Ima, ne možeš izbiti plinske đepove sa jednim, pa ni dva pritiska. Treba 3 do 6Inače nema veze kolko se put pumpa? Jesi znal to?
Znam ja proceduru palenja i uvjek se držim uputstava, volim da sve bude po PS-u što se kaže. Ali isto tako mislim da je glupo, a i suvišno da na pumpicu moram stalno pumpati. Ako sam je ugasio i poslije 2 sekunde ponovo palim nema potrebe za pumpicom.Najčešći problem kod toplog paljenja je ta toplina koja može napraviti plinske đepove u sustavu kanala od rezervara do karburatora. I to je izraženo kod modela 550xp i 560/562xp zbog dizajna unutrašnjosti.
Dakle, procedura koja piše i u priručniku (koji naravno nitko ne čita)
napumpati gorivo 6x, podignuti čok i odmah spustiti na polučok i onda kresnuti. Bez korištenja dekompresora.
Osobno, nisam doživio taj problem na 550xp, barem ne tako izraženo jer ne kresne baš uvijek na prvo povlačenje ali kresne.
I sada opet ide neka sprdnja sa Autotune modulom, a ovaj problem uopće nema veze s time. AutoTune/mTRONIC su po mojem mišljenju odlična tehnička riješenja
A kaje bilo? Pa ona ima podesivu uljnu pumpu, meni je na najjače otvorena.Imali 555, nije se dobro pokazala (problem s podmazivanjem lanca). Zamjenili za 365 i za sad je ona dobra. Idi ipak na sigurnije i provjerenu stvar, 555 je relativno nova motorka koja se treba pokazati.
A dali imaš problem na 372 sa piljevinom da ti zatvori kanal rupu u vodilici i da stane ulje.Pitam zato jer moja 372xp razbaca ova slaba ulja i ne podmazuje nikak u debelim trupcima. Zato ja uvijek koristim ina st 200 ili husqvarna ulje.
Ako si dovoljno brz na okidaču, da kad se javi pod čokom brzo ga otvoriš i pila samo nastavi presti. Meni je uspjelo nekoliko puta, uštedi se jedno navlačenje.Moja pali ko metak za sad, ja kad je hladna napumpam i sa čokom palim, kad se javi spustim čok i to je onda🎻😉👍🍺