• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
809
gubi okretaje vjerojatno u 4 i 5 brzoj kada krene u brdo. ali sumjnam u prvoj brzoj. i kakve veze ima ako gubi okrtetaje? to je ok tako svaki. dok ne dimi i ne davi se onda je ok.

Ivan5777

Novi član
Tu od
29 Lis 2021
Poruka
2
Ekipa imam ozbiljno pitanje, napravio sam punu generalku na imt 533, 1961.godište, druga specijala. Znači sve komplet stubline, klipove, klipnjaće, dizne, reparirani alnaser, alternator i Bosch pumpa, uhodao ga ima cca 50 radnih sati, međutim inače mi alnaser teško vrti kad je hladan a kad se traktor ugrije jedva ga mogu zavrtiti koji krug i neće upaliti. Znači pali samo kad je hladan i jako teško vrti. Molim pomoć?

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
809
to se i meni događa. onda poljevam analser vodom da ga ohladim. navodno mi veli električar da se možda odlemi(oslabi kontakt ) negde na rotoru. skini analser i očisti ga cijeloga. to onda radi neko vrijeme.

lepoglavaX

Član
Tu od
21 Pro 2020
Poruka
49
Dize najbolje na aparat, i probati ih kak rade na hladno i na toplo.
Klavijaturu mjenjaš samo ako je osovina poderana. Ove nove su ..... smeče
Skineš klavijaturu i obrusiš udubljenja. Ako su klackalice metalne savineš ih, a ako su ljevane ostavi kak je jer buš ih strgal na hladno, jedino ako imaš s čim zgrijati.
Klackalice pobrusil , al neke ne dotiću sredinu ventila ,dal se ovi odstojnici mogu kupit ili ih treba izraditi nove?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nema toga za kupiti.
Ne umaraj se s tim, mnoge klackalice tak stoje i to tak ide godinama.
Ako je preko pola dobro je.

Ivan5777

Novi član
Tu od
29 Lis 2021
Poruka
2
Ekipa imam ozbiljno pitanje, napravio sam punu generalku na imt 533, 1961.godište, druga specijala. Znači sve komplet stubline, klipove, klipnjaće, dizne, reparirani alnaser, alternator i Bosch pumpa, uhodao ga ima cca 50 radnih sati, međutim inače mi alnaser teško vrti kad je hladan a kad se traktor ugrije jedva ga mogu zavrtiti koji krug i neće upaliti. Znači pali samo kad je hladan i jako teško vrti. Molim pomoć?

to se i meni događa. onda poljevam analser vodom da ga ohladim. navodno mi veli električar da se možda odlemi(oslabi kontakt ) negde na rotoru. skini analser i očisti ga cijeloga. to onda radi neko vrijeme.
U tome i je problem, alnaser je bio na reparaciji kad sam radio generalno tako da sumnjam da je on u pitanju, al svejedno ću ponovo do električara koji ga je prepakovao da ga skine i stavi na stol pod otpor da vidimo jel ima snagu koju bi trebao imati, al opet nije mi jasno zašto puno teže vrti kad je ugrijan nego kad je hladan, danas sam spojio dodatno kleme s auta i vrti istom brzinom kao da mu nisam podigao amperažu

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Vjerojatno su razlotani spojevi na kolektoru,ali može biti da probije jedan pol statora, ili loše pikse.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Nije, bez brige.
Stječe iskustvo na nečijem 533. Njegov je ipak stepenica više ;)

Najnoviji postovi

Na vrh