• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Moreš možda problem riješiti s manjom žaruljom na traktoru...ali ne i na prikolici...jer i tam bi trebalo mijenjati... Pa onda posudiš prikolicu od susjeda...buš i na njoj mijenjal???

Dečki, gov*o je gov*o i ostalo bu gov*o, kaj god da napravili,...bez ljutnje ikome. Nema veze z IMT-om, već s (lošom) konstrukcijom.

Dal sam dva jednostavna rješenja kak to (barem malo) popraviti ... a onda se @plus srdi na to...

Srećom, nikad nismo imali IMT u vlasništvu...ali da jesmo, riješil bi to vremenskim relejom. Nakon 10...15 sekundi, štop svjetlo bi se jednostavno ugasilo. Pri svakom slijedećem stiskanju opet bi se upalilo.
Ne treba mijenjati žarulje, niš se ne bi rastopilo...i prolazi na tehničkom :)
Rasprava je o traktoru i njegovim štop lampama, nije o prikolici.
Jasno ti je kao bijeli dan kako moraju funkcionirati štop svjetla. Nikakvi vremenski releji, dupli štop šalteri, vragi i marki? Za kojega vraga to delaš i mutiš bistru vodu?
Još da te netko s foruma uvaži i onda ne projde tehnički s tim glupostima, budeš mu onda vrnul troškove?
Nemoj tak funkcionirati, traktori nisu naše igračke.
Ma u ostalom, svaki čovjek neka za svoje peneze dela kaj hoče.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Opet ne kužim,kaj je pjesnik htio reći
Ma ne bu nikaj rekel. I sam zna za nesavršenosti koje ima i živi z njima.
Rekoh, nema veze z raketom, već s lošim rješenjem.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A kaj da velim, iz koje su godine rakate? Takva je i moramo ju prihvatiti takvu, al ne kužim zakaj podcjenivat to. Traktor je za sve namjene i napravi sve bez greške.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ljudi su ljubomorni jer ta mala ručna je predobra. nikada se ne kvari drži ko luda. nemoraž se saginjati da bi povukal onu glomaznu ručku kavu imaju drugi traktori. iskusan operator može samo sa nogom upaliti i ugasiti ručnu na 533.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Rasprava je o traktoru i njegovim štop lampama, nije o prikolici...
Rasprava je o problemu kaj stalno "gori" štop svjetlo i kak riješiti problem. Rješenje nisu slabe žarulje na traktoru jer to ne rješava problem stalnog aktiviranja štop šaltera.

Napisal sam nekoliko mogućih dobrih rješenja kak popraviti nedostatke koje tvornica nije 30+ godina riješila.
Nikoga ne tjeram da nekaj prepravi, pogotovo ak ne zna. Ako zna a nije jasno, bude pital...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Rasprava je o problemu kaj stalno "gori" štop svjetlo i kak riješiti problem. Rješenje nisu slabe žarulje na traktoru jer to ne rješava problem stalnog aktiviranja štop šaltera.

Napisal sam nekoliko mogućih dobrih rješenja kak popraviti nedostatke koje tvornica nije 30+ godina riješila.
Nikoga ne tjeram da nekaj prepravi, pogotovo ak ne zna. Ako zna a nije jasno, bude pital...
Vrijeme je da odustanem.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,972
Zj,naj se srditi ali za tvoja rješenja bi se i ja zamislil koji sam" neki" elektrotehničar,a kak da to riješi poljoprivrednik.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Imaš praf. Nek svatko tko ima problem nekoga plati, pa bude i znal cijeniti rješenje.
...Ali čemu onda Forum???

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ne moraš odustati. Ionak više ne bum pisal niš u ovoj temi...
I sam gledam udaljit se od tih par svetih tema, u kojima se veliča kult prema tom nekom stroju ili proizvodu.
Kao i ona tema o onim jednim motornim pilama, u koju ulazim jer me zanima štošta i volim učiti, a čitam hvalospjeve i pljuvanje druge marke, osnovano na recenzijama s interneta.☹️

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,521

ZJ, jesi li ikad vozil vojni tam 110 ili 150? Imaju dva stupnja ručne koćnice . Za tvoju informaciju na drugom stupnju svijetli stop. I to je promašeno rješenje ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Videl jesam, nisam vozil i ne znam s kojom svrhom svijetli štop.
Kak je to vojno vozilo, možda je postojal neki propis o tome.
Ne znam ni za jedno drugo cestovno vozilo gdje štop svijetli s parkirnom kočnicom.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh