ROADRUNNER
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Stu 2013
- Poruka
- 1,119
Koja pali ovako?
Tako pali maja kineskinja.
Koja pali ovako?
palila je moja mac tic kineska od 100 evra,imala dva federa i nisi je mogao izvuci kanap dokle ti hoces nego do granice zapinjanja povratnog federa koji pali testeru;ovde je nabacen/zategnut jos jedan krug kanapa te pali na tolicno
Koja pali ovako?
Takvih problema imaju i neke motorke sa obicnim karburatorima. Jednostavno sistem se podešava na tečnost ( od rezervoara do usisnog grla karburatora), kad goriva u tečnosti nestane, gasovi se još dodatno šire ali što dalje od izvora toplote i potiskuju tečnost nazad prema rezervoaru, odnosno prave tzv zračni jastuk koji nodozvoljava da gorivo dodje iz rezervoara u karburator. Potrebno je da proguta to dok je jos gas smješa, ona hlapi benzin nestaje, na siromašnom gasu (vazduhu) teško da upali ( više vremena potrebno, veći broj ručno okretanja radilice da to proguta) jer kažem opet pumpe povlače tečnost.Ali ozbiljno, i ja sam prije kupnje prve 555 čitao komentare, recenzije...većina je bila pozitivna, velika većina...ali u godinu dana po velikim vrućinama kada potroši gorivo, odmah natočiti i upaliti ju da odradi pola minute ali u hladu, ako stoji direktno na suncu onda teško upali..ne znam do čega je " koju njih dvije imaju.
Svaka ima elektroniku za iskru. To za autotune je u sklopu karburatora. Cjena karba sa elektronikom za 555 je cca 125 €. Računaj da obični karb je 100€.A što je s elektronikom el se to ne kvari u prašini, piljevini?
Oba dve pile imaju puno elektronike?
Ne baš tako. Može na nekim poslovima i iskresivanjima da uštedi 20 posto, i to na brzini i lakoći rukovanja. Nemoguće je da 61 ima toliko raspianje u procesu sagorevanja.Iz mojeg iskustva 555 ti bu trošila pola manje kaj 61.