Meni je najobolje kad ljudi daju drugima savjete prema onome kaj im je rekel jedan covjek, a ne prema onome kaj znaju iz iskustva... Na dihtung za brušenje mogu reci samo HAHAHAAHAHAAHAHAAHAAH. Tovatnu mast ne znam zakaj bi mazal, a pogotovo ne zato da dihtung omekani. Tamo di su najveci tlakovi na dihtungu je metal, a ja još nis cul da metal od tovatne masti omekani...
A kaj se tice brušenje glave ili ne brušenje, treba napraviti kontrolu da se vidi jel ju treba ravnati li ne, a ne brusiti bezveze. Ja sam recimo na 558 moral brusiti jer je bila fest nagrižena. Nije bila grbava, samo nagrižena. Dok recimo blok nisam uopce brusil nakon piksiranja kaj me MUHA popljuval. A nije do mene nego je meštar procjenil da je 100% ravno i da nema kaj brusiti, a meštar dela te motore vec 40ak godina i ja sam mu moral verovat... Al verujem i MUHACU, DA SE ZNA....
Ovo kaj su ventili na 0,25 nema nikakve veze s lupanjem motora, to je 100%. I da su 0,05 ne bi lupal, eventualno teško palili i coktal, ali lupal ne bi.