• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Isto tak garantiram da moderni diesel, ako bi otpojili grijac i da pri tom izbjegnemo upravljacku jedincu, mora paliti na niskim teperaturama. Bas kak ZJ veli, motor bi frfljao dok se ne ugrije al bi kresnuo. Tak da grijac ima veze sa komforom na koji smo naucili, ali jos i vise radi smanjena emisje ispusnih plinova. A znamo da se oko toga sve danas vrti.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
O VWima nebih:icon_rolleyes:. al to nemres usporedjivat, to su neke druge cake, koje i nemaju bas veze sa samim paljenjem.
Ako bas hoces, okrenimo pilu naopako, zasto IMT-i ne pale kao ostali traktori?

muči ih godina proizvodnje.....prije sam mislio da moj stari 533 je solidan, sve dok nisam kupio još jedan koji ima odličan motor i koji radi ko 539, i nije spojen grijač, i pali bez problema, jedino kada je minus, treba mu 15 puta da zavergla, al kada je iznad nule, netreba nikad više od 4-5 puta......a kako su tek palili kada su bili potpuno novi......kada je bilo sve 100% ispravno

na tog starog mi je žao što nisam uzeo novi motor, od tafe 42, ima direktno ubrizgavanje, bio za 12 000kn, onda bi imao pravi motor.....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Isto tak garantiram da moderni diesel, ako bi otpojili grijac i da pri tom izbjegnemo upravljacku jedincu, mora paliti na niskim teperaturama. Bas kak ZJ veli, motor bi frfljao dok se ne ugrije al bi kresnuo. Tak da grijac ima veze sa komforom na koji smo naucili, ali jos i vise radi smanjena emisje ispusnih plinova. A znamo da se oko toga sve danas vrti.
U pravu si.
Imam HDI-ja. Ako odmah okreneš ključ, čim dodaš kontakt, zapali, a da se grijač i ne stigne zagrijati. Ak pričekaš da se ugasi žarulja grijača, pališ nakon par sekundi...jednako kao i s grijačem. Na debelom nminusu lakše zapali s grijačem, ali zapali i bez njega, s kojom sekundom verglanja više.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
O VWima nebih:icon_rolleyes:. al to nemres usporedjivat, to su neke druge cake, koje i nemaju bas veze sa samim paljenjem.
Ako bas hoces, okrenimo pilu naopako, zasto IMT-i ne pale kao ostali traktori?

Ok, sve si mi reko s ovim i s onih par prethodnih komentara. Svaka daljna diskusija s tobom je bezpredmetna.

ok za strnište, al za zimsku brazdu 2x10 nije, barem ja nisam bio zadovoljan......ja radim sa 1x14 i trebam oko 2 i pol sata do 2:45 da napravim jutro.....ako su uvijeti dosta dobri, da nema proklizavanja, itd......a npr kada radimo sa 2 imt 533, onda smo za sat vremena uradili 0,5ha......oba sa 1x14 plugovima

tako da je to sporo, al može se kvalitetno napraviti.....jer oranje se netreba napraviti brzo, za onog tko ima strpljenja, jer može se raditi sve dok snijeg nepadne.......a druga je stvar sa pripremom, gdje na proljeće između kiša treba urediti zemlju i posijati, to je opet druga priča......tu se opet brži prohod frezom dobro pokazao, od 150cm.......itd

Ne znam... Od kad znam za sebe za 533 smo kopcili IMT 10 coli dvobrazdni i to na ovoj našoj brutalno teškoj zemlji, a s jednom brazdom me ne bi nateral da idem orat niš vece od vrta, a možda ni to.

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
muči ih godina proizvodnje.....prije sam mislio da moj stari 533 je solidan, sve dok nisam kupio još jedan koji ima odličan motor i koji radi ko 539, i nije spojen grijač, i pali bez problema, jedino kada je minus, treba mu 15 puta da zavergla, al kada je iznad nule, netreba nikad više od 4-5 puta......a kako su tek palili kada su bili potpuno novi......kada je bilo sve 100% ispravno

na tog starog mi je žao što nisam uzeo novi motor, od tafe 42, ima direktno ubrizgavanje, bio za 12 000kn, onda bi imao pravi motor.....

grijač puno pomogne, napravi si to, ja sam u šidu kupio nov grijač i cijev za 100 kn (cijev se teško nalazi, al zadnjih par puta kako sam bio uvijek ima kod jednog lika)

a jel bi se mogao 533 prebacit na direktno ubrzgavanje s djelovima od 549, to mora da bi tek malo trošilo?

Prilozi

• cijev grijača.jpg
    cijev grijača.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 401
Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
a jel bi se mogao 533 prebacit na direktno ubrzgavanje s djelovima od 549, to mora da bi tek malo trošilo?
Ne bi drugačija glava klipovi i blok ima više šarafa koji drže glavu bilo bi preskupo .

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
ljudi ugrađuju turbo punjače svakeke picaboce na imt-je i to masno plate, ako se ovo može našo bi se neko ko bi platio iz zahebancije

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Iz zajebancije može radilica ima isti hod pa bi mogla ostati klipnjače uz nove pikse bi mogle klipovi od 549 za blok neznam jel bi se mogli urezati navoji za šarafe glave glava druga (kompletna) i pvp druga i evo 533/549 :icon_scratch:

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
radilica ostane, pikse se razbuše, a pvp ostaviti jer bi drugačije bilo jako komplikovano; klipnjače, klipovi, glava, dizne, poklopac ventila od 549 novo ... kemija je valjda samo međuploča između glave i usisne grane (venturija) i visokotlačni cijevovodi i taj manjak brezona tj. ona 3 do bregaste bez kojih se možda i može.

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
e to je ono :(rofl):

a pneumatski regulator + direktno ubrizgavanje

zna se da motori s direktnim ubrizgavanjem manje troše i lakše pale zimi

a za 533 kažu da troši manje od 539 vjerojatno zbog regulatora

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
IMT 533 je jedini od ondašnjih traktora imal malu kutiju za alat, svi ostali su imali velike, a Ursus največu.

Proizvođač je zaključil da je unutra dovoljan start sprej i krpa za ruke. Po veličini ondašnjeg start spreja je ta kutija rađena i tu je kraj priče o zimskom paljenju 533

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
A gazdi je na volju ostavljeno gdje ce da zakaci lanac ili sajlu :drink:

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
IMT 533 je jedini od ondašnjih traktora imal malu kutiju za alat, svi ostali su imali velike, a Ursus največu.

A Muha nemoj tako.... Susjed je na torpeda td75 stavio kutiju od akumulatora kombajna za alat i sad je taman, a tvornicka mu sluzi za prometnu i antifriz grla i zeluca....:icon_pidu:

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Pomalo glupo pitanje ali posto imam oko sebe pomalo "blesave" ljude. Recimo brata s kojim vodim zestoku raspravu jer on kaze da kad sat pokazuje temp. motora (vode) od 95 stupnjeva celzijusa da je to vreliste vode i da to jako steti motoru. Ja znam da je najpovoljnija temp 90 jer pise u prirucniku IMT-a pa ne moze biti vreliste na 95. Trazim od znalaca da kazu koje je stvarno vreliste vode u motoru? I da li imaju negdje onako strucno to da kazem ovjereno da ga vise skinem s vrata? Hvala

Na vrh