• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja bi rekel da je do sita u rezrvaru.
Skineš cijelu pipu pa provjeriš.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
AC pumpa nova stavljena na 533. Traktor upali od prve. Nakon 2-3 minute rada počinje se gušit i ugasi se sam. Kvar pronađen. AC pumpa neispravna. Zamjenim je u prodavaonici ,stavim na traktor od zračim i opet upali od prve . lijepo radi 2-3 minute i počinje se opet gušit. Ugasi se.:icon_scratch: AC pumpa je turska. Dali je pumpa toliko loša da dvije odu u roku "6 minuta rada motora" ?

Ja sam kupio teleoptik, i nakon 150 sati ako se dobro sjecam, pukao utor gdje se kaci membrana i dobio drugu u trgovini, nisam htio kupiti tursku i opet sam isto prosao

independent

Član
Tu od
17 Pro 2012
Poruka
161
Evo riješeno. Savjetovan sam da stavim još koju brtvu. Stavio sam dvije što se dobi sa pumpom (2 pumpe sam kupio,1 reklamirao)i još kupio jednu deblju posebno za 4 Kn. Sastavio i upalio :tractor:. Radi bez greške. 3 dana :(devil): zbog dodatne brtve.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Vis vraga, tak sam i ja tri brtve moral stavit, jer je sa dve brtve pukal nosic od nove srpske AC pumpe

Kolko znam, sad na 3 brtve, AC pumpa i dalje šljaka

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Otpusti ona dva spominjana šarafiča, stavi u sredinu pa se igraj malo gore - malo dole, po pol crtice, a na kraju na fino i manje.
Pomalo buš ga priteral da bu dobro palil.

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Pozdrav, novoregistrirani sam na forumu, ali pratim zbivanja već jedno dulje vrijeme.
Naime imam pitanje u vezi kupnje traktora IMT 539 sa SIMPSONS S325 motorom, traktor je u tvorničkom stanju i sa tvornički ugrađenim motorom, 1991. godište.
Zanimaju me pojedinosti u vezi tog motora pošto nije baš uobičajen i relativno malo ljudi se susretalo sa njim.
Zanima me dostupnost dijelova, pašu li koji dijelovi od IMR motora, jesu li colni navoji i šarafi, također moram napomenuti da je traktor u odličnom stanju (ima 600 rs) i ima tvornički stavljene gume 12.4x28 Goodyear. Zanima me isplati li se kupiti traktor sa tim motorom ili da ga izbjegavam? koliko bi po vama bila okvirna cijena tog traktora? vlasnik traži 36000 kn.

Isti takav motor se ugrađuje u traktor TAFE 42 DI. Bio bih zahvalan na savjetima i preporukama. Lijep pozdrav :D

Posljednje uređivanje:

marinko96

Član
Tu od
29 Kol 2015
Poruka
70
Problem sa 539 znaci mjenjac i kvacilo sve ljepo radi ali nekad vecinom u 2 i rikvercu se nekad dogodi da tesko isaltam a kvacilo stisnem do kraja ali traktor lagano ide nezz sta bi bilo jer mi se sam nekad dogodi inace ljepo radi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nemam osobnog iskustva, no takvih motora se vrti sigurno bar milijun, pa ne vidim problem. Vjerujem da je kvalitetniji od IMR motora tih godišta.
Glede dijelova: kak bi se vlasnici TAFE-a onda snalazili?

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
@Marinko96 Meni se takve stvari dešavaju ako je mjenjač još pod otperečenjem ili ako mi je kardan upaljen

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Marinko, ima li traktor dvostepeni kuplung?
Ako nema, onda je to prilično normalno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Tema je 533/539.
Nisam videl da je pisalo 539...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Po meni jedino korpa ili one osovinice mogu biti krive ali mi nije jasno zašto samo ponekad. Kad mi je pukla osovinica od one šape jedva je odvajalo.
Trza li traktor kad startaš?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

marinko96

Član
Tu od
29 Kol 2015
Poruka
70
Ne kazem samo nekad znaci tesko se isalta traktor lagano ide i kad mi se to dogodi trznem s kvacilom i isalta s pol muke

Najnoviji postovi

Na vrh