Klackalice pobrusil , al neke ne dotiću sredinu ventila ,dal se ovi odstojnici mogu kupit ili ih treba izraditi nove?Dize najbolje na aparat, i probati ih kak rade na hladno i na toplo.
Klavijaturu mjenjaš samo ako je osovina poderana. Ove nove su ..... smeče
Skineš klavijaturu i obrusiš udubljenja. Ako su klackalice metalne savineš ih, a ako su ljevane ostavi kak je jer buš ih strgal na hladno, jedino ako imaš s čim zgrijati.
Je, Tafe 42 prelijepljen s naljepnicom IMT 539, ali navodno bolje kvalitete od samog Tafe 42 kolko ja mislim.Pa kaj nije to više Tafe? 🤔
Ekipa imam ozbiljno pitanje, napravio sam punu generalku na imt 533, 1961.godište, druga specijala. Znači sve komplet stubline, klipove, klipnjaće, dizne, reparirani alnaser, alternator i Bosch pumpa, uhodao ga ima cca 50 radnih sati, međutim inače mi alnaser teško vrti kad je hladan a kad se traktor ugrije jedva ga mogu zavrtiti koji krug i neće upaliti. Znači pali samo kad je hladan i jako teško vrti. Molim pomoć?
U tome i je problem, alnaser je bio na reparaciji kad sam radio generalno tako da sumnjam da je on u pitanju, al svejedno ću ponovo do električara koji ga je prepakovao da ga skine i stavi na stol pod otpor da vidimo jel ima snagu koju bi trebao imati, al opet nije mi jasno zašto puno teže vrti kad je ugrijan nego kad je hladan, danas sam spojio dodatno kleme s auta i vrti istom brzinom kao da mu nisam podigao amperažuto se i meni događa. onda poljevam analser vodom da ga ohladim. navodno mi veli električar da se možda odlemi(oslabi kontakt ) negde na rotoru. skini analser i očisti ga cijeloga. to onda radi neko vrijeme.