• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

danpoz

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
39
Atest! u stanici Samobor nema šanse proć, ali na organiziranim pregledima za traktore u selima prolazi uz upozorenje, ako vas pita policija ugradili ste nakon tehničkog navlastitu odgovornost.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ovo nije samo ugradnja servo pojačala već kompletna preinaka upravljačkog sustava. Više nego dovoljan razlog.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Kak može biti preinaka kad je to u tam negde nekoj tvornici napravljeno, valjda je neko to atestiral da bi mogel proizvoditi a ljepa naša je to homologirala da bi se moglo uvesti i legalno prodavati.

Veča preinaka je kad kupite rezervne dijelove za postoječi upravljački sistem pa vam pukne rukavac, ova nova smešna kučista volana, puževi koji cvile....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Je, a šte se zna snajti ni na WC- u ne ostane gladan pa mu ni treba papera ni atesta ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Pa jel to na slici izgleda drugačije od originala? Izgleda. Jel ima dvije uzdužne spone? Nema.
Jasno je da ugrađeni dijelovi moraju imati homologaciju, i kad te dijelove ugradi tvornica, napravili bi tipski atest.
Pojedinačna ugradnja zahtijeva pojedinačni atest. Nije da mi je drago, ali je tak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Aha, znači mora izgledati ko orginal da bi prošlo. To kaj izgleda a nije orginal i sklono je opasnosti na cesti nema veze?

Znači tvoj sused kaj je prepravil volan na malom medeku ga nikad vise nije registriral?

Baš i nije tak kak vi velite ali ljepa riječ mnoga vrata otvara, tak je i na tehničkom. Pametnom čovjeku sve možeš objasniti a on te bu shvatil jer da nije tak pol tih starih raga iz prošlog stolječa bi mogli samo u muzeju vidjeti, a oni pri nama budu radili još dugo dugo...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
Kuka za auto dolazi iz tvornice(obrta) sa atestom, pa svejedno moraš raditi atest na tehničkom da ti ju upišu u knjižicu i da bi auto mogao registrirat.

• Like
Reactions: ZJ

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Nekom dedi je tako puno lakše motat uz hidro pomoć, invalidu bez nekoliko prstiju isto tako.......
Nisu svi zdravi lijepi i mladi i jaki......

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Kuka za auto dolazi iz tvornice(obrta) sa atestom, pa svejedno moraš raditi atest na tehničkom da ti ju upišu u knjižicu i da bi auto mogao registrirat.
Ja sam kolegi vozil pred koju godinu auto na ugradnju.
Tam su mi dali papire s kojima je ovaj otišel na tehnički i ostavil ih im. Kroz koji dan je išel na upisivanje bez atesta i da su kaj slikali.
Najvjerojatnije su papire slali u metopolu jer ako se ne varam platil je koju kunu kod upisivanja u prometnu.
Ja sam siguran da za to nebi niko niš pital, sve je u gabaritima traktora, niš ne strši van da bi kaj smetalo.
Ja se u potpunosti slažem s tobom i kao što rekoh kod nas za sad nema problema oko toga

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
Unazad 3 godine sigurno nije mogel upisati bez da se poslika kuka sa pločicom i slika kak je pričvršćena na auto. Kad se to poslika, platiš ravno 270 kn( a ne koju kunu) i onda stp šalje slike i zahtjev u CVH i za par dana te zovu da dođeš da ti upišu kuku. Do prije nekih pet godina dalo se proč na tehničkom bez da je upisana, al upisal ju nije niko bez ovog postupka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Pa da, ima sigurno več tri godine od onda tak da more biti da je sad tak, nisam u toku.
Mislim da onda nije tolko koštalo, a i to sad, tih 270 kuna. Kaj je to nego par kuna za nekaj kaj platiš jednom i na dulje vreme si miran?
Odeš u birtiju (kad se otvore) tu se uvijek skupi hrpa kolega i ode 200 kuna na jutarnjoj čašici razgovora.

Najnoviji postovi

Na vrh