• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Romano

Novi član
Tu od
4 Pro 2014
Poruka
14
Ok...budem probal to resiti...hvala ti jako puno....eto stavil sam slike motora...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Romano, na instalaciji treba poraditi da nebudu vatrogasci posla imali.
I to pod hitno

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Kak da ne, pa budu svi susedi u okolici "čoka" imali :icon_lol::icon_lol:.
Bum sutra, sad idem u krpe ali evo slika pa proučavaj.

Moram priznati da mi slika ne znaci puno bez da pojasniš kak i kaj... pa ak ti nebu teško da to malo pojasniš. Slobodno napiši i koji zetor to ima tak rešeno da znam di morem i na licu mesta pogledati..

Romano

Novi član
Tu od
4 Pro 2014
Poruka
14
Sve je to odpojeno jer je traktor stajal jako jako dugo...ja ga imam mjesec dana...polako sad ga budem slagal...prvo ulje i filteri onda ulje hidraulike pa struja itd...kad ga malo uljepsam budem del slike...hvala vam svima na pomoci...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Gatjan taj cok to ti je pipac na muhinoj slici iza lajtunga.
Imaju ga svi zetori do 84god.4911,5011,6011,7011,6911...
A navodno promjeni kut ubrizgavanja i lakse kresne.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Vidim to na slici samo ne znam princip rada. Zato sam ga i pital da objasni a onda budem pogledal na nekom zetoru. I zanima me tocno kak se to složi na 533.

Jel to imaju i ovi modeli ko npr. 3511 ili 4712 ili 5911? Ta tri imaju u selu.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da imaju ga,jedino 6911-45 noviji mozda nemaju.
Na zetoru se nalazi na prednjoj strani pvp-a iza kompresora.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Đabe njemu i sedam puta veće startno punjenje ak to gorivo nema kaj zapaliti.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
to nije nikakva promjena kuta , a vi mislite kaj hočete

Kolko sam ja skužil bošistu(ako sam dobro skužil) da mu baci više goriva. Ti puknuti inace prozivaš ljude da govore bez argumenata a ovo tvoje "a vi mislite kaj hocete" je stvarno argument... :(devil):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
to nije nikakva promjena kuta , a vi mislite kaj hočete

Točno Pukuti to imaju skoro svi Zetori kod ovih kaj je navel Oficir taj gumbić preko letve zakreče elemente u ful kod ugašenog traktora (kad regulator pvp miruje) daš gas i stisneš gumb i on ostaje stisnut kad traktor upali gumb se vrati Zetori koji nemaju taj gumb kad se ugase letvu povuče opruga efekt je isti samo kaj se ponavlja kod svakog paljenja isto ima i IMT koji ima klipnu pumpu također i Deutz i više traktora sa novijom klipnom pumpom , znači samo se ubrizgava umjest 6 kubika 12 kubika kod starih Zetora znači Puknuti je opet u pravu .:drink: Gajtan dobro si skužil bošistu no nekaj slično je bilo i 50-tih godina npr Ajher je imal posebnu ručicu kaj je drukal naftu preko dize u celinder radi lakšeg paljenja !!

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Sad mene konkretno zanima kak bi se to tocno složilo na IMT i jel bi imalo vajde od toga? I naravno ak neko ima neku šemu kak bi to trebalo zgledati. Jar kak sam vec i rekel o zetorima nemam pojma tak da ne znam niš o njima

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
zato sve i jedan zekan koji ima gumb baci oblak bjelog dima kad upali,,533 netreba gumb,samo brži alnaser i mali pali..općenito na 533 mi se uopce nesviđa pvp. I način dodavanja gasa,i ono klepetanje fibera

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Točno Pukuti to imaju skoro svi Zetori kod ovih kaj je navel Oficir taj gumbić preko letve zakreče elemente u ful kod ugašenog traktora (kad regulator pvp miruje) daš gas i stisneš gumb i on ostaje stisnut kad traktor upali gumb se vrati Zetori koji nemaju taj gumb kad se ugase letvu povuče opruga efekt je isti samo kaj se ponavlja kod svakog paljenja isto ima i IMT koji ima klipnu pumpu također i Deutz i više traktora sa novijom klipnom pumpom , znači samo se ubrizgava umjest 6 kubika 12 kubika kod starih Zetora znači Puknuti je opet u pravu .:drink: Gajtan dobro si skužil bošistu no nekaj slično je bilo i 50-tih godina npr Ajher je imal posebnu ručicu kaj je drukal naftu preko dize u celinder radi lakšeg paljenja !!

Ima i 533 oprugu koja zateze letvu.Na tom mjestu inace tu bude granicnik letve.Kad se ugrađuje mora se nastelati tako da kad je traktor ugasen cok bude granicnik.Zatim kad ga stisnes letva pređe granicu ful gasa i samim tim ubrizgava max. kolicinu goriva.Kad traktor upali tad pomocu vakuma sa usisa i membrane se vrati letva i cok automatski iskoci i opet ima ulogu granicnika ful gasa.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega Lisnik je lijepo objasnil a da li bi se moglo isprobat paliti kod skinjenog poklopca i na silu gurnute letve u ful pa ako pomaže onda u kemijanje .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nije dosta ful , ful ide i kod normalnog paljenja .ide više od ful ..isto kako si objasnio kod zetora

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
a daj mi reci zakaj svud po njemu pise imt 560.03.101

To ti piše zato jer su na 540 i na 560 isti ti odljevci, znači kučište diferencijala i kučište mjenjača potpuno su isti kod 540 i 560, isto kao i poklopac hidraulike.

Na vrh