• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako uzmemo u obziro da je u večini slučajeva jako razderano .... osovina je u "sredini"

more biti da je bumbar , prijavil vam bum postove ,xd
Bumbar Pavo od pčelice Maje :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Spremni smo te naučiti.
Ako te interesira zastarela tehnologija nedovršenog poluproizvoda :(angel):

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Kad imam nekaj na hidruliku težeg počne mi lagano poskakivat, a kad imam npr. gajbu s bačvom vode, cca. 300 kila onda mi lupa u pumpi izgleda, kaj tu treba zamjeniti?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Gde ti lupa, u Boš pumpi kad s hidraulikom radiš, a inače ne?

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Očito da mislim na pumpu hidrulike... Drugo ni nema kaj lupati u zadnjem kraju

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa kaj ja znam na kaj ti misliš kad još Bošicu nismo prerešetali, a več smo na zadnjem kraju.

Pumpa hidraulike van (ako ima snage) onda samo razvodnik, sigurnosni i gumice te pregled cilindra i klipa.
Ako nema onda komplet pumpu urediti.

lupati može ako prediže (previsoko diže), to se štela, a ako je stalno onda treba kamenje zamjeniti i premjeriti bregastu osovinu.

najprije mjenjaj O-ringe na cijevi da vidiš dali ima pomaka na bolje, najmanji trošak.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Spomenul sam hidruliku, znaci boš pumpa otpada... Nego, lupa mi stalno s težim priključcima, ne diže previsoko jer gajbu nikad ne dižem višlje od 15 cm od poda... Znači budem se igral mehaničara, trebam nove gedore sprobat :icon_lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pumpa ti lupa kad pumpa , ako stalno lupa znači da stalno pumpa ..a to znači da negdej pušta , ili cijev kako predlaže muha ili cilindar kako je vjerojatnije s obzirom da je prije 25 let zrak otopio aditive u ulju a kasnije ih parcijalno zamjenila voda od kondenzata ( a možda i kiše ) .
+ nekoliko drugih stvari koje ti bude muha nabrojio jer zna bolje od mene

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Pumpa na imt-u stalno pumpa a lupa kada ne zatvaraju ventili u glavama. Koliko brzo propadne kad zaustaviš pumpu sa kvačilom?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Pumpa obicno lupa samo iz dva razloga ako se nedigne preko mjere.Jedan je poderani drzaci pumpe i drugi je poderane kulise.Najcesci je uzrok polomljeni drzaci ili razglodane rupe na kucistu pumpe gdje ulaze drzaci.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja sam na prijateljevom 560 zamijenio klipove i mesingane klizače a nismo stavili nove glave nego samo ventile. Dobro radi ali lupa pri većem opterećenju.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
A ovisno o težini tereta, znači 300kg na visini od 15-20 cm pada oko 40 sekundi

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja bi rekao da je problem u glavama, meni već godinama lupka na 560.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Još nisem videl IMT-a na kojem ne lupka pumpa pod opterečenjem . Taj MF-ov patent kad je prijavljen težina koju bi trebal dizati je oko 200 KG . Tad nije trebala veča težina nego je bil jedini hidraulik koji drži zadanu visinu . Kad je MF videl da je prošlo njeno vrijeme izbacil taj sistem . Isto je trebal i IMT ali oni su ionak kasnili 50 godina .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Susjed ima 558 i njemu ne lupka, dok meni lupka ko da je nutra netko sa čekićem kad je opterećen sa preko 300Kg. S obzirom koliko se kvari hidraulika na imt-u još je i ok patent, za vanjske izvode i nije nešto ali za rad sa rukama je odlična.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
I meni lupka kad je prikopcana tanjuraca. Inace ne lupa nista, tako da ima smisla ovo sta je napisao kolega željko kž.

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Meni na 539 lupa isto ko da netko s cekicem 3 kg tuce po zeljezu dok dignem rolobalu od 700- 800 kg, ali tako vec godinama i ne zamaram se..

Najnoviji postovi

Na vrh