• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
938
Ne baš tako. Može na nekim poslovima i iskresivanjima da uštedi 20 posto, i to na brzini i lakoći rukovanja. Nemoguće je da 61 ima toliko raspianje u procesu sagorevanja.
Dobra uređena 61 može iz trupca debljine 50-60 cm izreže na furke, sa dva rezervara 5metara ili prikolicu ogreva. To uvjek odradim. Ta 555 sumljam nešto više ali može i do 20-25 posto više. Nikako duplo. Naravno i to je značajno.
Ima negdje od prošle godine video usporedba h61 i štil 462, više sam količniski izrezivao za jedan rezervoar.
Novije pile jesu prednost i preporuka svakom, tu nema sumlje ali ne toliko, nemojte blatiti te starije.
Pišeš a nisi 555 nikad imal.

Sam x torque je trošil do 25 % manje. Sad elektronika doda da je sve u optimumu.

Ili potrošnja jugota i sad nekog novijeg motora. 10 protiv 5 litre.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,522
Samo ti napiši koliko spremiš drva furka sa rezerviarom. Ja sam stavio video onaj i usporedba. Stavi i ti svoj da vidimo.

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
215
Odgovorno i iz prve ruke na temelju vlastitog iskustva, tvrdim sljedeće:
Husqvarna 555 je sa jednim punim rezervoarom ispilila hrastove trupce iz kojih se dobilo 9m drva, cjepanica naslaganih do visine 105-110cm.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,522
Na toj cjepanici imaš još 2 reza da izradiš furke. Odnosno ti si odradio trećinu rezova. Na furke bi bilo 3m.
Predhodno sam stavio da odrađujem 2,5 metra na furke iz klade. Pa jel pravi duplo ili kako sam stavio 20-25 posto više, ali samo na tanjim komadima.
Zato sam i rekao da nije duplo, da ju netreba podcijenit.

Najnoviji postovi

Na vrh