vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
jesi skužio iz uputa kak se podešava luft na ležajevima diferencijala i luft na zupčaniku diferencijala ?
vaš velečasni
vaš velečasni
tu si možda u pravu ..ali .Luft na zupčanicima diferencijala mi baš nije jasan.
Znam da treba izvaditi produžetak pogonske osovine i otpustiti krunastu maticu sa osovine, skinuti ravni zupčanik, odšarafiti flanđu koja nosi ležaj pogonske osovine i na mjesto šarafa ušarafiti drugi šaraf s kojim bi tu flanđu izvlačio van ili nabio unutra (Pretpostavljam, nisam skužio jel to tako ide).
Tako bi trebao podesiti luft između malog stožastog zupčanika i velikog tanjurastog od diferencijala.
Nije mi jasno na koji luft se misli... ne kužim kaj treba mjeriti, da li koliko su priljubljeni jedan u drugi ili nešto drugo. ???
Kak podesiti razmak između elementa za prijem aksijalnih sila i diferencijala kad mi je diferencijal pojeo valjda milimetar tog elementa
Kaj da uzmem za referencu?
Ako ga podesim prema potrošenom, nebu mi pasal razmak uzubljenja malog i velikog zupčanika...Da li da podložim element sa nekim šajbicama na visinu prije poderanog?
Element za prijem sila je na slici gore, onaj komad gusa kod desne ruke bokca koji rinta u garaži .
prolazno xdAuuu sad mi je jasnije, ali gdje da uzmem podloške za čahure ležaja??? Ima za kupiti? Nisam našao nijednu u traktoru.
Dakle, podlažem čahure ležaja na unutranjoj strani trube da stisnem diferencijal kako se veliki zupčanik nebi klimao lijevo desno, tj. šetao od lijeve do desne osovine recimo...Pri tome paziti na to da su zubi velikog i malog zupčanika na propisanom razmaku.To se postiže premještanjem podloški sa lijeve na desnu stranu i obratno.
Nadalje treba postići razmak između čela osovina u diferencijalu, što se postiže vađenjem ili dodavanjem pločica između trube i anker ploče na obje strane.
Da li sam dobro shvatio?
to znači da je luft na sateltima a ne na tanjurastom paruLuft zupčanika stožasto-tanjurastog para je veliki jer kotač može na obodu napraviti 20 cm a da se drugi ne pokrene.