• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas je raketa dobru šnitu hdrapila, naftnu nisam ni gledal kolko je spila, al nije puno kad ja turistički vozim, razgledavam.
I uživam u zvuku motora, u toj snagi kaj je baš prava. 🙂😊

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Danas je raketa dobru šnitu hdrapila, naftnu nisam ni gledal kolko je spila, al nije puno kad ja turistički vozim, razgledavam.
I uživam u zvuku motora, u toj snagi kaj je baš prava. 🙂😊
Ti bus taj traktor unistil s tim turistickim voznjama.
On je napravljen da radi pod opterecenjem, da koristi snagu.
Ovak je kao da turiras Husqvarnu po dvoristu.
Prodaj ga nekome tko ce ga koristiti za ono za kaj je namijenjen. Bar se bu osjecal jao traktor.

:hahah:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da mi neko neznam kaj ponudi raketu nedam, kad nema niš bolje za kupit u toj klasi, a kaj da ti velim 30banke se vozim nikad ne pod punim gasom, jesam par put onda ide 37,al oko 30 je baš turistički. 🙂🤠

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Kupljenec, 37 kad si se vracal sa Sljemena i stisnul kuplung?

Masina bi ti se rasula na 2700 okretaja.

Imt 533 max brzina 25 do.27 km na sat na 2400 okretaja.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
Kupljenec, 37 kad si se vracal sa Sljemena i stisnul kuplung?

Masina bi ti se rasula na 2700 okretaja.

Imt 533 max brzina 25 do.27 km na sat na 2400 okretaja.
koliko si siguran da bi se raznijela na 2700? ja sam vozil 540 na cca 2600 i ide dobro. samo se dif fraznese.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Motor pocne trokirati, nemre podnijeti radne taktove, ventili ne stignu zatvarati i klipovi ih vracaju unatrag.
Zato motor ima granicnik na usisu da nemres dati prejaki gas.
Kos moderbih motora jento ograniceno ubrizgavanjem goriva a ovdjen kolicinom zraka

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ne znam baš. 533 ima lanac i fiber spojku i klipnu pumpu i regulaciju gasa preko zraka iz usisne cijevi. to mu baš i nije za velike obrtaje.
539 zupčanici razvod,direktno pumpa na razvod (navodno roto bolje prima gas na većim okretajima). ja sam vozil dva 540 do cca 2600 obrtaja i što više gasa dajem to motor bolje prima reže. siječam se da je 540 imal roto pumpu.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,972
Motor pocne trokirati, nemre podnijeti radne taktove, ventili ne stignu zatvarati i klipovi ih vracaju unatrag.
Zato motor ima granicnik na usisu da nemres dati prejaki gas.
Kos moderbih motora jento ograniceno ubrizgavanjem goriva a ovdjen kolicinom zraka
Ne kužim kak to finkcionira s tim graničnikom na usisu? Molio bih vas da malo bolje pojasnite. Isto me interesira zašto mi na 539, koji je kupljen novi obrtaji nikad ne idu, po satu iznad 2000.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
@senpai...sve je tocno kaj si napisal, ali kako povecavas broj okretaja, tako bi i moeal povecati kut paljenja da pumpa pocne ranije ubrizgavati gorivo. Ovako paljenje bude prekasno na velikim okretajima i dolazi do vibracija i trokiranja, nepravilnog rada motora.
Druga stvar je brzina zatvaranja ventila. Trebalo bi staviti jace federe inace se ventil ne stigne zatvoriti i klip ga udara. Par dobrih udaraca i klip dobije rupu...

Nisam maher, ali vjerujem da ce Muha kad navrati napisati koju pametnu.

@mikke .... tebi vjerojarno nije pumpa otvorena kako spada pa traktor ne postize maksimalne obrtaje.
Na 539 ima regulacija direktno na pumpi, a to ce ti pojasniti netko tko ima takav traktor.
Moj je 533 i njemu otvoris zrak pa ide koliko si otvorio.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Ne kužim kak to finkcionira s tim graničnikom na usisu? Molio bih vas da malo bolje pojasnite. Isto me interesira zašto mi na 539, koji je kupljen novi obrtaji nikad ne idu, po satu iznad 2000.
Na 539 ti ako je sve original okretaji ni ne mogu ic preko 2000, 540 i 542 se vrte do 2250.
Pogledaj si na onoj pločici na instrument ploči(gdje piše snaga motora i broj šasije) do koliko se vrti tvoj motor...

Najnoviji postovi

Na vrh