• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,358
Ja danas malo brusil lanc reko pem u šumu, ali vreme je li la, ni vrit ni mimo.
I kaj sad dal da idem ili ne, ma reko nejdem.
Nebuju drva nikam pobegnula zi šume, de je još zima, imam cajta zvozit sve doma.
Treba i malo počivat od posla.
Stvarno ovo čudo tehnike je plafon kaj se brušenja tiče, ko got da je to zmislil. 👍🇸🇪

























Čemu ti služi taj plavi dodatak. Za slikanje. Možda neku funkciju? Po njemu kriviš uglove il drugo.
 

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,602
Kad je jako raspušten lanac zapinje od taj zaštitni lim i tupi se jedna strana lanca, ako ti je lanac izoštren a čistači nisu skidani pila reže u stranu, ako vodilica nije brušena sa vanjske strane nastane "žica" i pila reže u stranu...nije tu razlika između 545 i 365, do nečeg drugog je
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,358
A gde uglove loviš. Odoka.
Pa samo imaš problem u postavljanju. Možda sam u krivu pa mi pojasni kako je sa tim raditi.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,358
Baš mu lepo pravilno šelebeće turpija. Bolje da niko ne gleda. Koje uglove lovi pa svi uglovi su od oka (prva dva). Dva osnovna za rezanje nema. Prvi zavisi od dubine postavljanja turpija, koga zajebava veličina zuba opada i sa tim mora opadati i visina turpije, po šablonu je ista visina postavljanja. Drugi ugao jel ulovio 30 ili više ili manje, dali je bila na sredini turpija ili malo ukoso, pa to možeš ganjati i bez tog šablona. Ako prva dva ugla imaju dobru geometriju treći mora sam da legne dobro.
Ipak je samo za slikanje šablon.
Ko zna pratiti uglove to mu je smetalo, ko nezna vidjeti zerez na zubu džaba mu to, ni na tom ništa nevidi.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,358
Pa nemože se ni sa ovim pratiti ugao ako nemaš znanje. Opisao sam kako može da krivuda turpija, ili određenost visine zar nije tako.
 

zoran89

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,037
Na ajde kad ste već u zustroj raspravi da pitam.

Zašto mi iscuri sav lancol kad ostavim motorku da stoji duže vremena?

H135 je u pitanju?

Jel to spada pod normalno ili?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,011
Pušta negde na pumpi, crijevu ..... treba oprati i vidjeti gdje.
Nije normalno da iscuri
 

Bahrija1979

Novi član
Tu od
20 Svi 2023
Poruka
17
Ako je loš lanac sjeban što fali vodilici ona treba da je u redu. Drugi lanac i ide. Ajd uslikaj iz blizine lanac da se vide 4 zuba, da vidim kako izgledaju, jedna slika okomito nazube.
Nisam profi,rekreativno ja kemijam,godišnje oko 30m narežem s motorkom.1 slika je di je udaril lanac.Najvjerojatnije tu dobila simetrija lanca.3 slika sad tek vidim da vodilica u krasnom k...u vrh.
 

Prilozi

  • 1.png
    1.png
    221.6 KB · Pregleda: 54
  • 2.png
    2.png
    205.3 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot 2023-05-19 212500.png
    Screenshot 2023-05-19 212500.png
    287.9 KB · Pregleda: 54

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,358
Na tom mjestu je iskočio lanac i samo jednom zapeo. Na desnoj strani su ti veći zubi, bar se tako vidi na sl.2. Znači vuče udesno. Klasično oštrenje gdje se lakše òstre lijevi zubi i više skidaju, desna strana zaostaje. Uzmi novi lanac. Vodilica ništa strašno nije. Treba da ide normalno.
 

Bahrija1979

Novi član
Tu od
20 Svi 2023
Poruka
17
Budem i lanac i vodilicu uzeo.Dal da mjenjam i ovu zaštitu limenu di je malo podrapan lim,ili može voziti tako?Da u desno vuče.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,358
Uzmi samo lanac ta vodilica se na toj količini rada nemoze lako sjebati. Taj vrh nema veze ionako preuzima zvezda. Vidjet ćeš kako ide, i onda stavi ovdje. Taj lim je takođe nebitan, pazi da ti lanac bude propisno uvjek zategnut, zato ti je spao.

E sad ja reko da si nejednako oštrio zube, nek ti sad kolega kapetan broda @kupljenac objasni kako da sa onim ostračem raditi i da držiš da svi zubi budu isti, da i sledeći ne iskriviš. Valjda znak kako se to čini, pomagalo je za to ili slikanje.
 

Bahrija1979

Novi član
Tu od
20 Svi 2023
Poruka
17
U servisu brusili,nije Husqvarnin,al dečki bi trebali znati,kak se strojno brusi lanac jbga.Daj mi reci vidim da si u tim vodama.Dal bi mogo 3/8 lanac s vodilicom staviti na 545mk2?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,358
To što je servis radio neznači ništ, jer je mogao biti neko na praksi ko je prvi put to uzeo u ruke,
Za drugo pitanje neznam to će ti reći oni koji imaju takvu pilu nadam se.
 

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,602
.Dal bi mogo 3/8 lanac s vodilicom staviti na 545mk2?
Možeš, moraš promjeniti lanac, vodilicu i prsten lančanika, a ako smijem pitati zbog čega bi to radio? 3/8 ti je dosta krupniji zub, više hvata pa brže reže ali samim time je i teže za motorku, barem pretpostavljam, nisam probao.
Dalje Kad je jako raspušten lanac zapinje od taj zaštitni lim i tupi se jedna strana lanca, ako ti je lanac izoštren a čistači nisu skidani pila reže u stranu, ako vodilica nije brušena sa vanjske strane nastane "žica" i pila reže u stranu...nije tu razlika između 545 i 365, do nečeg drugog je.
Što se tiče vodilice ove sa slike, kad bih ja takve vodilice bacao mogao bih tedno ih mjenjati, samo pobrusi žicu sa vanjske strane i kako ti je @smilan već rekao promjeni lanac i gas. Osim ako si savio vodilicu onda je to već druga stvar
 

Bahrija1979

Novi član
Tu od
20 Svi 2023
Poruka
17
Vodilica kod zvijezde je na jednome kraju malo uža-onaj utor di klizi lanac,nakon minute rada vodilica je vrela ko peč.Ma samo pitao za upgrejd lanca i vodilice,ak se još treba i lančanik mjenjati nikaj od toga.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh