• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Jbg nisu svi kvalificirani kao ti.
Ne sramim se svojeg znanja.
Ja se, toliko koliko mogu, trudim pristojno poslušati onoga tko zna, pa dok ga čujem što je rekao - razmislim o tome što je rekao.
Drugima nastojim dati ispravan i korektan stručni savjet, na prigodan način, istina možda koji put to bude i suviše slikovito. Tu me slobodno kritiziraj, na uzimanju previše takve slobode.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ja bi štel poživeti još minimalno 50 let da vidim kak budu onda izgledali ovi današnji napredni traktori i kolko ih bude u radnom stanju u odnosu na ove kaj nisu valjali kad su proizvedeni.

Sreca pa je poslje selo dalo mlade inžinjere koji su modificirali tvorničke greške sa kojima su se susretali na tim nedovrsenim poluproizvodima.
A imal je i mali medo takve kočnice i šalter i još neki drugi.... ali oni su bili uvoz, znači napredak u samom startu.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,521
Mislim da je tu najbolje začkometi dok mi neki za mene dećeci objašnjavaju kak su išli v školu. Nadam se samo da bum skupa s Muhom i Plusom doživel te tehničke savršenosti tih mladih umova.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Da li te muči brzina kretanja traktora ili brzina okretaja na kardanu?
Brzina kretanja traktora me muči, znaš zbog one tablice za izračun dizni i protoka. Skužio sam da je na 1600 okretaja motora broj okretaja na kardanu 540. Mislim skužio... Pročitao u priručniku :)

Mislim da je tu najbolje začkometi dok mi neki za mene dećeci objašnjavaju kak su išli v školu. Nadam se samo da bum skupa s Muhom i Plusom doživel te tehničke savršenosti tih mladih umova.
Veli se da na mladima svijet ostaje. A kak delam u školi mogu reći sam Bože pomozi, naj...i smo. Makar bude i pokoji dobar majstor, ali mali je to postotak.

Brzina ti se očitava na obrtomjeru, rimski brojevi na onim crveno bijelim crtama znače u kojoj si brzini,a kazaljka ovisno o broju okretaja pokazuje brzinu. Ovo je od 549 deset nrzina View attachment 45962
E sad mi jasnije puno za brzinu, sva sreća pa mi sat još radi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Slika govori sve, mali pomaže velikom, ali mali ne valja,nažalost to je danas realnost.
Neki bi se mogli zapitat kako je malima koji nemaju mogućnost za bolje. Ali glavno da se mali ismijavaju.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
pumpa gumu. samo treba paziti da mali ne oslobodi preveliku silu da nebi pukla velikom guma.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Za radno svjetlo vjerujem da bu progledal kroz prste, ali za sirenu ne vjerujem.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,486
To nisu meni nikad provjeravali, samo svjetla naprijed i žmigavce , radna svjetla su im kod mene trn u oku zbog količine al ih nisu provjeravali dal rade.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja sam bil s Fendtom prije 2 tjedna i jedino nisam moral trubiti. Makar sreća njihova. Moral sam zapeljati traktor u stanicu u Kž a truba je kamionska sa nekim malim kompresorom. Ja sam sebe splašim kad zatrubim… 😁

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,725
ne provjerava sirenu. barem meni nije. ni radno svjetlo. samo pozicija, kratka duga, žmigavce. meni jedna pozicija nije radila ali me nije zafrkaval.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Evo dvije slike za iskusne znalce. S obzirom da sam sad shvatio da mi ne radi štop svjetlo izgleda da mi je izgorio osigurač. Recite mi ove kutije za osigurače su dvije od koliko pola i da li se može to staviti jedna ali veća na isto mjesto?
Druga slika pokazuje ovaj prekidač za stop svjetlo koji je pokvaren pa sam kupio novi. A pitanje je, nije li on naopako okrenut jer žice idu na kontra stranu?

Prilozi

• IMG_20220210_151632.jpg
    IMG_20220210_151632.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 27
  • IMG_20220210_151428.jpg
    IMG_20220210_151428.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 27

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Otvoriš poklopac kutije osigurača i prebrojiš koliko ih je u njoj.

Štop šalter je potezni, svejedno kako ga okreneš svejedno ga potežeš.

Najnoviji postovi

Na vrh