• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,992
564 60 kubika, 365 70 kubika, manja, lakša ali jača i brža...i skuplja naravno

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,307
564 60 kubika, 365 70 kubika, manja, lakša ali jača i brža...i skuplja naravno
Nije tako. 365 je 65 cc, a 372 je, 65 i 70, njih ima sa više promjera klipa. IMG_20210422_160756.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,631
@smilan, kolega @Ghost je u pravu: 365 X-Torq ima 70,7cc.
Ova, čije si podatke priložil je 365 Special, stariji model koji se ne prodaje u HR.

• Like
Reactions: 402
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,428
Kupujte vi koji malo radite drva godišnje, Aspen i to je to. Uostalom, samo je pitanje vremena kada ce ulja za izradu mjesavine otici u povijest. A dotad, uzivajte.
Teško je to nekima objasnit, neki žive u 19-stom stoljeću i neznaju za niš osim 4% mješavine, svi imaju istu foru, bolje da ima više ulja da bolje podmaziva.A neznaju kolko to šteti, skupljaju antikvitete, da se bar malo informiraju znali bi kakvo čudo danas postoji i tehnika. Ali samo da je čim jeftinije svi gledaju, bili bi najsretniji da sa 3L goriva delaju u šumi 5dana.
Nemreš takve prosvijetliti. Ja nebi više zagađival šumu nikad, tam te životinjice koje žive, ptičice kaj pjevaju na granama ljepo, srne se šečeju, Zajčeki skačeju, ma joj kaj toga ima kaj na njih niko ne pazi. Zato je Aspen broj 1.Tj sad po novem je Husqvarna počela prodavati svoje gorivo od Aspena.
30€ je 5L.
Kaje stvarno prihvatljivo za to kaj nudi.
Ja samo to koristim da kolko tolko štitim šumu, sebe i sve oko sebe.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,013
Bolje je da budu dvije slike. Za slučaj da netko ne povjeruje prvoj onda može pogledati drugu i usporediti podatke. (y) :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,631
Jednu postavim kad potvrdim stoje dve slike. Kad btisem jednu., onda se brisu obe.
Ne brišeš dolje učitanu sliku (attachment), već gore gdje su dvaput zalijepljene ;)

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,992
Ne dao bog da ti pogriješiš, ja se ispričavam na nepotpunom nazivu motorne pile Husqvarna 365 profesional sa X-Torq® motorom (naveo bih i kataloški broj iste pile, na žalost ne znam ga) ima 70,7 ccm, dok motorna pila Husqvarna 564XP® Fuel Inject ima 62,4 ccm.

Još jednom iskrena isprika na nepotpunim informacijama.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,013
Ljudi, stanite malo. Razbacujete se sa informacija kao država sa poticajima. Polakše. Razmotriti, provjeriti iz dva tri neovisna izvora, dva puta preokrenuti, poslikati gtf pa tek onda objaviti. Ovako se može desiti da se svekolika javnost krivo informira, a šuma ne oprašta greške. Polako, nisu motorke poticaji. I sretno svima u sječi. Poželjno koristiti Aspen, zna se. :ppozdrav:

• Haha
Reactions: ZJ

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,307
Pitanje dali uopšte ima tačnih podataka za usporedbu?. Zašto je tako, neke činjenice koje su dostupne 365 sa klipm 48 ima 65cc. H61 sa klipom 48 ima 50cc, koliko razlike. Zapremina je precnik klipa puta njegov hod. Na osnovu ovakvih podataka ispadne da 365 ima veći hod te da ima više snage. I to je Dobro, ali veći hod klipa je veće koljeno radilice što smanjuje brzinu max okrataja, a na osnovu podataka 365 je brža motorka.

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
180
danas se sa najmlađim potomkom navratio na sajam u Gudovcu, dost jeftino nasprav redovno u dučanu moguče je kupiti Husqvarna motorne pile na sajmu, npr. 450ll/2025. ispod 500 eura ili npr. 545ll zeru ispod 700 a 550ll zeru ispod 800, prodaju i svoje neko novo XP gorivo/mješavinu koja ima skoro pa neutralan miris iz kanistra (probao), nije baš jeftino, 3 litre je 31 euro, kaže trgovac sa kojim sam razgovarao da je to bogomdano gorivo za one koji malo pile drva jer im ta mješavina može slobodno ostati u motorki i preko zime jer je neutralna na gumene i plastične elemente a sadrži i kojekakve stabilizatore koji čuvaju vrijednost samog goriva, profesionalci ionak znaju kaj i kako koriste u svojim XP motorkama, za modele S i X nisu konkretno ništa znali osim da X najvjerojatnije ne bude u slobodnoj prodaji u Hrvatskoj, bluetooth komunikacija i auto tune navodno dižu cijenu 450X do 800 eura, za tu cijenu na nekakvoj sajmišnoj akciji moguče je kupiti i 550ll pa ispada da na Hrvatskom tržištu to bude bila preskupa igračka za amatere, S serija se bude prodavala jer je ona u stvari estetski i malo hardverski poboljšana od serije 450ll/2025 serije,tj. najvjerojatnije da se bude serija 450ll/2025. povukla iz prodaje i na njeno mjesto bude došla 450S, strojevi veči od HQ550mk2 me nisu zanimali što ne znači da ih nije bilo, bilo ih je.

Posljednje uređivanje:

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
606
Meni u svakoj pili i svakom trimeru ostaje gorivo preko zime. Na moru ostaje i mjesecima. Kad mi treba uzmem stroj, upalim i radim. I tako godinama bez ikakvog problema. Po meni su ciste gluposti sa izlijevanjem goriva preko zime i slične ludosti

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
606
Čini se da ova 564xp ipak nije predviđena za moje uvjete rada, možda za neke nježnije duše 😅 Šalu na stranu, prije par dana je puklo crijevo goriva

View attachment 89610

Moja je teorija da su premekani amortizeri pa je u raspiljivanju dolazilo do "sudara" između donjeg i gornjeg dijela pile, to se dalo osjetiti i u rukama kada ju se stisne malo jače a pošto tu prolazi crijevo mislim da je zapravo prosječeno a ne puknuto, sada je promijenjeno to crijevo i stavljeni su jači/tvrđi amortizeri...čini se da je sada bolje.

View attachment 89611 View attachment 89612
Bas sam ti htio pisati da cujem dojmove. Vrijedi li tih novaca na kraju? Sutra idem do Gudovca pa da znam

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,992
Mali upgrade, full wrap ručka i velike kandže.

8eca18b1-a8c2-472a-a236-14c249519633.jpeg

slika_2026-03-21_205749351.png 16e8defd-7f03-49ae-bf4f-62d289dbf67d.jpeg

Edit; @Galda Po meni, pila je ne odlična nego...ne znam kako bih ju opisao, ja osobno sam prezadovoljan, mana uvijek ima, da može bolje vjerojatno da može ali osim tih nekih sitnica (tvrđi amortizeri, vanjska kandža) nekih mana ili propusta nema, dok poboljšanja u odnosu na starije serije ima, prije svega što upada u "oči" je filter zraka koji se, zahvaljujući pumpici goriva koja je premještena u donji dio pile, puno bolje zatvoren i zaštićen od prašine. Da li vrijedi te novce, po meni definitivno da. Ako kupuješ (takvu) pilu zato što želiš, onda je pitanje suvišno, ako kupuješ zato što ti treba, zato što ćeš sa njome raditi i zarađivati...odgovor je opet DA. Ako ju kupješ zato što, eto, treba ti za nareti drva za peć...onda je preskupa.

Posljednje uređivanje:

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
243
Meni u svakoj pili i svakom trimeru ostaje gorivo preko zime. Na moru ostaje i mjesecima. Kad mi treba uzmem stroj, upalim i radim. I tako godinama bez ikakvog problema. Po meni su ciste gluposti sa izlijevanjem goriva preko zime i slične ludosti
Ja dodajem aditiv za stabilizaciju benzina zbog etanola. Zove se Bensin Stabilisator od liqui moly. Obicno ostavin oko pola rezervara mjesavine i na to dodan pola novog i sve uredu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,631
Nemoj ostavljati polupunog: ili ga isprazni ili ga napuni do kraja (radi kondenzacije).

Najnoviji postovi

Na vrh