• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,049
Nisu isti navoji za Ursusa i IMT.
Gledaj kutiju kaj piše kam sve paše, na sve samo na Ursusa ne 🤭

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ja sam na zeksu mijenjao sajlu ručne skoro ,mjerio dužinu pancera šicao očima i hajd 5 eura platim. Kad sam doso da sklopim kratka fali joj 60mm tačno da se zavrne u polugicu i nista napravim sebi produzetak navoja m6 i sastavim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,049
Sreča pa je bužir bil dost dugački a nije bil predug pa si si mogel pomoči....

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Na tom videu je vjerojatno da su dizne štelane na premali pritisak tj.kao na 533, oko 125 bara,a ne k'o na 539, gdje mora biti 165 bara, ili je namjerno okrenuta bosch pumpa na ranije palenje,zbog potrebe snimanja videa. Poslije radi relativno normalno,što daje naznaku da se razmisli zbog čeg je rađen video.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Zašto kod rotacione manje? Koliko onda ide na549 koji ima rotacionu?

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,145
Ja sam prije puno godina i jedno 1000 RS kupio indijansku glavu sa ventilima i klackalicama... uglavnom komplet samo za zašarafiti na traktor.
Stajala me oko 1800 kn kod Pejića na Krugama u ZG (više ne postoji).
Moja stara glava je bila varena 2x i stalno je pucala.

Indijanka još i danas radi bez greške. Nadam se da će i sutra ;)

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
Imt 533 počeo klepetat, izgleda da se paljenje pomjerilo, na kojoj crtici treba bit?

Prilozi

• IMG_20220408_143811768.jpg
    IMG_20220408_143811768.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 49

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
otpustiš oba dva šerafa pomeriš malo u jedan smijer i stegneš jedan šeraf i probaš. ako ne valja ponovo. na kraju stegneš drugi šeraf.to je malo dosadan i naporan posal koji može potrajati. jednom kada potrefiš odma pali. i od optimalne točke imaš možda pola mm gore i dole i više ne radi. tako ako preskačeš po dve crtice možeš promašiti i preskočiti optimalnu točku. uzmi asistenta da okreće kljuć jer poželjno je da stalno gledaš fiber. kada izvrtiš možda bu ti fiber kontra okrenut onda asistent okrene malo kljuuć.

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
isprobavao sam, e al ... šarafi su se baš teško otpuštali, tako da ne znam kako je mogo doć na zadnju crticu (vidi se na slici) ... kad sam ih otpustio vrlo lako se podesi na sedmu crticu, e al kad sam krenio stezat ta dva šarafa belaj, zatežem ono radi krc, kao da sam ga na lancu vratio jedan zub, ja reko aj možda si umišljam pa još probam stezat kad on opet još jednom krc ... dal sam nekako trebao držat da se spojnica neokreće dok stežem ta dva šarafa. Sad će majstor imat posla izgleda, bojim se da sam ga prezubio, zvučalo je jednostavno za popravit, al jbg kad majstoru uzimaš kruh tako je to

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
pa spojnica se nebi trebala okretati (da ako ju siluješ baš jako). neznam ali imam neki osječaj da bude prije puko taj šeraf ili buš zagladil rubove , nego buš okretal motor. kad otpuštaš šeraf otpuštiš jako malo možda pola kruga.
dobro jesi li stegnal ta dva šerafa?
kada stegneš oba dva onda staviš kljuć na šeraf i probaš fiber gore dole. cilj je osjetiti luft na lancu.

Najnoviji postovi

Na vrh