Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Kod nas ih nema baš puno, ili ih opće nema? Ali to nema veze sa 539?
Ekipa imam ozbiljno pitanje, napravio sam punu generalku na imt 533, 1961.godište, druga specijala. Znači sve komplet stubline, klipove, klipnjaće, dizne, reparirani alnaser, alternator i Bosch pumpa, uhodao ga ima cca 50 radnih sati, međutim inače mi alnaser teško vrti kad je hladan a kad se traktor ugrije jedva ga mogu zavrtiti koji krug i neće upaliti. Znači pali samo kad je hladan i jako teško vrti. Molim pomoć?
U tome i je problem, alnaser je bio na reparaciji kad sam radio generalno tako da sumnjam da je on u pitanju, al svejedno ću ponovo do električara koji ga je prepakovao da ga skine i stavi na stol pod otpor da vidimo jel ima snagu koju bi trebao imati, al opet nije mi jasno zašto puno teže vrti kad je ugrijan nego kad je hladan, danas sam spojio dodatno kleme s auta i vrti istom brzinom kao da mu nisam podigao amperažuto se i meni događa. onda poljevam analser vodom da ga ohladim. navodno mi veli električar da se možda odlemi(oslabi kontakt ) negde na rotoru. skini analser i očisti ga cijeloga. to onda radi neko vrijeme.
Ima neka potrebna mjera u centimetrima ili je dovoljno samo da pahulje zabijele krovove?kad snijeg zapadne
Samo to sam htel čuti tak da ako slucajno zapadne imam razloga za bockati te u vezi togaMora zapast jako i biti prava zima, da si mogu zakurit u garaži da skurim statra drva da mogu nova rušit😉sad imam drva koja su stara par let, a nema zime da ih kurim🙂
A kaj misliš, gdje spi?........., jesi siguran da bude žena dozvolila da kuriš u garaži?![]()
Pa u garaži kurim na peć od felgi, to mi jedina šansa da osjetim miris drva kad gore, u kući nemam ni peć ni niš, i to mi je probelm 🙂onda ja u garaži guštam, zakurim si i i grijem se pored peći i spremam se za posel🙂a vani pada snijeg, baš gušt.Pa tebi barem nebi zima trebala predstavljati problem, kad si ionak reko da ne trošiš drva, jesi siguran da bude žena dozvolila da kuriš u garaži?![]()
🤗 🤭Pa u garaži kurim na peć od felgi, to mi jedini projekt koji sam uspješno zavrsil