• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ja mislim da zato kaj je ta utičnica velika ne znači da je dobra.
Položna je oksidiranju ko i mala, a mala zauzima manje mjesta dok za ovu treba oružani list....
Jedino kaj je dobro je da odvrati lopova od krađe jer misli da je makina zaštičena trofaznim alarmom 🤭

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,936
Možeš misliti kako hoćeš, ali ja sam zaboravio na zajebancije sa sedmopolnim auto utičnicama.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ja sam mišljenja da je shema glupost. Ionak buš dodal kojekakve lampe, možda rotirku, radio, kakav izvod za nekaj..... a toga u šemi nema.
Ja nikad ni jednu instalaciju nisal složil po shemi, uvijek iz glave.

Ako buš stavljal nove osigurač kutije predlažem ti da staviš osigurače kakvi su danas na autima jer onih starih bakelitnih osigurač kutija koje su dobre više ne proizvode
Ma gotovo već, složil ju iz glave, najviše mi je shema trebala za oznake na kontakt bravi, ali i to se pohvata samo kad upregneš sive stanice.
Al sam bome 3 put išel kavu pit dok sam slagal.

E da, savjet za sve koji budu ubuduće radili instalaciju: HAUBU OBAVEZNO NA TRAKTOR KAD SE RADI INSTALACIJA.
Da ne bi imali zmijske plesove ko ja zbog mase 🤭

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Za bravu neznam ni ja oznake koji broj je kaj. Instrument u ruke pa s njim probam koji pin je za kaj.
Masu si (po mojem, barem ja tak delam) trebal vuči žicu direkt u lampe. Onda je masa kak treba biti.

KR003

Član
Tu od
15 Lip 2018
Poruka
50
Evo mene opet - i dalje IMT 539 ( ima cca 800 RS) gubi gas - snagu - ako neko ima još kakvu ideju zahvaljujem.
Dakle promijenio sve fleksibilne lajtunge, nove filtere goriva, poslije dvije nove AC pumpe stavio električnu pumpu goriva / ja za sada zadovoljan /, nosio sve dizne bošisti, propuhao -bez dizni- ostale krute lajtunge ali opet sve isto - dakle.
Traktor pali od prve, mirno radi, ne dimi, ne pregrijava se, ima snage i sve je super prvih 10 tak minuta.
I tad počinje začarani krug - kod većeg opterećenja ( malčiranje, vožnja uzbrdo) u nekom trenutku ko da mu netko uzme gas on gubi snagu - okretaje ( mogu dodavati gas ručicom koliko hoću ali on uopće ne reagira) i ja ga tako pustim ne ugasi se, muči se tako 5-6 sekundi i onda eksplodira - primi gas (makar je i dalje pod istim opterećenjem) sam od sebe, povuče i radi tako dobro slijedećih 10 tak sekundi i tako u krug. Kada se dobro zagrije ponekad ni u leru neće primati gas i onda proradi i tako u krug ...
Problem je vjerojatno negdje u krugu goriva ali gdje dalje tražiti, što još promijeniti, kako znati dali negdje vuče zrak jer sve je suho.... ne zabuhava se, jednostavno radi i onda izgubi gas ...
Slijedeće što mi je ostalo je bosch pumpa, makar mi se ne skida vjerojatno ću i nju skinut i odnijet bosišti ali on mi veli da možda to ne riješi problem jer su i dizne bile OK -samo malo podesio.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Po svemu sudeči problem je u špric fertajleru na boš pumpi ili u prstenu... Kak god, po mom ju treba skinuti i odnesti bošisti da vidi kaj daje na hladno, a kaj na vruče.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,936
Na Boš pumpu ne dolazi dovoljno goriva!
Spoji direktno ulaz u pumpu goriva na neku flašu ili kanister i probaj!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ne vjerujem. Promjenil je dvije ac pumpe, ajd tu bi još možda i sumnjal da capica nije dost blizu bregu pa da nema količine.... ali stavil je čovek pumpu na struju i problem je ostal isti. Siguran sam da pumpa na struju druka i prevelike količine goriva od potrebitih.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Neka stavi prozirno crijevo od filtera do boš pumpe tako kad krene to gušenje vidi ide li čisto gorivo ili ima i zraka.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,725
Neka stavi prozirno crijevo od filtera do boš pumpe tako kad krene to gušenje vidi ide li čisto gorivo ili ima i zraka.
I ja imam električnu ac pumpu na imt-u. Na crijevo sam stavil i dodatni mali filter goriva, prozirni od auta. Tako da mogu vidjeti da li ima protoka i još mi dodatno filtrira gorivo. Cijena par kuna, a koristi puno.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
I ja imam električnu ac pumpu na imt-u. Na crijevo sam stavil i dodatni mali filter goriva, prozirni od auta. Tako da mogu vidjeti da li ima protoka i još mi dodatno filtrira gorivo. Cijena par kuna, a koristi puno.
Ide kaj bolje raketa sa ac pumpom na struju?

c360

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2012
Poruka
376
Cemu sluzi onaj okrugli dio na klipnoj pumpi ,vidim da to neki imaju a moj nema. Jel unutra membrani ili filter...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Membrana, kompenzira udare koje daje ac pumpa.
Može i bez toga.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Za moju raketu nema odmora nimalo👍💪
Mi profi poljoprivrednici imamo nom stop posla.
Da bi ti barem kad opral tvoju raketu....🙈 Pravis da je jako zahvalan stroj a ti njemu ne castis barem postenu autopraonu ili vap... Pa kak ti onda bude stroj zahvalan, kad ti na njega zaboravis i cijeli je u blatu. 🤦

Najnoviji postovi

Na vrh