• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Kad dignem prednji kraj na 539 onda mi se volan vrti jednim prstom, a u vožnji ga moram motati sa dva prsta. Šta bi tu moglo biti?

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Sta bi moglo bit, pa prednji kotači u zraku normalno da možeš lagano okretat, spuste se na zemlju odmah je teže...logično, zar ne?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Logično da je veći otpor, ali ne kužite vi mene. Netko slabiji ga ne može skrenuti, ima da se preznoji, vozio drugoga 539 jednom rukom ga na mjestu skrećem, a moga je problem i u vožnji skrenuti i stradao mi je jedan šaraf dole na onome od volana. Da je do toga skretalo bi se teško i kada su točkovi u zraku? Uvjek je bio težak na volanu, ali što dalje sve više.

I tamo sam krivo napisao, umjesto dva prsta treba pisati dvije ruke. [emoji6]

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jesi li kad lupil sa prednjim kotačima ? kad su podignuti jel ima lufta na aksijalnim ležajevima , piksama ima li masti ?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nije nikada lupito ništa, traktor nikada nije išao ni po oranici, ide samo na pripremljeno, kad gledaš sve još kao novo. Kada ga podignem možda ima lufta 2-3 milimetra. Svake godine par puta podmažem.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda da premjeriš na onome drugom geometriju pa usporedi sa svojima kako stoje.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Nije nikada lupito ništa, traktor nikada nije išao ni po oranici, ide samo na pripremljeno, kad gledaš sve još kao novo. Kada ga podignem možda ima lufta 2-3 milimetra. Svake godine par puta podmažem.

Po meni zvuci kao da vise ne postoje lezajevi u rukavcima, skinuti rukavac i provjeriti njih u kakvom su stanju.

kerum

Član
Tu od
14 Stu 2011
Poruka
48
Pozdrav ljudi, kum mi ima problema sa malim ferđom IMT 533, ugasio mu se u vožnji, ali normalno ga je upalio, cijeli dan radio sa njime, sve je bilo ok 2-3 dana normalno palio i radio, kupio je nove filtere jer je mislio da mu je zato crko, promjenio filtere, i upalio radio je par sekundi i crko, kroz priču je reko da nije dovoljo odzračio na filteru pa da je možda zrak povuko, probo ga je šlepat i dalje neće upaliti, na grije ga i onda malo upali kad dođe nafta od grijača i dalje neće ništa, što bi moglo biti, bosh pumpa?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Prvo otpustis lajtunge na PVP i provjeris da li PVP baca gorivo dok alansujes motor.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Logično da je veći otpor, ali ne kužite vi mene. Netko slabiji ga ne može skrenuti, ima da se preznoji, vozio drugoga 539 jednom rukom ga na mjestu skrećem, a moga je problem i u vožnji skrenuti i stradao mi je jedan šaraf dole na onome od volana. Da je do toga skretalo bi se teško i kada su točkovi u zraku? Uvjek je bio težak na volanu, ali što dalje sve više.

I tamo sam krivo napisao, umjesto dva prsta treba pisati dvije ruke. [emoji6]

Imaš unutra ležaje na svakom po jedan.
Pikse 4 promjeniš sve ako treba rukavce tokaru odneseš , središ i motat ce se ko beba.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Kaj se tiče teškog volana,najvjerovatnije je problem u samoj glavi volana,bilo isto i na kumovom,z dve ruke ga jedva motal u pokretu,ponekad znal i komplet zacvikat,stavili novu pužnicu (osovina koja ide do volana) i nutra sve pregledali i pocistili,nasipali novo ulje i od onda se mota bez brige,npr. Dok ga navazas na rikverc bez brige ga motas z jednom rukom..

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Generalkica gotova...

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=KAUVkk6Q1XE[/YT]

1917720_427433100787806_8669003754138864296_n.jpg

479738_427433137454469_6065089571572931026_n.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ko veli da ferac ima loše kočnice?
Samo treba postojati dobar razlog za zaustavljanje. Čak ni u rikverc nije zakrčal :(giggle)::(giggle):

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=fzeRhx3KEh8[/YT]

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
80
pozdrav..
jedno pitanje..
jutros palim traktor na 0 stupnjeva..znaci nije bas hladno..
traktor je upalio ali se odmah ugasio..
i opet sam probao upaliti ali nije htjeo,nego je samo verglao sam i zadimilo se nesto,iako sam ja izvadio kljuc,pa zna li netko u cemu je problem..?
kasnije sam uspio upaliti traktor sa jos jednim akumulatorom i radio je nekih sat vremena...
ugasio sam ga i probao odma upaliti ponovo i kad okrenem bravu samo cujem TK....znaci samo nesto kucne kratko...
....
brave su nove stavite prosle godine...pa ne znam jel do njih...
kupio bih opet bravu malo bolje u ovoj trgovini,ako moze ko reci da li ce pasati na 560...

evo link...
ovaj proizvod peti po redu,naslov je Glavni Prekidac...
hvala puno..lp

Najnoviji postovi

Na vrh