Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
...do tamo nekih 60-ih...a onda ga je pregazio Zetor 30/3511...na svim poljima...Najbolji traktor u svom rangu snage ikad proizveden...
Da...i jaču hidrauliku, koja ne spušta dok se ugasi motor, serijski dvoradni kiper ventil, hidraulične kočnice, dvije kuke, kompresor sa zračnim kočenjem prikolice, skoro dvaput više brzina, veće snage na kardanu, puno udobniji i pregledniji, masivnijom prednjom osovinom, s namjestivom prohodnošću, sa šperom i nožnim gasom (10 g. prije IMT-a)...i da dalje nabrajam.Zetor ima lagan prednji kraj, više troši, lakše se pregrije,hehe
Negde sem ovde čital, ak me Švabo ni kresnul, da ZJ ima dva traktora!Dečki nemojte ZJ-a shvaćati ozbiljno, on se šali ili mu žal kaj nema raketu ukratko. 😊Pa je malo ljubomoran, al nebumo mu zamerili, nek živi u zabludi. 😂🤭
Opet neki velki trošak 9 kn. po komadu, ali zato paše i na sve bolje makineDečki nemojte ZJ-a shvaćati ozbiljno, on se šali ili mu žal kaj nema raketu ukratko. 😊Pa je malo ljubomoran, al nebumo mu zamerili, nek živi u zabludi. 😂🤭
Ali kaj se meni danas dogodilo, problemi veliki nastali na raketi, joj kaj mi zlo došlo.
Taman bil gotov sa šlajsanjem borovine na tranik, dojdem doma i vidim ko da mi kaplje nafta negde, sad ja gledam, štunderam, razmatram i niš ne vidim. A reko idem ju deti pod sušu kad bu kiša, pa da nije vani baš. I taman kad bi zašel u kabinu vidim kap kak kapne ispod filtera, odma se sagnul da se uvjerim jel tu kaplje, i imam kaj videt, pojelu mi glumicu na onom leptir šerafu, samo kak ju pojelo nemam pojma, miši nisu mogli nikak.
Niš idem raskopat, i opet show program, nije samo gumica nek je i ona šajbica neka od klingerita ili od čega je, a takve nemam, tj i imal bi ju al ko bu ju našel.
Pa si mislim idem kupit nove filtere kad je već tak, i dojdem u dućan kad ono samo jedan filter ima, sutra dolazi roba veli mi.
Reko daj jednoga kaj sad, pa lani sam mjenjal oba dva. Veli a ove šajbice isto nema, a niš bum ju zmislil, imam klingerita doma, ali nerem najti logajze, ali sam ju ipak napravil, i del novu glumicu i to je sad kak Bog zapoveda, raketa nemre i nesme bit u kvaru, nikad neznaš kaj bu trebala.
Hmmm, znalci a kak komentirate ovo kaj piše za koje je sve traktore filter? Ha?
Raketa je1. Onda sve ostalo. 🤭
To sve govori o raketi, ona je broj 1,sve drugo su samo traktori.
Al ja iz toga seta samo malu gumicu zel kaj mi trebala.
Evo ga.
Nova šajbica, al sam ju zmislil 😊
Pa sa gumicom.
I ne kaplje više 👌
🚀je spremana za nove izazove i avanture. 🍺👍🚜
Ima al nema raketu pa je malo ljunomaran. 😂Negde sem ovde čital, ak me Švabo ni kresnul, da ZJ ima dva traktora!
Pa del sam kak je bilo, gumica na klingerit😉gumicu novu kupil a šajbicu napravil.Nema šanse da IMT bude suh ko barut, nikad.
To ni tvornici nije uspjelo zabrtviti, čak bi se usudil reči da su se oni potrudili da bude mastan na sve strane.
Čak su mu poklopac ventila zbušili i gore zanitali pločicu. Za svaki slučaj da ako negde drugde ne masti ima priliku tu propustiti 🤭 🤭
@Kupljenec tu gde si ti klingerit del ide u orginalu gumica, ali super si se snašel i rešil problem.
A ZJ ZJ je po pitanju IMT-a ko i ja po pitanju Ursusa, nevolim ga i moreš me xxxxxx , mada nisam puno put u pravu u vezi toga
Kak misliš bolje? Pa nema bolje, tj raketa je broj 1.Opet neki velki trošak 9 kn. po komadu, ali zato paše i na sve bolje makine
Te cijevi u kombinaciji s haubom mi koristimo kad se vraćamo iz vinograda, za orijentaciju.Sa tog raketlina prvo bih kapu usisa traka metnuo bez cijevi - tog produžetka!
Onda bih auspuh skrenuo prema dolje i naprijed, ne odozada jer onda prdi pod nos kad se kopčaju strojevi.
Sve to zapne kad tad!