• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,302
Ja sam samo htel reči da od toga nisam radil problem. Nije mi se sviđalo kaj se dogodilo, al riješil sam na jednostavan i funkcionalan način. Isto ko i raketa, nekad je i prejednostavna 😅, al meni se zato sviđa taj traktor

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Matija, štop šalter je na svim na istom mjestu bez obzira o tipu ručne kočnice,i kad je koristiš svijetla svijetle. Samo nije isto dali su svjetla Saturnusova ili điđi miđi,isto k'o što je naveo kolega Plus,bilo kakve žarulje. Za sat vremena bude se otopila plastika i na Mercedesu. Zato nemojte delati od buhe slona i ne ostavljajte kontakt dok pijete u krčmi,jer to može potrajati 😉

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,351
Odavna je ovaj forum izgubio svoju svrhu, samo eto narodu valjda merak čitat pizdarije 👎🏻
Oprosti, nisam zapamtio gdje si ti kolegama, vlasnicima IMT 533 i 539 traktora, ukazao da neki od njih koriste krivu snagu žarulja za svoje stop svjetlo. Možeš li, molim te, ponoviti taj tvoj savjet, jer onda su definitivno moji navodi puke pizdarije.

I čini mi se da je ferguson konstruiran tamo neke 1946., tako da nije korektno ga uspoređivati s najnovijim Fendt, John Deere itd., ali bome nije korektno niti pljuvati. Mnogima danas suviše dignutog nosa u društvu, je baš taj skromni ferguson, itekako pomogao, da nabave ove bolje marke.

Ide forum kamo i društvo... "Kam pak idu svi ti ljudi"... tako glase stihovi jedne lijepe popijevke.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,351
Joj daj plus smiri dozivljaj...

Zna se na koga sam mislio
Rado, ali su neke rasprave kao u lošoj krčmi punoj pijanaca, koji jako mudruju, a tako malo struke poznaju.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,351
Jbg nisu svi kvalificirani kao ti.
Ne sramim se svojeg znanja.
Ja se, toliko koliko mogu, trudim pristojno poslušati onoga tko zna, pa dok ga čujem što je rekao - razmislim o tome što je rekao.
Drugima nastojim dati ispravan i korektan stručni savjet, na prigodan način, istina možda koji put to bude i suviše slikovito. Tu me slobodno kritiziraj, na uzimanju previše takve slobode.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,930
Ja bi štel poživeti još minimalno 50 let da vidim kak budu onda izgledali ovi današnji napredni traktori i kolko ih bude u radnom stanju u odnosu na ove kaj nisu valjali kad su proizvedeni.

Sreca pa je poslje selo dalo mlade inžinjere koji su modificirali tvorničke greške sa kojima su se susretali na tim nedovrsenim poluproizvodima.
A imal je i mali medo takve kočnice i šalter i još neki drugi.... ali oni su bili uvoz, znači napredak u samom startu.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,003
Mislim da je tu najbolje začkometi dok mi neki za mene dećeci objašnjavaju kak su išli v školu. Nadam se samo da bum skupa s Muhom i Plusom doživel te tehničke savršenosti tih mladih umova.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Da li te muči brzina kretanja traktora ili brzina okretaja na kardanu?
Brzina kretanja traktora me muči, znaš zbog one tablice za izračun dizni i protoka. Skužio sam da je na 1600 okretaja motora broj okretaja na kardanu 540. Mislim skužio... Pročitao u priručniku :)

Mislim da je tu najbolje začkometi dok mi neki za mene dećeci objašnjavaju kak su išli v školu. Nadam se samo da bum skupa s Muhom i Plusom doživel te tehničke savršenosti tih mladih umova.
Veli se da na mladima svijet ostaje. A kak delam u školi mogu reći sam Bože pomozi, naj...i smo. Makar bude i pokoji dobar majstor, ali mali je to postotak.

Brzina ti se očitava na obrtomjeru, rimski brojevi na onim crveno bijelim crtama znače u kojoj si brzini,a kazaljka ovisno o broju okretaja pokazuje brzinu. Ovo je od 549 deset nrzina View attachment 45962
E sad mi jasnije puno za brzinu, sva sreća pa mi sat još radi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Slika govori sve, mali pomaže velikom, ali mali ne valja,nažalost to je danas realnost.
Neki bi se mogli zapitat kako je malima koji nemaju mogućnost za bolje. Ali glavno da se mali ismijavaju.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
pumpa gumu. samo treba paziti da mali ne oslobodi preveliku silu da nebi pukla velikom guma.

Najnoviji postovi

Na vrh