Kak to nekaj iz juge da nije valjalo i da se stalno popravljalo..a sve novo..fap.dajc tomos..servis u 3 smjene...božepomozi
Poštovani, zanat sam izučio u poduzeću za ceste, na puno FAP ova, finišera, valjaka, gredera, bagera, te svega par Unimoga.
Ti su strojevi i ljudi radili ogromne poslove asfaltizacije stotina kilometara naših prometnica. Bilo ih je puno i zapravo su se malo kvarili.
Dok sam se zaposlio u firmi, u radioni uz viličare imali smo i TAM ove. Oni su dnevno u dvije smjene prevozili nebrojene vlakove željeza, sa stanice i na stanicu. S dalekim odmakom, da budem pošten, malo su i kvarova imali. Najviše nam je krvi popio vozač i autobus gradskog prijevoza, gas-kočnica, sada pokojni, ali budem rekao bio je pokvareni idiot.
A neznam točan broj koliko sam TAM ova 110, pa 150, 5000, 6500, pa FAP ova, kljunaša, trambusa, pa novih 2022, pa 2026 s mečkinim motorima "održavao" bili su zaista stojički jako dobri, tim više da su ih gazili jedni drugi, rijetko koji "doista sposobni". Da ne ulazimo u detalje. Nisu bili loši strojevi nego ljudi i morali su voziti više nego su zapravo mogli... Tako nekako po istini.