• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Ne znam iskreno jel na jednom cilindru, kazi mi koji mogu biti uzroci ako je na jednom cilindru?

Ajde mi objasnite ovo da su okrenuli bregastu osovinu?

Posljednje uređivanje:
Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Problem se ne desava samo na jednom cilindru, prvi puta je bilo na drugom, drugi puta na trecem. Sad ne znam jos nije rastavljen. a za bregastu da ej okrenuta nije istina jel nije ni vadena.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Ajme pa tri puta je to napravio, sta tri puta se dobar mehaničar zeznuo i krivo podesio zazor? Mislim sanse za tako sta su jedan naprama 100.000.000 , i onda bas uvijek krivo nasteluje zazor na samo jednom ventilu?

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Pa ne znam ako je dobar mehaničar što njega ne pitaš?Ja samo pokušavam pomoći.

Meni je na lombardiniju pukao brezon nosača klackalice jednog ventila jer nije bilo dobro poštelano. Otad skoro sve sam.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Traktor inace odlično radio, nije pokazivao greske u radu, Jel vazno zasto ne pitam njega nego pitam tu? Hvala na pomoci ali ja ti kazem kako je, tri puta radeno i sva tri puta z,,,,,n jedan ventil? Jako male sanse, ja bih rekao da je nesto s bregastom ali sta?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
ma bregasta treba je malo postaviti prema brijegovima sigurno toćke nisu dobre.
Pogotovo ako je zupčanik mjenjat pa neki znaju krivo ocrtat bio problem na jednom 33 .
Skrši klackalicu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pošto nije ista klackalica tu samo razvod može stvarati probleme.
Kakva je kajla na radilici?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne bavite se oznakama , nego stanjem ..klip u GMT a ventili na vagu

da li u uputama za 533 postoji dijagram razvoda ?

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Dobro je muha napomeno...provjeri kajlu na radilici.....skoro sam imao slican problem na autu i pisao sam u temi o autima

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Netreba dijagram razvoda majstor mora znati stavit bez oznaka po školski.
Motor 3 cilindra 1 klip G.M.T. bregasta zadnji brijeg 3 cilindra gore odnosno otvoren i to je to.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

nema tu mudrolije , lančanik na bregastoj je 40 zubi ako se ne varam .360/40 = 9 , ako promaši jedan zub gubi dijagram 9 stupnjeva .

Zato je najlakše nacrtati dijagram, naljepiti na bregastu pa si miran ,

Mžda to ne treba tebi jer to radiš rutinski ali ovom očito treba (ako je problem u tome )

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Zaboravljaš da se zupčanik bregaste šarafi na bregastu sa 3 šarafa koji pašu na sva 3 mjesta pa je vazno postavit bregastu kak sam napisal.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Sad ste me sijetili na debato, koj usam slušao u tovrnici između dvih soradnika.
Nekome uvijek posavilo ventil nakon nešto sati rada. Onda došao nek drugi majstor, i shvatijo, da je za jedan zub prestavljen pogon bregaste. Od tada išao motor ko metak.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Zato ima strelica na bregastoj i na zupčaniku ako nema ocrtaš i da se zna za drugi put .

Najnoviji postovi

Na vrh