• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da ali se dela u tome da majstora treba platit pošteno.
Zato sam rekel malo ko to dela više, teško je to naplatit.
Majstor je majstor, dela on na raketi ili Tomu Vinkovića.
Pa kolko mogu onda ruke koštati?

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Stvar je u tome što nečije ruke zajedno sa dijelovima mogu biti skuplje od kupovine nekog drugog polovnog 533. Realna cijena polovnih 533 je maksimalno do 2000 eura, a cijene su po oglasima oko 3000. Međutim čim spuste do realne cijene takvi traktori se vrlo brzo prodaju. Više se isplati kupiti polovni 533 sa kvalitetnim motorom nego ići u operaciju "generalka".

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Baš to, novih dijelova ni nema za kupit, zato bolje kupit nekaj polovno i to složit.
Ovo sve kaj se nudi nije kvalitetno, niti niš ne paše kam bi trebalo, sto probelma kod ugradnje.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,783
E pa tu se ne slazem...rade bi uvijek.napravil generalku sa novim dijelovima i onda znas na cemu si...ja sa ovim tempom koliko koristim svoj 539, kad ga drugi mjesec rasturim i poslozim mislim da sam.barem 10godina miran...
E sad bas da ti je dovoljan kljuc 13 i da ne treba nikakvo znanje za generalku...e jbg...
Kvaliteta dijelova je nazalost prica za sebe...i tu si.nebremo pomoci...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,783
Prvo ide glava dole a onda bum dalje videl...traktor ima 1700rh al nekaj su cudno napravili s njim...previse puse crno naprijed..dihtung na karteru moram svakak.mijenjati..pa s obzirom da.mora na pol onda bude i lamela sigurno, jer nije neki trosak a kad je vec rastavljeni...trap treba piksirati...i kocnice bu trebalo pogledati...sad smo jos postelali nekak al slabo vec love...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Sad malo gruntam,delali smo kolegi generalku na masseyu 255 3 cilindra, od potrošnog materijala: 7 litri ivasola, 2,5 Dimera, 6 sprejeva čistača, i jedna diht masa Victor reinz( ajd ostalo je je nešto al nema dovoljno za još jedan motor), i oko 10 litri plave za miniwaš + 2 četke za bušilicu i 4-5 brusnih papira.
I eto te skoro na 100eura.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Majstori nemojte se ponižavati ,u trgovini kruha nema cjenkanja...tko ne želi platiti 800 e genetalku nek potraži josipa da mu nađe dobar 533 za 2ke

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Ja svog ne prodajem. Kupio sam ga za 12 tisuća kuna i odradio je lavovski. Ali to ga je u konačnici koštalo. I dalje radi ali je vrijeme da se malo uredi jer malo mi je oslabio. Treba mu malo krvnu sliku promijeniti. Mali je radio i u šumi i na krčevini tako da sam vam sve rekao.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Sad malo gruntam,delali smo kolegi generalku na masseyu 255 3 cilindra, od potrošnog materijala: 7 litri ivasola, 2,5 Dimera, 6 sprejeva čistača, i jedna diht masa Victor reinz( ajd ostalo je je nešto al nema dovoljno za još jedan motor), i oko 10 litri plave za miniwaš + 2 četke za bušilicu i 4-5 brusnih papira.
I eto te skoro na 100eura.
Ovo kaj si ti nabrojil je potrošni materijal, a ne ruke. A i toga ste puno previše potrošili. Meni je dovoljno pola od navedenog.

Generalku niko neče delati jer je tu najmanje penez, a največa odgovornost. Od dijelova koji nevaljaju, do majstora sa strojne obrade do bošiste. Stranka na kraju dojde k majstoru ako kaj ne valja. Nikog drugog se ništ ne pita.

Najnoviji postovi

Na vrh