• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
1.direkt je brža na 539 nego na 549, ali zato 549 ima više brzina za odabrati. Nisam siguran jel je na 549 5.radna jednaka 1.direktnoj na 539.
Ja sam neko vrijeme razmišljal da uzmem 549 za oranje i takve stvari baš radi rasporeda brzina. I danas me zagolica
5. spora je sporija od 1. brzohodne na 549.

A kolko ja znam ni jedan IMT nemre baš orati u 2. brzoj sa adekvatnim plugom za njegove mogućnosti bez da se kolje motor.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740

A kolko ja znam ni jedan IMT nemre baš orati u 2. brzoj sa adekvatnim plugom za njegove mogućnosti bez da se kolje mot
Pa u drugoj brzoj budeš razbacal brazde ko đubar u proljeće 🤣 🤣 🤣

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,934

A kolko ja znam ni jedan IMT nemre baš orati u 2. brzoj sa adekvatnim plugom za njegove mogućnosti bez da se kolje motor.
Upravo tak.
Sused ore s 542 u 2 brzoj na leru i xxxxx mu mater. Ali nemres mu dokazati da greši.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,898
Kak uopće može vleći u toj brzin da ga ne zaustavi?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,934
Kad imaš priliku navrati do mene da vidiš, nije nikakav problem, mali ide odmah kopčati. Kad je ferac u pitanju nist mu nije teško.
To je inače jedno dobro djete od dječice iz mog društva i na moju žalost on sljedeče godine isto završava svoju srednju školu i život ga bu odnesel dalje na posel..... ali ostaju nam vikendi za uživanje kad su doma.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,306

Niste me skužili, mislil sam na usporedbu 1.brza na 539 i 5.radna na 549. Al @mikke mi je sve s slikom objasnil 👍

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
pa dobro ako je prva brza na 549 sporija od 539 probajte staviti veči plug (proširite brazdu) ili tako nešto . pa ako to netko uradi neke onda veli kakvo je iskustvo. 549 je teži ali puno te težine nije na zadnjem kraju. ali ima više snage(iz motora) i momenta(iz menjača) u prvoj brzoj od 539. ako nemre vuči veče plugove (šlajfaju kotači) otežaj zadnji kraj(vode u gume ili neki utegi ili teži šover(kreativnost)) ili stavi lance.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Ako 549 optretiš brže gubi okretaje od 539 zato nije pogodan za "prevelike zalogaje" poput većeg pluga,zvuči čudno ali to je tako. Zato kemijanje nema smisla pogotovo ako oba imaju gume 12.4-28.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
gubi okretaje vjerojatno u 4 i 5 brzoj kada krene u brdo. ali sumjnam u prvoj brzoj. i kakve veze ima ako gubi okrtetaje? to je ok tako svaki. dok ne dimi i ne davi se onda je ok.

Ivan5777

Novi član
Tu od
29 Lis 2021
Poruka
2
Ekipa imam ozbiljno pitanje, napravio sam punu generalku na imt 533, 1961.godište, druga specijala. Znači sve komplet stubline, klipove, klipnjaće, dizne, reparirani alnaser, alternator i Bosch pumpa, uhodao ga ima cca 50 radnih sati, međutim inače mi alnaser teško vrti kad je hladan a kad se traktor ugrije jedva ga mogu zavrtiti koji krug i neće upaliti. Znači pali samo kad je hladan i jako teško vrti. Molim pomoć?

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
to se i meni događa. onda poljevam analser vodom da ga ohladim. navodno mi veli električar da se možda odlemi(oslabi kontakt ) negde na rotoru. skini analser i očisti ga cijeloga. to onda radi neko vrijeme.

lepoglavaX

Član
Tu od
21 Pro 2020
Poruka
49
Dize najbolje na aparat, i probati ih kak rade na hladno i na toplo.
Klavijaturu mjenjaš samo ako je osovina poderana. Ove nove su ..... smeče
Skineš klavijaturu i obrusiš udubljenja. Ako su klackalice metalne savineš ih, a ako su ljevane ostavi kak je jer buš ih strgal na hladno, jedino ako imaš s čim zgrijati.
Klackalice pobrusil , al neke ne dotiću sredinu ventila ,dal se ovi odstojnici mogu kupit ili ih treba izraditi nove?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,934
Nema toga za kupiti.
Ne umaraj se s tim, mnoge klackalice tak stoje i to tak ide godinama.
Ako je preko pola dobro je.

Najnoviji postovi

Na vrh