• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Ljudi jel koristi ko od vas atomizer sa fergijem?
Jel mi može neko reći koja je brzina traktora na 1500 okretaja 3 spora i prva brza? U knjizi naravno piše za 1300 i 2000okretaja. A treba mi na kardanu 540okretaja za atomizer :)
Sve mi novo i pogubio se. Od traktora do atomizera.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,521
Nikak mi nejde v glavu kaj ste se prijeli te ručne i štop svjetla na fergiću. Koji debil bu ostavil 2 vure delati traktor pod ručnom . A dok skopčaš priključak ili si otpreš lesu zdžala bu i najgora kineska plastika

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,972
Brzina ti se očitava na obrtomjeru, rimski brojevi na onim crveno bijelim crtama znače u kojoj si brzini,a kazaljka ovisno o broju okretaja pokazuje brzinu. Ovo je od 549 deset nrzina IMG_20210406_150744.jpg

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,486
Nikak mi nejde v glavu kaj ste se prijeli te ručne i štop svjetla na fergiću. Koji debil bu ostavil 2 vure delati traktor pod ručnom . A dok skopčaš priključak ili si otpreš lesu zdžala bu i najgora kineska plastika
Većinom ljudi koji koriste kalač ili vitlo koriste ručnu da ih traktor ne pregazi. Vjerojatno sam i ja onda debil što stegnem ručnu dok radim na mjestu, ali ja mogu isključiti štop svjetla.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,486
Ak kalaš izvadi kontakt,kaj će ti. Moreš i akumulator zvaditi van🤣.
Ja sam hodao u školu da znam riješiti stvari na pametniji način.
Jocc a dok vitlaš badava ti 4 ručne ak ne ukopaš vitlo
A ako mi sajla povuče vitlo iz zemlje dok sam na nezgodnom terenu? Tko će zaustaviti traktor? Imao sam takvih događaja nažalost i da nije bilo ručne pregazio bi me traktor.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Meni se jedanput rastopila svijetla kad sam pili drva na traktorski cirkular. Sljedeći dan sam podmetnul cepanjicu pod kotač
Eto, vlasnici sami potvrđuju. Al ja nemam taj traktor pa nesmem reći da mi se tak neš ne sviđa, jer su odma uvrede.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,241
540,542,560 već imaju ručnu ko normalni traktori.. Znači da su inžinjeri skužili konstrukcijsku pogrešku i izmjenili je..
Tako da smirite strasti i priznajte da tom poluproizvodu treba još puno greški ispraviti..
Lako onom koji napravi 10 radnih sati na godinu, on si zamagadi takve stvari.. 🤷

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,902
Ja sam samo htel reči da od toga nisam radil problem. Nije mi se sviđalo kaj se dogodilo, al riješil sam na jednostavan i funkcionalan način. Isto ko i raketa, nekad je i prejednostavna 😅, al meni se zato sviđa taj traktor

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,972
Matija, štop šalter je na svim na istom mjestu bez obzira o tipu ručne kočnice,i kad je koristiš svijetla svijetle. Samo nije isto dali su svjetla Saturnusova ili điđi miđi,isto k'o što je naveo kolega Plus,bilo kakve žarulje. Za sat vremena bude se otopila plastika i na Mercedesu. Zato nemojte delati od buhe slona i ne ostavljajte kontakt dok pijete u krčmi,jer to može potrajati 😉

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Odavna je ovaj forum izgubio svoju svrhu, samo eto narodu valjda merak čitat pizdarije 👎🏻
Oprosti, nisam zapamtio gdje si ti kolegama, vlasnicima IMT 533 i 539 traktora, ukazao da neki od njih koriste krivu snagu žarulja za svoje stop svjetlo. Možeš li, molim te, ponoviti taj tvoj savjet, jer onda su definitivno moji navodi puke pizdarije.

I čini mi se da je ferguson konstruiran tamo neke 1946., tako da nije korektno ga uspoređivati s najnovijim Fendt, John Deere itd., ali bome nije korektno niti pljuvati. Mnogima danas suviše dignutog nosa u društvu, je baš taj skromni ferguson, itekako pomogao, da nabave ove bolje marke.

Ide forum kamo i društvo... "Kam pak idu svi ti ljudi"... tako glase stihovi jedne lijepe popijevke.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Joj daj plus smiri dozivljaj...

Zna se na koga sam mislio
Rado, ali su neke rasprave kao u lošoj krčmi punoj pijanaca, koji jako mudruju, a tako malo struke poznaju.

Najnoviji postovi

Na vrh