• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ide 539 bez problema sa 3000 l, moze i uz brdo, ali samo ako je suho, a po ravnom ide kud hoces, ako je malo i blatnjavo cisterna pritisce zadnji kraj i traktor kopa i ide, borbena je to masina..
Ja u toj kombinaciji izvezem vise od 100 cisterna godisnje..

A i s ovom prikolicom se bori vec 15 god, svake god po 25 kom izveze i samo sam jednom zagrezel s njom, bilo je jako blato i traktor je kopao i isao po malo, ali dok je gnoj dosel na zadnji kraj prikolice rudo se podiglo i vise nije bilo pritiska na kotace i traktor se odmah ukopal

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
A jel ti ikad digne prednji kraj? Ja sa Sip prikolicom za djubar s 2 valjka ako je dobro natrpam naglije krenem i prednji kotači na Z3511 su u zraku..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nije to zetor da se diže na zadnje čim malo uhvate :(rofl):

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Gle ima kod mene dosta Imt-ova i koliko ih hvale, ja daleko teže priključke nosim sa Zetorom.. I nisam toliko stekao dojam da su nešto puno teži na prednjem kraju.. Ali imam istu cisternu kao i kolega IvanKc i Šanana pa me zanima kako bi 35-tak išao s njom uzbrdo. A i meni je pufer vise iza, tj. u ravnini sa zadnjim gumama tako da i to treba uzeti u obzir.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Lako vama kad imate prave traktore !! Prekjučer sam izvlačil kolegu kaj je ostal sa dupljakom i praznom cisternom Creinom i jedva ju izvukli dva dupljaka .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ma nemam ja pojma o tome,ja živim u uvjerenju da po tvrdom (znaći ako ne potone) mora svakam iči.

Tu od
20 Sij 2016
Poruka
76
Gledaj kod mene bio nanos snijega i to bas na sredini puta i bili su tragovi kud su ljudi zaobilazili to ali po tudoj zemlji i ja sam s ursusom 360 i prikolicom punom djubradi zaletio se i traktor proso ali izmedu traktora i prikolice prikolica nabila snijeg i ni napred ni nazad nema sanse, sva sreca sto covjek nije imao vremena ic u sumu pa je isao po tom snijegu pa me izvukao, tak da dok jednom nasjedne mora biti stroj da izvuce to i jos pretovarenu mada ovo sta zeljo kz prica ne cuje se bas svaki dan

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja sam jednom vozio na prikolici tonu i pol cementa( 70 % po asfaltu) ....kaj vi njemu delate (ili bolje reči on vama ) s tri tone gnjojničine samo svevišnji zna

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod mene je čovjek poginul jer je kod okretanja poluprazna cisterna prevrnula traktor . Kotači od traktora došli na mokro malo se zanesli i dok su došli na suho traktor se prevrnul na bok i prignječil vozača.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Zetorproxima, pa ako bas naglo pustim kvacilo, hoce malo propeti traktor pod prikolicom, ali pod cisternom nikad ne propinje..
Nekad dok nije bas puna cisterna skroz onda mi hoce ljuljati traktora napred nazad dok ubrzavam po asfaltu..

Ja mislim da ovaj moj ne zna kaj je tesko, kad nemam s cim drugim onda s njim radim sve.. :)
A prosle godine sam vukao s njim 6800kg kukuruza sa onom sananinom pronarkom i ide to, samo kaj nije lijepo za vidjeti bas na cesti, hehe..
Prikolica ima zracne kocnice pa ni stajanje nije bilo problem..
A za ovo da traktor ne moze nesto uzvuci, pa zato postoje brzine, samo niza i patos gas, kak bi rekli susjedi.. :D:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
A možete vi kad ste u ravnu :). U mom kraju za njega je jednosovinka i 3-4t u njoj.. Ovo za cisternu se razumije, ljulja i veće traktore.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mile, nikad se 539 nije propeo pod cisternom, ali baš nikad, prije ga budeš ukopal do osovina i ugasil koliko mu bude teško, ali da se propne to ne, a napravljena je vučna kuka dosta dugačka, u ravnini zadnjih kotača.

Za Zetora 35-aka ti to nije čudno, i 7211 skače ko jarac pod jednosovinkom prikolicom, pa gde ne bi taj mali, dok recimo pod tom istom jednosovinkom 565 se nikad nije propel.
Zaključak, zetor je lagan na prednjem kraju i zato bolje prolazi kroz meko pošto mu je masa raspoređena više na zadnje kotače.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Točno, sve si dobro napisao i rekao :). Ali na Zekana lako dodaš utege napred i samo po gasu, nazad je težak i on samo ide.. Dok kod Imt-a je to malo teže. Uglavnom na ljeto ću probati vući cisternu s 35-takom pa javim kako je to prošlo :). Uostalom jedan iz sela je vuče sa Z4911 stalno to mu je glavni traktor, a možda je mrvicu teži napred nego 35-tak.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Dečki malo sad pišete bezveze,propinjanje kod pojedinih vlasnika se javlja jer nemaju dobro prilagođene traktore i priključke koje koriste.
Tak da rasprava o propinjanju je stvarno bezveze.
Milan je rekel dobro,postoje utezi razno razni i namjenjeni su za protutežu ovisno di ti treba.
A to kaj bi ljudi htjeli raditi ili pokušavaju sa golim traktorima bez opreme,to je druga stvar.

Utezi,servo volan,grijanje kabine,zvučna izolacija,još jedan par felgi i guma,razne kuke i poteznice,razni kardani,ph,prednji kardan,reverzeri,brzine kardana...to su stvari koje bi si trebali uzet ako to posao zahtjeva.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ja vucem 2700 s 533 i to mu je mjera. Iz rijeke gdje sam njega i cisternu utjerivao preko ispusta posto mi se neda nosit crijevo sam komotno izlazio.
Sve sto se propinjao bilo je u luftu na bolcnu, a tu valjda ima centimetar [emoji2]

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Na male Zetore kopčajte cisternu na donju vuču i neće se dizati malom IMT-jcu natočite u zadnje gume vodu i puno manje će klizati .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ne zamaram se nit s vodom u gumama, nit donjim ili gornjim kopčanjem, nit prednjim utezima... :)

Najnoviji postovi

Na vrh