• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Stipa

Član
Tu od
12 Lip 2014
Poruka
36
Zanima me za traktor IMT 539, teško se mota volanom. Zanim me koji su ležajevi u rukavcu da ih znam kupiti, i koliko ih ima?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Imaš dva na oba rukavca,u prodavnicama sigurno znaju koja je oznaka. Mada mislim da to treba dobro podmazati.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
U bilo kojoj trgovini traktorskih djelova ti sigurno znaju koji su ležajevi. Bez brige. Probaj prvo dobro podmazati, dici prednji kraj pa provjeriti kakvo je stanje svega skupa da ne kupuješ bez veze...

sanjar

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2015
Poruka
135
Pozdrav, imam 539 na kojem sam radio generalku motora, bos pumpu na kojoj je otislo kuciste i lezajevi. Poslije prvog paljenja primijetio sam da previse pusi na leru (u garazi gdje je bio nisi mogao biti koliko kolje za oci), ali mi je majstor kazo da mora tako dok je motor hladan i dok ne odradi nekoliko. Medjutim nije prestajalo i kasnije se ustanovilo da nije najbolje uradjena pumpa (slabije palio i primao gas) pa sam vratio majtoru. Sada je i to sredjeno, traktor pali, ima snagu, sve, ali i dalje pusi plavi dim na leru. Pa sad ni sam ne znam do cega je da li je to ponovo do pumpe posto je isti covjek radio sa kojim nisam zadovoljan ili da nije nesto u motoru dobro uradjeno, a to je drugi covijek radio. Pa ako mi ko moze pomoci svojim misljenjima bio bih zahvalan.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Bosisti, bosisti delaju sranja.. I ja moram ove zime opet skidati dolje i nosil ju budem drugom, a ovoga ko me god pita za njega budem rekel da ne valja nist, kak i ne valja..

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Na viličaru imam motor IMT-539. Nekada mi digne temperaturu i baca vodu, znači ne uvijek. Zadnji puta kada sam ga koristio oko 10 minuta, digao je temperaturu i izbacio na ventil (cijev iz hladnjaka) oko 3 l vode. Nekada radim do 1 sat i temperatura normalna.
Da li je netko imao ovakav slučaj?

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
lisnik hvala. Viličar je kod mene 15 godina, uvijek antifriz prošle godine miješan na oko -37 st. celz. i do ove godine nije bilo problema.

jozha25

Novi član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
22
Jedno pitanje za majstore ovdje. Zanima me kako se mijenja lamela na IMT 533 jednostepeno kvacilo, stari tip, na što bi trebalo pripaziti i sl.

Znaci, ovaj tip:
imt-533-stari-tip-jednostepeno-kvacilo-slika-50279257.jpg

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Pozdrav :)

Trebam savjet.
Na IMT 539 mi se zna previše podić temperatura, jednostavno ode preko 90°c, i moram stati, i pričekati da se ohladi, da se vrati nazad na normalnu temp (jedno 5 min). Desavalo mi se to već, većinom po ljeti, pa sam mislio da je zbog visoke vanjske temperature, ali sad se nastavlja i kad je temperatura puno niža nego ljeti (oko 10°c). Kad frezam, kad orjem, i većinom kad okretaji dosta vremena budu oko 1500.
Dal je problem u termostatu, antifrizu, ili nečemu drugom, ili ga ja jednostavno malo previše tjeram :icon_axe:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja pretpostavljam da su ti zaštopana rebra na hladnjaku. To provjeri pa ćeš vidjeti kako dalje.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
A ako čišćenje ne pomogne uvijek preko ljeta možeš bez termostata bar dok ga ne eliminiraš kao krivca.

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
@Zoki
Mislim da nisu zaštopana, iako ne mogu 100% tvrdit, jer trenutno nemam miniwash, već sam ga oprao običnim mlazom, koliko sam mogao. Ali mislim da nije to razlog.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Nemaš baš puno opcija, ili ti kiler je zaštopan za protok vode ili zraka, ako je ispravan onda je protok vode ograničen drugdje što obično znači termostat.

Ako voda cirkulira problem je do zaštopanosti hladnjaka,a ako je on čist problem je do cirkulacije vode.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kroz hladnjak se mora vidjeti svijetlo, probaj sa jedne strane sa svijetiljkom svijetliti. Možeš ga i ispuhati komprimiranim zrakom.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Može biti još toga u pitanju osim zaštopanih saca na kileru. Meni se dizala temperatura kad mi je bil prelabav remen pa nije vrtil ventilator na visokim okretajima dovoljno... Provjeri donje crevo na kileru, zna se tam prežmiciti pa ti štopa protok. I naravno, može biti problem u termostatu koji ne otvara dosta. Vidio sam di je termostat zablokiral na pola otvoren... I naravno postoji varijanta da ti je vura neispravna

Najnoviji postovi

Na vrh