• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Nije isto, kad dinamo ima vanjski regler, a alternator ima sve u sebi. Najbolje izvuči nove žice do alternatora a ove od dinama odspojiti, isto tako i regulator isključiti iz struje. Opis postavljanja alternatora je več dosta puta tu objašnjen.
 

hrvoje007

Član
Tu od
29 Stu 2011
Poruka
117
OK kužim ja šta ti hoćes reći samo šta nema toga regulatora na traktoru,znači radi se o 539 na kojem je bilo dinamo a sad kad je stavljen alternator nema struje na onoj debljoj žici šta se spaja na sam alternator a kad vratim dinamo ima i sad me zanima u čemu je razlika:fiery:?
 

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Debela žica treba stalan + napon, najbolje povuči novu žicu s anlasera, ili kleme. Tanju žicu spojiš do kontrolne žarulje, a na drugi pol žarulje spojiš na kontakt bravu, dok je kontakt da pošalje struju na kontrolku.(govorim za alternator) Mislim da na dinamo ide struja s regulatora, a ne direktno.
 

hrvoje007

Član
Tu od
29 Stu 2011
Poruka
117
Ide sa regulatora kad je dinamo u pitanju al tog regulatora kod mene nema i tako je radilo a ništa probaću sutra tako spojit valjda će proradit:icon_pray: mada nisam optimist.
 

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Mora biti negdje regler, ako je Iskrino dinamo. Potraži ga, na nekim 533 se nalazi u onoj rupi između kučišta volana i motora, jedva se vidi..
 

hrvoje007

Član
Tu od
29 Stu 2011
Poruka
117
Je u pravu si sad sam išao provjerit ima regler :icon_pidu: prividan je sa donje strane na nosaču ispod akumulatora onako prekriven prašinom nisam ga uspio primjetiti. Znači one kablove šta idu na regler eliminirati i spojiti na način kako je prije objašnjeno?
 

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,734
Spoji kako je prije objašnjeno ali ne cvikaj ništa dok ne proradi.
B+ sa alternatora možeš najbliže sprovesti na onaj debeli kabel što dolazi sa akumulatora na anlaser a na lampici već imaš plus sa brave pa moraš samo uzeti sa lampice jednu žicu i sprovesti na alternator zna biti oznaka D+ na alternatoru. Tko se sijeća fizike u osnovnoj školi lampica je na taj način povezana u seriju sa alternatorom.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,417
Au 10 godina da se ne zamjeni filter ???
To si odmah trebao mjenjati neznam čemu čekaš.
Ne bi bil čudno da ti pumpa ni ode uz takvo održavanje

Iskreno se ne sjećam kad je mjenjano možda je 5 godina možda 10. Ali prije da je oko 10.

Eto uz takvo katastrofalno održavanje preživio kod mene 25 godina bez otvaranja mašine i pumpe. A kupljen polovan 83.godište. Ako ništa, na filterima sam ušparao za reparaciju pumpe.

Još nisam ništa stigao probati ali hoću valjda
 

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,112
Kad sam ja svojeg kupio išo sam promjeniti ulje, filtere goriva i ocistiti filter zraka, i promijeniti ulje u njemu... Ulje i filter ulja sam promjenil, a kad sam krenul mjenjat filtere goriva IZNENAĐENJE!!!!

Skinem prvu cašicu, pogledam, unutra nema nicega, od filtera ni f... Otvorim drugu cašicu, nema ni tu filtera... Znaci majstor se vozil bez filtera, uredno...

A filter zraka je izgledal ko da je zabetoniran, uz sve pokušaje nisam ga uspio ocistiti onak kak se spada.

Uglavnom, ti traktori uz jako loše i nikakvo održavanje rade i služe godinama, i onda mi neko veli da to ne valja.... Probaj se s nekim novim vozit bez filtera i tocit ložu nutra pa buš videl kaj bude...
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
filter goriva se mjenja kad se zaštopa . on nema nkakve smetnje sve dok se protok toliko ne smanji da ne prima gas
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Puknuti ovaj put se ne slažem zaštopani filter se hoče potrgati a onda kao i da ga nema .
 

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,112
Kod mene se nisu mogli ni zaštopati kad ih nije bilo.. A sad ih vec par godina nisam ni menjal kad taj traktor tak malo radi da se ni nemaju od cega zaštopati. A još uz to tocim nutra eurodizel i pazim da su karnisteri cisti, tak da baš ni nema smeca nutra..
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,417
Pronađen kvar, hvala željku na fori s kanisterom. Bilo je do ac pumpe, imala je malu pukotinu ispod platne gdje se šerafi dovod goriva, tu je puštala ali jako malo i ponekad. Ja sam mislio da je dizel koji se slijevao od lajtunga sa dizni što sam skidao a ono s ac pumpe.

Ja točim uvijek kroz sito ili najlonku i nema smeća u rezervaru, a i traktor u zadnjih 5 godina ako obavi 50-70 sati godišnje, ni toliko.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,951
Sad kad si našel kvar, skini rezervoar dolje i temeljito ga operi.
Onda ispusti vodu, očisti čašicu, promijeni filtere ... i bude opet ko novi.

BTW, jel motor živ?
 

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,734
Nije baš problem da će se zaštopati filteri ali kad ih vlaga pojede i kad se raspadnu to je gore nego da ih nema.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
 

Moslavac

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
32
Da li je netko mijenjao stari grijač na imt 533 što izgleda kao zvono? Novi grijač je većeg promjera pa me zanima da li ima kakav drugi da paše bez da moram tokarit rupu na grani?
 

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,168
Kak bi Muha rekal, te gljive grijaca ima još samo u muzeju...
Ako i tamo..

Na sve imtejce ide iskrin grijač, istog navoja.
Tak da usisna mora kod tokara u ovom slučaju ako se želi imat grijač koji radi....

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
 

frenja

Član
Tu od
27 Tra 2014
Poruka
137
poz forumasi imam problem pravim novu poteznicu, a nemogu izbit ovaj klin jel neko ima ideju kako. Mislio sam grijati, ali me strah radi brtve i one gume na toplingu, i probao sam izbijat ali su samo popucali koda ih je neko na vruce nabio unutra
Picture%20003_zpsyyhdwywq.jpg
 

Najnoviji postovi

Na vrh