutno, oprez prije svega, to je najvažnije. Zaštitna oprema je tu da spriječi teže ozlijede, nitko ne tvrdi da je svemoćna.
P.S. Usporedba sa prometom je poprilično promašena, statistički najviše poginulih u prometu imamo između 1970 i 1992. otada je konstantni pad. Ne treba brkati brzo širenje informacija i realno stanje. Recimo,da malo karikiram, dok se nisam bavio ovim poslom, nisam ni znao da ljudi imaju ozlijede od motornih pila, a kamoli da smrtno stradaju, sad malo malo čujem za nesreće, nekad manje nekada nažalost tragične.
U nekoliko sam grupa na facebooku, kako se ljudi igraju sa svojim zdravljem i životima, to je naprosto žalosno

@Tommy Vjerujem da su to odlične hlače ali bilo bi super da ti netko da iskustvo iz prve ruke. Vidim da imaju ventilirajuće otvore sa zadnje stranje nogu, to je odlična stvar u ljetnim uvjetima

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
@Tommy Vjerujem da su to odlične hlače ali bilo bi super da ti netko da iskustvo iz prve ruke. Vidim da imaju ventilirajuće otvore sa zadnje stranje nogu, to je odlična stvar u ljetnim uvjetima
Šuma je opasan sport koliko god bio oprezan…
Gledam i Husqvarnu ali nemaju ništa u tom cjenovnom rangu. Imaju oko 600-700 kn i one od 2000 i više… Neznam kakva je situacija sa Oregonom i sl.

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
75
Isel sam danas pitat za ove…

Uglavnom gledam negde u tom cjenovnom rangu 1000-1500 kn
Ja imam točno takve. Mogu reći da si nešto pokretljiviji nego u onim jeftinim za 700 kn, ali je svejedno vruće u njima raditi.

Na vrh