Otišla ac pumpa. Možda da probaš otvoriti poklopac pa ako je kakva smet pod ventilom izvaditi ju van, ali ako je ispal ventilič u smeče s njom.
Uzmi bilo kakvu samo nemoj IPM, mislim da i to privatnik radi. Jeenostavno svaka treča je možda dobra ali ni ta nije dugog vijeka.
Ja tebi vjerujem, ja sam pak ugradil kolegi i ispali su ventiliči nakon 6 mjeseci, onda sam od dvije slozil jednu.Ja sam ugradil novu IPM AC pumpu na 549 kad mi je crkaval i evo već 3 godine bez ikakvih problema radi..
Ima još uvijek za kupiti tih čašica.Ja sam kupio pred par mjeseci i ugradio na torpeda.45 kuna košta,malo je reći da sam se preporodio.Sva voda ostane u njoj i filter mi traje već dosta duže nego što je to bilo bez čašice.
Kupljena nova, na njoj piše teleoptik Jugoslavija, takva je i stara, 250kn. U trgovini imali tu i tursku za 150kn, otac već htio uzeti tursku, međutim veli da taman bio uz njega drugi kupac koji mu rekao da nek ne kupuje tu, da se njemu raspala nakon mjesec dana. Za sad sve ok, vidjet ćemo koliko će izdržat, za staru nemam pojma od kad je.
@ Majok, Torpedo ima plastični rezervar. Znači smeče definitivno nema odakle doči več ga očito natočiš u rezervar. Isto tak je i sa vodom, toliko kondezacije nema da se toliko nakupi u tak kratkom vremenu.
Da se razumijemo, ne velim da čašica ne valja aĺi po svemu sudeči ti imaš problem s utakanjem nečistoča u rezervar.
Ima kolega isto Torpeda pa nema takvih problema. Neznam koliko sati godišnje radi ali radi dosta jer ide uslužno i pomalčira 100-200 rali godisnje. Jednom godišnje mjenja filter i nema problema.
To kak filter stoji nema nikakve veze ako je filter takav kakv treba biti u njemu ostaje sve dok se ne zaštopa i makina se ugasi.
Imaju neki modeli pa me poneslo, mislil sam da i ti imaš večeg.Neznam koji torpedo ima plastični rezervar ali moj ima metalni,4006.Smeće ne točim namjerno u njega a ako ga i točim.A položaj filtera ima itekako veze pogotovo u zimi kako sam i rekao.Voda se smrzne dolje i napravi se čep,i onda pomaže samo skidanje boga i svih svetaca na nebu i pod zemljom i grijanje filtera toplom vodom.Filter bi trebao biti okrenut prema dolje kao i na drugim traktorima tako da voda i krupne nečistoće ostaju u dnu filtera.Od kad je čašica gore ja nemam više apsolutno nikakvih problema
http://imagizer.imageshack.us/a/img924/9610/uSIF3k.jpg
Evo da vidiš o kakvom smeću pričam i o kojoj količini vode,nakon par tjedana poslije čišćenja.I pogledaj položaj filtera i gdje onda to sve ostaje u filteru.I normalno da se tu u dnu i smrzne i blokira gorivo
http://imagizer.imageshack.us/a/img921/6774/q2a12j.jpg
Evo i "plastičnog" rezervara,nisam znao da se može variti čelik na plastiku
Vidiš da imaš problem, tj da utačeš smeče i od tud problemi :Mi imamo dvije plastične bačve od 1000 litara i iz njih točimo gorivo.Pipe su skroz dolje u dnu tako da sva voda završi u rezervoaru dok se toči.A i Hodakovo gorivo je ekstra kvalitete pa je doživljaj dodatno "pojačan".Bačve su kupljene nove novcate,ništa nije bilo u njima prije goriva i nakon par godina već iznutra ima taloga na stranicama da se može prstom guliti.Kao ona korica na kuhanom mlijeku izgleda