• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ovo kaj si ti nabrojil je potrošni materijal, a ne ruke. A i toga ste puno previše potrošili. Meni je dovoljno pola od navedenog.

Generalku niko neče delati jer je tu najmanje penez, a največa odgovornost. Od dijelova koji nevaljaju, do majstora sa strojne obrade do bošiste. Stranka na kraju dojde k majstoru ako kaj ne valja. Nikog drugog se ništ ne pita.
A ko plaća potrošni materijal? Ako ti ga mušterija kupuje onda ok.
Kaj se tiče kolko smo čega potrošili,ti možeš potrošiti i niš kaj se mene tiče ja znam kaj je za mene čisto i očito imamo različit pojam o tome.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A dobro nemreš tak reći, pa Muha je ipak doktor u svojem poslu, ti sigurno nisi videl tolko motori kolko ih je on složil. Nisam ni ja jer me ti krampi ne zanimaju, kaj sebi treba složim si.
Po meni je svega tu previše ak se pere sa vrućom vodom.
Ti nisi napisal niš kolko ruke tvoje koštaju, ti si navel kaj si potrošil.
Kaje tu mjerodavno?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@Kapetan_broda_Kupljenec kakti znaš kaj sam ja Delal a kaj nisam, 5 godina samo motori,Raba Deutz,Caterpillar Volvo,Komatsu,Perkins,Man(doduše stariji modeli)Mercedes, traktore doma ne računam.
Ako ja računam 500eura a od toga imam 100 trošk kolko su onda moje ruke?

Pa količina potrošenog materijala ne govori o kvaliteti čiščenja
A kaj govori onda?Ako se ja nemrem najesti juhe iz kartera onda to za mene nije čisto.
Iako neki mogu s masnim rukama od ulja jesti ja nemogu i neću,a naradil smo se po svakakvim terenima,šumama, smetlištima itd.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sad to nema veze kaj pišeš, pa ja sam 6 i pol leta delal mercedes, man, scanie, sve euro 6.Sad samo volvo i nikad više niš drugo.Kaj se toga tiče.
I kaj imam od toga? Niš.
Posel ko i svaki drugi.
Tu pričamo o ovim starim krampima, ruke su jedno, potrošni materijal je drugo, djelovi su drugo.
Potrošeni sati prepasivanja drugo, dani i dani slaganja svega toga ko ti to more platit? Ko?
Ja zato delam kaj volim i kaj me opušta.
Prva ljubav, samo vanbrodski motori.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ja delam i sad te koje ti a one koje sam nabrojal i koje sam zaboravil je dobar dio njih napravljeni kad ja ni ti nismo bili u planu il' smo se u peski igrali, pardon ja jesam.
Točno tak vlč.puknuti kad sam ja krame šarafil Nokia 3310 je bila vrh.. :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@MUHA
Koje su još razlike osim u karteru na 3 cilindričnom motoru, Perkinsu od traktora i na Indos dizel viličaru do 2 tone?
Odnosno između 4 cilindričnog motora od Tama 2001 i viličara 2,5 tona?
Kod nas se v radioni na poslu skoro non stop odigravala jedna generalka. Motor širom, blok na brušenje u Ljutomer, boš pumpa u Atp, ili u Zelinu, glave i ventile su kolege sami sređivali.
Pijesak i prašina u proizvodnji čuda radili.
Svako su se jutro prali u nafti uljni pročistači zraka, ali badava...
Jasno bilo je tada dijelova na sve strane.
Lanac razvoda novi obavezno i za par dana generalka gotova.
Vodene pumpe se potokario rotor, zamijenio pakung i lageri i bila je opet dobra.
E tad sam još bil pravi "strujić"...
Nekako se sve to danas čini sve daljim, sve kompliciranijim poslom. Ili je to sad takav efekt?

Najnoviji postovi

Na vrh