hvala lisnik......al 539 su također imali ovakvu linijsku pumpu, ovi noviji imaju rotacionu.......
Tacno je da 539 imaju linijsku i roto pumpu.Ovaj motor sa slike je DM motor kao na IMT-549.
.Ni englezi ni srbijanci nisu radili ovakav motor sa linijskom pumpom.Bar koliko ja znam.
npr svi satovi u mom traktoru su "made in india" a piše na srpskom "časova rada" itd........a proizvedeni u indiji.....
na ovaj zamajac, bi trebalo onda i moje kvačilo štimati, ili bi trebao ovaj skinuti i staviti svoje komplet kvačilo sa zamajcem.....????
Na taj zamajac prebacujes samo svoju lamelu i korpu kvacila.Skidas plocu sa svog mjenjaca i to je to.
onda bi trebalo prepraviti i polugu gasa, kao na 539, jer na 533 poluga djeluje na klapnu na usisu, a 539 direktno na pumpu......
Polugu gasa moras prepraviti.Nevidi se na slici koja je usisna grana.Ako je okrenuta naprijed moras i usis malo dograđivati.Moras druge vijke imati za spajanje motora za mjenjac.
zanima me još oko hladnjaka, koliko znam, 533 i 539 imaju isti hladnjak......pa bi ta sva crijeva trebala štimati, kao i pripasavanje prednjeg trapa.......
Mogao bi imati problema sa visinom kucista za termostat.Obicno na DM motorima je vise nego na ovim na 533 i 539.Tad smeta rezervoaru.
ako se skida među ploča, onda bi trebalo namještati i spone od volana.......i onu šipku bi trebao staviti kraću, što je ispod spone, jer među ploča uzima oko 2cm.......?
To su lako rjesive razlike,posto se mogu krajnice stelati.Među ploca kod 533 je izbacena pa ako se dobro sjecam nebi trebalo biti razlike.Inace upore između prednjeg stela i mjenjaca mozes lako produziti za razliku ako je ima.
što je s filterima za gorivo???? oni bi ostali isti,imam grugi i fini?
Filteri mogu ostati isti.
obrtomjer isti ili bi ga trebao zamjeniti,za novi sa sajlom????