• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

matru

Član
Tu od
9 Pro 2015
Poruka
75
Meni su se rastopila orginal stakla s orginal žaruljama i ne sijećam se baš da su bile žarulje 15w. Kad stignem pogledat ću u uputstvu što piše za snagu žarulje (ako išta piše). Čak nisam ni čuo da postoje žarulje te snage.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Te žarulje su standardne i ima ih u svim trgovinama auto dijelova, pa i u nekim trgovačkim centrima. 12V 15W grlo bajonet.
Snaga 5W je za poziciju, štop svjetlo mora zasvijetliti jače.

Meni su se rastopila orginal stakla s orginal žaruljama i ne sijećam se baš da su bile žarulje 15w. Kad stignem pogledat ću u uputstvu što piše za snagu žarulje (ako išta piše). Čak nisam ni čuo da postoje žarulje te snage.
Ako nisi čuo za žarulje 15W kasniš kojih 50-60 godina za robom na tržištu.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,991
Da, BA 15 s 5W 12V su žarulje za poziciona svjetla, dok se za STOP svjetla u pravilu koriste BA 15 s 21W 12V, no i ja također koristim žarulje 15W kako je i kolega plus predložio.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Fućkam ja rješenje gdje štop svjetlo svijetli kad je parkirna kočnica aktivirana.
Idiotizam pri konstrukciji nemreš riješiti žaruljom...na taj način možeš jedino možda spasiti štop lampu.

matru

Član
Tu od
9 Pro 2015
Poruka
75
Ma da, evo ja sam uvijek do sad stavljao 5w za poziciju a 21w za žmigavce i stop. To ću probati prvom prilikom, svaki dan sve više napredujemo. Hvala kolegi plusu. Nadam se da i na tehničkom neće biti problema.

Fućkam ja rješenje gdje štop svjetlo svijetli kad je parkirna kočnica aktivirana.
Idiotizam pri konstrukciji nemreš riješiti žaruljom...na taj način možeš jedino možda spasiti štop lampu.
To je isto točno!

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
S 21 na 15, s 15 na 10, na kraju bumo došli do toga da se žarulja izvadi, samo da nebi priznali da taj svemogući stroj nije savršen. I ne, nisam uzvišen jer imam noviji traktor, dva su IMTa kod mene u dvoru.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Dragi Martine
Ja sam skroman covjek i zivim u skladu sa svojim mogucnostima.
Meni je moj imt533 najbolji dok nem imal lovu za bolji i noviji sa 4 vuce i koji bum mogel okrenuti na tim svojim patuljastim nagnutim njivicama.
Ako imas SATURNUS plastike na lampama, drzi 15 W bez problema. Ako imas kineske plastike s kojih se opere boja, njih i sunce otopi.
Imt je za vrijeme u kojem je pusten u proizvodnju bio cudo. To sto se proizvodio 50 godina samo govori o njegovoj popularnosti.
Usporedi ga sa VW bubom.
Danas je buba gov*o, a bila je cudo.

Zato ako si pun para i ne valja ti imt, kupi si bilo sto bolje, sukladno svojim mogucnostima i ne vrijedjaj sirotinju po forumu.
Lijep pozdrav

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
S 21 na 15, s 15 na 10, na kraju bumo došli do toga da se žarulja izvadi, samo da nebi priznali da taj svemogući stroj nije savršen. I ne, nisam uzvišen jer imam noviji traktor, dva su IMTa kod mene u dvoru.
Martinev1 ne zahebavaj, jer nisi sad u pravu. Žarulja 21W je čak i preduga i naslanja se na staklo, a 15W se ne naslanja. Malo više imam iskustva od večine Vas u tome.
To što imaš novi i odličan traktor je lijepo i jako pozitivno 👌 (y) i ne, ja ti nisam ljubomoran na to nikome.
Fučkaj tko ti brani :ROFLMAO:;):ppozdrav:, samo nije to ništa tako dramatično kako je to nekoliko kolega predstavilo ovdje. Problem je u ljudima ne u traktorima. 12v.jpg

Za sve Vas nevjerne Tome, dao sam si truda, molim uvjerite se :), štop lampa je u dokumentaciji broj 81 :
81 sh.jpg
81 sh1.jpg
Ugodna zabava svima ;):ppozdrav:

Posljednje uređivanje:

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Zato ako si pun para i ne valja ti imt, kupi si bilo sto bolje, sukladno svojim mogucnostima i ne vrijedjaj sirotinju po forumu.
Lijep pozdrav
Ako si našao vrijeme za napisati takav dugacak odgovor, i na kraju istog mi se posrati na glavu, mogao si i moj pročitati do kraja:
I ne, nisam uzvišen jer imam noviji traktor, dva su IMTa kod mene u dvoru.
Pročitaj odgovor kolege @plus , tako se nekome odgovara.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Pročitao sam ja sve tvoje do kraja i nisi mi jasan jer ako ti jedan IMT nije valjao, što si pobogu išao trošiti novce na drugi???
I ne znam kako sam se ja to tebi posrao na glavu.
Lijepo sam ti rekao da ako ti nešto ne valja, mijenjaj....a ne kupovati još jedno isto takvo :hahah:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Moreš možda problem riješiti s manjom žaruljom na traktoru...ali ne i na prikolici...jer i tam bi trebalo mijenjati... Pa onda posudiš prikolicu od susjeda...buš i na njoj mijenjal???

Dečki, gov*o je gov*o i ostalo bu gov*o, kaj god da napravili,...bez ljutnje ikome. Nema veze z IMT-om, već s (lošom) konstrukcijom.

Dal sam dva jednostavna rješenja kak to (barem malo) popraviti ... a onda se @plus srdi na to...

Srećom, nikad nismo imali IMT u vlasništvu...ali da jesmo, riješil bi to vremenskim relejom. Nakon 10...15 sekundi, štop svjetlo bi se jednostavno ugasilo. Pri svakom slijedećem stiskanju opet bi se upalilo.
Ne treba mijenjati žarulje, niš se ne bi rastopilo...i prolazi na tehničkom :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Ma on nema štop svjetlo i svi problemi su riješeni 🤭
Uostalom, raketi se ne prigovara, već rješenjima na njoj:hahah:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dragi Martine
Ja sam skroman covjek i zivim u skladu sa svojim mogucnostima.
Meni je moj imt533 najbolji dok nem imal lovu za bolji i noviji sa 4 vuce i koji bum mogel okrenuti na tim svojim patuljastim nagnutim njivicama.
Ako imas SATURNUS plastike na lampama, drzi 15 W bez problema. Ako imas kineske plastike s kojih se opere boja, njih i sunce otopi.
Imt je za vrijeme u kojem je pusten u proizvodnju bio cudo. To sto se proizvodio 50 godina samo govori o njegovoj popularnosti.
Usporedi ga sa VW bubom.
Danas je buba gov*o, a bila je cudo.

Lijep pozdrav
Prijatelj problem je kaj ima tu puno takvih kaj ne prizna nas male, kaj sve delamo prema svojim mogućnostima,od svoje plaće, kaj ne tražimo kruha iznad pogače kak se veli. Nažalost mi smo manjinja i nas niko ne cjeni, svi smo mi skromni, ak mi daš prst nebum ti uzel celu ruku. Puno je takvih sa puno para, al nisu ih zaslužili svojom mukom ko mi. Zato ja stalno trubim da su te naše rakete male itekak dobre, ali ljubomorni su oni kaj neznaju kaj valja, javljaju se ljudi koji ih nemaju a sve znaju o njima, to ti sve govori.
Podcjenjivaju našu muku, naš posel, noramalno da bi i mi kupili bolje da moremo, ali pokrivamo se kak nam je deka velika.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
@mikke
Daj mi objasni koja raketa ima štop svjetlo? I kaj će joj, jer je brža od svega. Z raketom se juri, a ne koči :hahah:

Najnoviji postovi

Na vrh