• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 504

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Oficir prečitaj njegov post,za 500 eur je prodo a kupac je prodavao dalje za 1000 eur pa za te pare se dobi labin SS a ne to prdekalo i to cvajtakt.Ja živim na selu pa valjda znam i vidim sa kakvim kultivatorima obrađuju vrtove.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Sad sam isao pogledat na bolhu. Nema vise oglasa ocito je prodana. I ja imam LP SS 2010 godina. Bilo bi interesantno sa njim ici obavit medjuredno frezanje... :)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Bilo bi interesantno sa njim ici obavit medjuredno frezanje
Pa ja radim,i krumpir i kukuruz,ide bez problema.:(nod):

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Moj Labin Progres je sirok 100cm. Neznam koliki bi to redovi morali biti da bi mogao s njim... :D

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Pa majstore,suzi ga na felgama,skini proširivače,kotačima zamjeni mjesta,frezu isto tako možeš suziti da bude široka samo 50 cm.
Sve to imaš u uputstvima ali nije to tema da raspravljamo tu.

Posljednje uređivanje:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Nisi precizirao za koju kulturu ti treba.

kresoklc

Član
Tu od
24 Ruj 2012
Poruka
90
Ja imam nastavak od 22cm mislim ili 25 i zagubio sam noževe a dušu bi dalo za proći između mahuna, graha da ne govorim o češnjaku. A kako je tek lako s 504 napravit redove za krumpir, pa kasnije nagrtat i proći još jednom dvaput da nema trave.
Sve gotovo za par minuta

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Danas moja mala zvijerka dobila nove moticice bilo je krajnje vrijeme!!

kotlokrp

Novi član
Tu od
14 Lip 2016
Poruka
7
i ja bi jedan ovakav kupija...ovi na njuškalu su pretjerano skupi
Na srpskim oglasnicima ih ima za 300-tinjak eura samo ne znam koja je procedura za to dovest u Hr

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da malo živne ova tema. Evo o čemu se radi, složio sam jednu takvu frezu. Problem je slijedeći pošto ulja u mjenjaču skoro i nije bilo, trebalo je staviti novo ulje i ja stavio hipenol 90. Ali očito da to ulje ne vrijedi za taj mjenjač (ulja sam stavio do donjeg vijka imbus 8).

Ulje baca van (kao na slici, crvena strelica i cijedi se dolje žuta crta), Najprije sam pomislio da je probilo na brtvi (ali na vrhu kućišta :icon_scratch:). Poslije sam malo bolje pogledao i ustanovio da je tu mala rupica (za odušku).

IMG_20180911_190644_1.jpg

http://www.ina-maziva.hr/hr/proizvod/ina-transmol-db-80w/16

Tražio sam ovo ulje ali nisam ga našao u lokalnih trgovaca.
Koje ulje staviti u mjenjač?:(:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Nasao u svojim listinama da ide 3dcl ulja za getribe. Gradacija nije specificirana.
Imao sam slicni slucaj, al na 506. To je zapravo isti motor. Uglavnom otisao je onaj o-ring ispod zvona kvacila na radilici pa je tu pustao karter gas. Doduse bili su zamjenjeni i semeringi radilice.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nekako sam mišljenja da bi odgovaralo Inino ulje transmol HD 75W80?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Mislim da to nebi smio biti problem, jedino ako bi utjecalo na lamele kvačila...mada sumnjam. Napisao si gore da ulja u mjenjaču nije bilo...zna se desiti da motor pocica ulje iz mjenjača kad odu brtve.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Znam to (ali nije to bio problem), nego je mjenjač nešto štekao pa sam sve presložio, i već kad je bio sav rasturen zamijenio sam ležajeve radilice, nove brtve sa semerinzima i gumicama. Ulja je bilo malo unutra ali sam ga bacio i kod čišćenja isprao. Stavio hipenol 90 (i tu je zajeb), tu ga baca van i klizi kvačilo.:mur:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ima još toga za riješiti, pogon freze ne radi, ustvari radi na prazno ali pod opterećenjem proklizuje. :(think):

Rastavio sam pogon freze i našao problem, zupčanik je proklizavao na osovini. Osovina - zupčanik sa malo na konus i zupčanik je podložen sa ovim tankim podloškama. Podloške su se razlohale i ne stignu stegnuti zupčanik.

IMG_20180924_151304_1.jpg

IMG_20180924_151319_1.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Spoj namaži sa Loctite 638/648, pa stegni da se osuši. Prije toga još stavi osovinu u zamrzivač...i više ga nebuš skinul.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ništa od tog Loctajta (odmah je okrenulo), ležajevi imaju lufta i oni dozvoljavaju da tanjirasti zupčanik sklizne sa konusa. Montirao sam nove ležajeve i montirati ću sa podloškama (eventualno još jedna podloška od jedne desete).

IMG_20181011_145340_1.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Znal sam ja do od toga ljepila nebu kruha. To drži da rukom nejde van, ali čim malo dođe pod opterečenje nema šanse, još ajd ležajeve u nekom kučištu možda i primi ali i to je tak, tak. Barem su moja takva iskustva.
Tebi treba druga osovina, a možda i zupčanik koji su obrađeni na toleranciju ili prilagođavenje postoječeg i motaža vruče hladno. Pločice ja mislim da problem ne budu riješile.

Najnoviji postovi

Na vrh