• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 504

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Kako nema kad si pisal u njoj?

Čekamo s veseljem radove i nadam se da če biti sličica

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Lijepo radi ! Ima zvuk kao "hopilopter" ? Za vinograd malo previše usitni zemlju.:(clap):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma iskal sam ovu temu i nikak ju najti.:icon_hang::(sweat):

Hvala,kolko je stara i kolko freza,jos radi super.
Da malo mi je presitno al nakon svake kise prodem lagano i nema pukotina na zemlji i ne isparava vlaga.

Evo jos jedan,paljenje na hladno,ova freza nema cok ili ga ja nemrem najti?
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=_LevfnMfpR8[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Dobro je da je sitno isfrezano kad duže nema kiše (kao što kažeš) više se zadržava vlaga. Ali recimo da ovako sitno isfrezaš i da ti dođe kiša odmah na isfrezano (veće su šanse da prije počne rasti korov), nego da je prođeno sa kopačicom. Da, da dobro si pogledao, nema čok ! :(:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Kad će ovaj upaliti (bez čoka :icon_rofl:), i da li će uopće biti što od njega ?:icon_mad:
Klip ima riseve, karike i cilindar istrošene.

8ZaWF4E.jpg

Dva vijka na glavi bila otpuštena, brtva razbijena (puštao kompresiju, vidi se crno na glavi).

h78S7DG.jpg

Bilo je cca 2 dcl vode unutra, blokirana radilica na ležajevima, blokirana klipnjača na radilici, semerinzi raspadnuti. Sve u svemu dosta loše.:(envy):

zrqugmx.jpg

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kaj bus to groblje isel slagat?
Pa tu treba sve novo...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Oficir nekad se slaže za svoju dušu i zadovoljstvo i to se cjeni lako je biti majstor i staviti sve novo .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Nemam pojma, što napraviti, pustiti ga malo da se odpeče, pa malo razmisliti što s njim.:fiery:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To je dvotaktni,i za njega su djelovi dosta skupi,a ako ide na obradu cilindar i presanje i balansiranje radilice,isto fest kosta,ostalo mora kupit novo osim kucista,al i pitanje je da nisu i kucite,lezista piksi i lezaja zajedeni.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Cilindar pravi tokar odradi, radice sam rasprešaval i centriral još dok sam mali bil, kučišta se za silu mogu i podljepiti.
Klip, klipnjača, ležaj i bolcn su največi izdaci, a ako mušterija negde željno čeka ... u napad.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Da a gdje nabaviti klip za prvo brušenje? Malo sam se raspitao kod Vogera i Antoša oni imaju dijelove ali samo standardne i kažu da ne mogu nabaviti klip za prvu specijalu, ostale dijelove imaju skoro sve.:confused:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ajd nazovi autopoljostroj,oni imaju sve za nju pa pitaj mozda mogu nabaviti veci klip,da ne kupujes novi cilindar.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Koji ti je trenutni borung tog klipa koji imaš?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Klip je standard f58, a cilindar ima mali rub na vrhu, nisam još izmjerio istrošenost. Kolika može bit max. istrošenost cilindra da još može ići srandardni klip ? Naravno novi klip sa karikama.:icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Brgud,spominjal si dva risa,dali ima cilindar te riseve?
Ako nema daj tokaru da ti skine taj zub i spolira cilindar iznutra,onda novi klip karike,bolcna,lezajevi...i sastavi ga i radit ce.
Rijetko kad dvotaktni motor toliko podere cilindar da ga treba brusit,vecinom je lom karike ili pucanje osiguraca bolcne taj koji unisti cilindar.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
polirati cilindar , možeš to objsniti ?
Zašto bi netko polirao cilindar , zar su ciindri polirani?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja si poliram sam sa dvije vrste finog vodobrusnog papira,najcesce poliram kad dugo stoje i uhvate vlagu i hrdu,da mi ne pojede odma rubove karika.
Davno sam nosil kod tokara i na stroju ga spolira,sa nastavkom koji ima trake smirgla,a zadnji prolaz pasta i trake neke tkanine,tak mi je poliral i ispusni i usisni kanal samo sa manjim nastavkom.
Na ruke isto ispadne dobro samo traje bar pola sata i ruke bole.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Klip ima riseve, a cilindar je OK što se tiče riseva ali ovako na oko vidi se rub istrošenosti i kad se stavi stari klip unutra bez karika (dosta svijetli).:(punch):

Najnoviji postovi

Na vrh