• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 533 -BLOKADA (špera)

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Dakle, vađenje lagera ide grijanjem skoro do crvenog? Treba li ga onda opet lupati ili sam padne van?

Lager ako neide pajserom onda izvrnes 3-4 brezona iz kucista.Najdes 3-4 vijka duza sa komplet navojem i uvrces u kuciste.Kad se oslone na polusovinu tad ce da budu u ulozi radapcigera.Bitno je da vijke poredas unakrst.Navoj vijaka treba biti 12x1,5.Za ovaj nacin netreba grijanje.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,132
Hvala, Lisnik, tako sam i radio, ali nije išlo samo sa šarafljenjem, morao sam ga švasaparatom zgrijati. Ipak nije diran 35 godina ;).

Da li kod montaže slobodno grijem te lagere ili ću ih oslabiti?

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Mi kod montaže stavimo u pećnicu(rernu) na cca120C a vanjske košuljice u škrinju za zamrzavanje.Onda je montaža laka i ne oštećuju se dosjedi.Ne višu temp od 120c inače ležaj poplavi i možeš ga baciti.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Lagere za montažu zagrij na elektro ploči šporeta ili u pečici i dovoljno če se ugrijat za montažu,samo nemoj brenerom ode ležaj.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
po pravilu, ležaj se grije u ulju, na 80 stupnjeva.......

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Apropos toga štelovanja zazora listićima ispod glavčine. Čitam malo ovaj tekst kaj je del vlč. puknuti.
Razmem to da ak struže čelo jednog poluvratila po drugom da bude otežano upravljanje
Ali zakaj će doći do oštećenja ako je preveliki zazor i zašto će se čuti udarci pri vožnji u krivinama, gdje nastaje taj luft kojega anuliraju listići? Kaj nisu trebali jednostavno trubu napraviti odgovarajuće dužine i ne bi toga trebalo? :icon_confused:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
stric , uhvati svog ferđu kad stoji na ravnoj podlozi za gornji rub kotača i zanjiši ga svom snagom kao da ga želiš prevrnuti .
Ako budeš pažljivo slušao budeš čuo tup!, tup! ..to je taj zazor .

Prije testa otpusti ručnu kočnicu ....ako imaš 80 kila nađi pomočnika pa udružite snage .

Vaš velečasni

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Probal sam to jedno par put- nekad se čuje, nekad i ne, valjda zavisi dal sam ja jel taj dan...:icon_rolleyes:
Nego da li možemo pretpostaviti da luft zapravo postoji između lagera i onog prstena (kaj ga je roadrunner žaril i palil) znači zanima me gdje je smješten taj luft kojega se anulira limenim podlošcima, tj. od čega do čega mrda ta osovina nutra van.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
To je luft na konusno valjčastom ležaju,zato postoje limići da se to korigira.Svaki konusni ležaj se štela ili maticom ili šajbama ili nekako slično.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,132
Joj dečki, danas sam skinuo i lijevu stranu, izvadio veeeliki zupčanik diferencijala van, povadio sve ležaje na osovini i to deset puta brže nego na desnoj strani (sad znam trikove ;) ), oprao sve kaj se dalo i našao sranje u diferencijalu.

Podrobilo se kučište u kojem je ležaj konusnog pogonskog zupčanika i netko je to vario izgleda direktno na traktoru, bez rastavljanja i strojne obrade sa elektroaparatom....

Traktor je kod mene zadnjih 18 godina i to je držalo. Nadam se da bu i dalje jer nemam ni snage, financija ni volje za daljne zahvate.

Izvadio sam hidrauličnu pumpu i izgleda za plakati. Klipići su izgrebani katastrofa, podizni klip na poklopcu hidraulike ima kanale preko karika i cilindar je pun kanala.

Ne mogu izbiti osovinu na koju je vezan klip preko onih kugli da promijenim potrošene piksne.
Da li ima neka fora kak se vadi ili samo trebam veći čekić?
Oprao sam kučište hidraulike jer je bilo par cm mulja na dnu.
Čekam da mi tokar riješi šperu da počnem sastavljati nešto, a moram pokupovati i ventile za pumpu i još neke stvari...

Kad sastavim pumpu, onda mogu sastaviti dio traktora.

Eh, da i kočnice su mi potrošene, nakon samo 900 sati rada. Moram dati nanitati nove obloge.

676yqd.jpg

21j55dz.jpg

29x88k1.jpg

1672fc9.jpg

16c3yox.jpg

Molim komentare i savjete ak tko kaj ima....
Hvala na pažnji

RR

Posljednje uređivanje:

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Di daješ nitat obloge i po kojoj cijeni? zake sam ne nanitaš?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sam nitao obloge, al kratkog je to vjeka, pa lijepio i nitao, popucaju obloge, svašta je bilo, dok nisam kupio original zalijepite pakne, sve komplet, je skuplje, al vrijedi........

po postu iznad, vidim da se naradio tvoj traktor........:icon_pidu:

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,132
Posao je 140 kuna za nitanje. Lamela Žeinci.

Traktor se naradio ali ne kod mene.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Predpostavio sam da tamo daješ. Ja sam prije par godina kupio neke jeftinjače i odma nisu dobro sijele i popucale za godinu i to u jutro kad sam krenuo na tehnički,to je peh. Poslje stavio neke kvalitetnije,mislim da su došle oko 120kn i sve ok,i koče ko lude

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,132
Nitko ne zna kak se izvadi podizna osovina od hidraulike? Probal sam lupati u jednu stranu ali nejde...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Probaj izbijati u drugu stranu.
U svakom slučaju ide van samo kaj je kod tebe malo zapeklo.
Uzmi malo veće penkalo od onog sa slike.

Najnoviji postovi

Na vrh