Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 11,262
Najbolje da u npr. excelu napravite program za proračun 😡
Sve je jasno 555 duplo manje troši, znači duplo više učinka. Čekam samo da vidim to kako izrađuju 5 metara furka od rezervoara.Najbolje da u npr. excelu napravite program za proračun 😡
TO i jeste ozbiljan problem. Mnogi neznaju pravilno naostriti lanac. Radeći tupim lancem unište motorku. A onda kad kupe drugu imaju čudo u rukama. A u stvari nisu svjesni svog neznanja. Pa zar bi moja radila 35g i još ne uzmiče da lanac nije uvjek ko žilet.A oštar lanac?![]()
![]()
Navedenom motornom pilom H 575 xp sam pilio furke od 2008.g.Napamet neznam litražu spremnika za gorivo, ima to na internetu...Benzin super 95 oktana, ulje za mješavinu koristim ono skuplje XP i ide ga 2 %. Vrijeme rada nisam mjerio, nije me zanimalo, debljina trupca bolje da su debelija tu sam vremenski napredniji, broj rezova nestignem brojiti.Videa nemam snimljena.Na 20-23 kubika trupaca jedanput naoštrim lanac .Počinjem sa naostrenim, ispilim 10-11 kubika, naostrim lanac i tako ispilim preostalih 10-11 kubika.Za 20-23 kubika potrosim cca 6 rezervara goriva.Uredno. Opiši više detalja. Recimo, količina goriva rezervoar je , vrijeme rada potrebno da se potroši taj rezervoar, debljina trupca i broj rezova. Pa to poveži slikama ili čak videom.
Da ne bude mrtvo slovo, a i da bude interesantan forum.
Ja pilim na 40 cm furakPa znas da je i moguce ako ide na 33-35 cm furak. Sto vise razmisljam o tome ovi dana ni ne cini mi se nemoguce, mozda ne bas 5m al ni nebi puno falilo.
Nemam takvu ali imam 372xp. Pogledao sam dostupne karakteristike i ovako stoje stvariTo je malo jača motorka , ima malo jači moment, i ima malo veću brzinu lanca....A šta da ti dokazujem, najbolje nabavi takvu, pa sam vidi, radi, snimaj i pokazuj....Meni priče i dokazivanja netrebaju.....U mojim rukama su bile samo, Stihl 075, Tomos husqvarna 61f, H 575 xp, H435 xp, mala Stihl 021 ( nisam siguran da li je tocan broj), i još koja nov8ja Stihlovka.....tako da....
Ja pilim na 40 cm furak