• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Neznam dal se pijene,ja ih nisam miješal,par ljudi je kod mene to radilo i voze se.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to je pravi savjet .prvo promjeni ulje za 100 eura a onda kad majstor otvori mjenjač pa po dnu postruže 2 cm talga za kojeg ni bipsija ne zna sastav opet 100 eura za novo ulje .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Možda je bitna temperatura kod procesa zamjene ulja :(giggle):

Kad bi se kvarovi riješavali izmjenom ulja ..... to bi bil život i bunt penez...

Po opisanom ja bi rekel da je kod našeg Tatka problem u nekom od ležajeva kod pod opterećenjem počne popuštati i ispuštati zvukove jer se taj zvuk javlja samo nizbrdo i u trećoj sporoj. U prvoj zvuka nema.
Još me samo zanima jel kardan bil preko brzina ili????

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Netreba ponovo novo ulje,ne zna kaj priča,taj talog koji imaš neče izač van jer je krut.
Istoči se to novo i nakon slaganja kroz gazu procijediti i opet nazad unutra.
Talog nije tolko zločest kolko je špena,zato zetor ima 3 magneta i mrežasti filter,upravo radi tvrdih komada tj. špene...

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ti kao glavni savjetnik za ulja i njihove sastave si opet takvu bedastoču napisal....
Navodno su pampersice naj bolje cjedilo, filter... Ja kad bi se tvojih savjeta koje si po forumu napisal pridržaval imal bi samo troška.

Jedino bil bi dobar nabavni a ja da sam majstor u tvojoj firmi :icon_keel::icon_keel:

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Još me samo zanima jel kardan bil preko brzina ili????

Ručica od kardana je u gornjem položaju, direktno preko pogona motora, da se tako izrazim.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Kada se zagrije ulje, onda zna "lupati" pumpa hidraulike.

Kod IMT-a pumpa hid. kad lupa lupa uvijek .Na hladno ili na vruce.Ovisi o teretu kojeg nosi koliko ce lupati.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ti kao glavni savjetnik za ulja i njihove sastave .

Jedino bil bi dobar nabavni a ja da sam majstor u tvojoj firmi :icon_keel::icon_keel:

On bi mogao opstati u Titinom sistemu ,al kod privatnika bi lose prosao kako nabavni.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Sinoć sam prskao voćnjak sa traktorom IMT 533, sve je normalno radilo da jednog momenta. Kad traktor ide na jačoj nizbrdici, kao da u menjaču naešto lupa (nisam mogao odrediti tačno gdje). To se počelo dešavati samo kad uključim kardan (konkretno atomizer) i idem 3 pomoćnom na onim djelovima kao što rekoh gdje je veća nizbrdica i traktor sam koči. Čim se smanji nagib ili ravno ili uzbrdo to prestaje. Ubacio sam u prvu dirktnu i takođe uključio kardan, to se ne dešava na već pomenutoj nizbrdici. Da li neko može da nasluti šta se dešava i šta bi trebalo raditi.

Za pocetak skidaj lijevu cizmu(trubu) i gledaj konusno -tanjirasti...

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Hm, da nešto nosi tereta i "lupa"...Pa mogla bi onda samo tekom podigavanja, jer kad nosi nema sile na pumpu, več silo drži ventil, a pumpa tada samo pumpa u krug u rezervoar nazad. Tako mi je logično.

Po glasu tog lupanja bi moglo se predpostaviti, što bi moglo biti. Najbolje nekog majstora od tamo pronači, pa da sluša tekom vožnje.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Reider kod IMT-a nema manžeta na klipu pa pumpa stalno dopumpava zato i ne drži hidraulik a kolegi lupa samo kad traktor koči u sporim brzinama . Moguče da nije nešto dobro uzubljeno , meni tak lupka u sporim brzinama u brijeg kod uključenog kardana i nakon toga iskoči iz reduktora . To se događa kod berača kad traktor skakuče to mu mana od početka (no ne uvijek) da nema brega to nebi ni znal .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja bi rekao što i lisnik, pumpa lupa uvijek ako lupa a dobro bi provjeriti konusno tanjurasti.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Hoce i kod mene nesto lupat kad pumpu opteretim,a cim stisnem kvacilo prestane....tak vec vise godina..ne lupa uvijek al naide

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Luft na tkz kamenima (mesingane kocke koje pretvaraju kružno u pravocrtno gibanje) kod MF-a to nije lupalo naravno prastarih koji su imali takvu pumpu . Hoču lupati i spojnice ali one više imaju zvuk drobljenja i mljevenja .

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Eto kaj ti je IMT ... Godina 2001. :icon_pray:

13254169_479465358917913_4933446367460592319_n.jpg

13239244_479465375584578_7252901662744595390_n.jpg

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Dobro, dobro Tino, al možda je ga vozijo majstor kao ja(čitaj kamo povučem sam ogrmi hehe). Mehanik okur.. me, da kako sam mogao uništi mijenjač, koj izdrži na drugom modelu traktora 70 konjski motor, a ja ubijo ga sa 50 heh. Ko zna zna. Dobro bilo to prije 10 godina nazad, a tistog dana previše sam gemišta spil, pa eto havarija. Da ne kažem, da drugog puta viljuško mijenjača odčupao.
Samo ful sinhro me spasi hehe. No sad sam se smirijo malo i sa osiječajem radim.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Zamenili smo dihtung na karteru pa sam njega usput očistil... traktor ima 1800 sati i vozi ga deda...

Na vrh