• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949

MUHA

Za sada sam stavio 2 litre koncentrata, a u sustavu ima 8,5 litri vode..1:1 je do -35, to faktično znači da bi u sustavu mogle biti 4 litre kocentrata i 4,5 litre vode. Ti me ispravi jer nisam u tome stručnjak.
Nebum te ja ništ ispravljal. Ja sam kaj sam mislil napisal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Odavde pa na dalje imaš mudrolije oko mješanja pa i neke proračune i tablice imaš ... pa računaj ako imaš volje.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Ja sam duže vrijeme palio na šarafciger, bio sam lijen kupiti običnu bravicu i otišao mi je samo automat. Međutim koristio sam dosta dugo taj sistem(više mjeseci) jer nisam znao za moguće posljedice. To je bilo prije 6,7 godina. Sada bi odmah kupio bravicu i možda tjedan dva palio na taj sistem dok bravica ne dođe ali je to rizik.
Što se tiče antifriza ako netko želi zaštititi svoj motor do -35 onda može u sustav (od 8 litara) staviti 4 litre koncentrata i mislim da to nema nikakvog utjecaja na motor. Nemam uputstvo za 533 ali ako je to za aute mislim da ne bi smjelo biti problem za traktore. Ja bi stavio 3 litre ovaj put.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,513
Pitanje, jel ugrađivao tko onaj set hidro volana iz Masive na 539?
Točnije zanima me jel smeta dio kabine zbog cilindra i nosača onih?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,911
Pripazi, netko je spomenul problem sa registracijom.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Pitanje, jel ugrađivao tko onaj set hidro volana iz Masive na 539?
Točnije zanima me jel smeta dio kabine zbog cilindra i nosača onih?
Ne smeta ništ ničemu samo treba malo frkati i pripasivati sponu.
Barem je tak trebalo na jednom na kojeg sam ugrađival.

Ovo je slika s jednog 542 na kojeg je isto ugrađen i prolazi na tehničkom več dva puta. Niko ništ ne pita.

20201212_145225.jpg

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,277
Dođi u Sk na tehnički! :mad:
Promijenio stražnje reflektore na kabini traktora. Odmah pitao jesu li tu bili tvornički i da će vidjeti na staroj slici!

danpoz

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
41
Atest! u stanici Samobor nema šanse proć, ali na organiziranim pregledima za traktore u selima prolazi uz upozorenje, ako vas pita policija ugradili ste nakon tehničkog navlastitu odgovornost.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,911
Ovo nije samo ugradnja servo pojačala već kompletna preinaka upravljačkog sustava. Više nego dovoljan razlog.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Kak može biti preinaka kad je to u tam negde nekoj tvornici napravljeno, valjda je neko to atestiral da bi mogel proizvoditi a ljepa naša je to homologirala da bi se moglo uvesti i legalno prodavati.

Veča preinaka je kad kupite rezervne dijelove za postoječi upravljački sistem pa vam pukne rukavac, ova nova smešna kučista volana, puževi koji cvile....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Je, a šte se zna snajti ni na WC- u ne ostane gladan pa mu ni treba papera ni atesta ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,911
Pa jel to na slici izgleda drugačije od originala? Izgleda. Jel ima dvije uzdužne spone? Nema.
Jasno je da ugrađeni dijelovi moraju imati homologaciju, i kad te dijelove ugradi tvornica, napravili bi tipski atest.
Pojedinačna ugradnja zahtijeva pojedinačni atest. Nije da mi je drago, ali je tak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Aha, znači mora izgledati ko orginal da bi prošlo. To kaj izgleda a nije orginal i sklono je opasnosti na cesti nema veze?

Znači tvoj sused kaj je prepravil volan na malom medeku ga nikad vise nije registriral?

Baš i nije tak kak vi velite ali ljepa riječ mnoga vrata otvara, tak je i na tehničkom. Pametnom čovjeku sve možeš objasniti a on te bu shvatil jer da nije tak pol tih starih raga iz prošlog stolječa bi mogli samo u muzeju vidjeti, a oni pri nama budu radili još dugo dugo...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,996
Kuka za auto dolazi iz tvornice(obrta) sa atestom, pa svejedno moraš raditi atest na tehničkom da ti ju upišu u knjižicu i da bi auto mogao registrirat.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh