• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
156

Koja pali ovako?
palila je moja mac tic kineska od 100 evra,imala dva federa i nisi je mogao izvuci kanap dokle ti hoces nego do granice zapinjanja povratnog federa koji pali testeru;ovde je nabacen/zategnut jos jedan krug kanapa te pali na tolicno

Konjokradica

Član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
75
Koje su mane 555?
Vidim puno ljudi preporuca 365 umjesto 555,ali tako jaka i teška mi ne treba jer imam makitu od 5,5 ks i 7 kg

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,698
Ali ozbiljno, i ja sam prije kupnje prve 555 čitao komentare, recenzije...većina je bila pozitivna, velika većina...ali bilo je i pljuvačine, kao i oko svakog drugog stroja, u godinu dana kupio sam ih dvije i tada su stvarno radile pun gas, svaki dan...sa niti jednom nisam imao problema. Sada više ne rade toliko puno, većina je posla na 572 i 592 pa su one zlatna rezerva. Jedino što sam primjetio, može to se činiti možda smiješno, nelogično, glupo....po velikim vrućinama kada potroši gorivo, odmah natočiti i upaliti ju da odradi pola minute ali u hladu, ako stoji direktno na suncu onda teško upali..ne znam do čega je to ali to je jedina "mušica" koju njih dvije imaju.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,520
Ali ozbiljno, i ja sam prije kupnje prve 555 čitao komentare, recenzije...većina je bila pozitivna, velika većina...ali u godinu dana po velikim vrućinama kada potroši gorivo, odmah natočiti i upaliti ju da odradi pola minute ali u hladu, ako stoji direktno na suncu onda teško upali..ne znam do čega je " koju njih dvije imaju.
Takvih problema imaju i neke motorke sa obicnim karburatorima. Jednostavno sistem se podešava na tečnost ( od rezervoara do usisnog grla karburatora), kad goriva u tečnosti nestane, gasovi se još dodatno šire ali što dalje od izvora toplote i potiskuju tečnost nazad prema rezervoaru, odnosno prave tzv zračni jastuk koji nodozvoljava da gorivo dodje iz rezervoara u karburator. Potrebno je da proguta to dok je jos gas smješa, ona hlapi benzin nestaje, na siromašnom gasu (vazduhu) teško da upali ( više vremena potrebno, veći broj ručno okretanja radilice da to proguta) jer kažem opet pumpe povlače tečnost.
Naveo si velike vručine, da samo velike kad se stroj prosto topi. Možda drugi to neće razumjeti ali sigurno i nerade puno na takvim vrućinama. Imao sam te simptome na običnoj h61, kad sam radio na vrelinama, te je potrebno korekcije dadavajući bogatiju smješu. O tome sam davno pisao šta je potrebno činiti ali nisam naišao na sagovornike koji su razumjeli te postupke.
Potpuno se slažem da mnogi čačkaju ali neznaju šta čačkaju.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,698
Da, auto tune to kompenzira u radu, ali kad ostane bez goriva dešava se, vjerujem, upravo to što si naveo, znači ive je potrebno samo upaliti da odradi 20-30 sekundi a da nije na direktnom suncu i ostaviti ju tako u hladu i poslje pali bez problema

Ja sam davno rekao, ne razumijem se a i ne volim čačkati po tome, znam eventualno podesiti ler i to je to.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,520
Ma uredno od vas Ghost.
Ja sam nekako pokušavao uvjek jedan korak napraviti i pistaviti sam sebi kako to? zašto to? A onda sam nekako ostao na svaštarenju.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,698
Ta elektronika odnosno tehnologija elektronskog karburatora, je stara već nekih 15tak godina, napravljena je za motornu pilu, znači ljudi koji rade na tome znaju u kojim uvjetima radi i čemu je izloženo..u početku možda jest bilo nekih propusta ali sa vremenom dovedeno je na razinu da radi besprijekorno. Može se, kao i u svakoj masovnoj proizvodnji, desiti loš proizvod ali uglavnom nema greške. Ja ih imam 8, sve su auto tune/elektronika i u 8 godina od kad sam prvu takvu kupio nisam imao problema.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
937
A što je s elektronikom el se to ne kvari u prašini, piljevini?
Oba dve pile imaju puno elektronike?
Svaka ima elektroniku za iskru. To za autotune je u sklopu karburatora. Cjena karba sa elektronikom za 555 je cca 125 €. Računaj da obični karb je 100€.

Ja osobno gledam na te novije pile da tako malo troše da same sebe isplate ak je kaj više rabiš.
Iz mojeg iskustva 555 ti bu trošila pola manje kaj 61.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,520
Iz mojeg iskustva 555 ti bu trošila pola manje kaj 61.
Ne baš tako. Može na nekim poslovima i iskresivanjima da uštedi 20 posto, i to na brzini i lakoći rukovanja. Nemoguće je da 61 ima toliko raspianje u procesu sagorevanja.
Dobra uređena 61 može iz trupca debljine 50-60 cm izreže na furke, sa dva rezervara 5metara ili prikolicu ogreva. To uvjek odradim. Ta 555 sumljam nešto više ali može i do 20-25 posto više. Nikako duplo. Naravno i to je značajno.
Ima negdje od prošle godine video usporedba h61 i štil 462, više sam količniski izrezivao za jedan rezervoar.
Novije pile jesu prednost i preporuka svakom, tu nema sumlje ali ne toliko, nemojte blatiti te starije.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,520
Gledajte vrijeme videa. ms462 mislim da je vodilica 30 zuba i h61 sa 36 zuba. Ja režem najdeblju stranu i tu je negdje oko 75 cm mozda i koji više. Ms462 reže sa najtanje strane ovršku trupca. Ko može uvećati njegova trupac je i kerav - udaren i djelimično truo. Za isto vrijem 61 pravi 2 reza( pol+ čitav+ pol) , ms462 pravi 3 reza. Međutim on ima manju količinu izrezanog drveta, iako je i tvrdoća manja (mekanije ), čak se može uočiti na drugom rezu propadanje na dijelu kera.
Drugi parametar je, vrijeme ovdje je 1,xx min usporedite neke svoje pile vrijeme rezanja i količinu izrađenog drveta za to vrijeme, slobodno ovdje stavite meni demanti. Samo male razlike mogu biti.

Najnoviji postovi

Na vrh