• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MAX

Član
Tu od
9 Ožu 2008
Poruka
126

tu se po dimu vidi kako prekida pri punom gasu, vrti se na oko 2000 okr/min

zna li tko zasto tako prekida?
 

MAX

Član
Tu od
9 Ožu 2008
Poruka
126
A bijeli dim, dali je isto zbog pumpe ili je to malo veći problem?
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,692
Pumpu i dizne skinut i odnijet bošisti da to uredi kak se spada.
Eventualno kasnije još ventile naštelat.
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
374
Ventile obavezno preštelat ako neznas kad su zadnji put štelani. Ja kaj sam štelal ventile na dosta njih svi su bili u banani. Rekorder je imao 1.5 mm lufta 2 cilindar ispuh????, imt 539 ove zime od prijatelja tu iz sela.
 

AngelG9

Novi član
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
3
Pozdrav svima,
Danas mi se pojavio novi problem na mom "novom imt 533 delux"

Poceo je da trese kada polazi i polazi kao da ne radi kvacilo bukvalno od jednom kao kada bi se naglo pustilo kvacilo.
A drugi problem koji se javlja je da kada se da jaci gas i naglo vrati da motor krene da usporava traktor cuje se jako lupanje u predelu ispod rucice menjaca slicno kao kada bi se cekicem udaralo o nakovanj? Sta bi to moglo biti posto majstor kod kojeg planiram da oteram traktor trenutno nema vremena da pogleda a drugog u mojoj bilizini nema.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,973
Prvi problem bi mogel biti do capica kvačila, a za drugi treba barem poklopac mjenjača skinuti i snimiti unutrašnjost mjenjača.
 

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,368
Trebao bih preporuku za obloge kočnica za IMT 539 da su bar donekle kvalitetne i gdje ih se može nabaviti ?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,973
Trebao bih preporuku za obloge kočnica za IMT 539 da su bar donekle kvalitetne i gdje ih se može nabaviti ?
Cobest obloge su solidne. Drži ih večina dučana.
Ako imaš koga da ti naljepi obloge nemoj gledati na par kuna koliko više uzimaju.
 

VeB

Novi član
Tu od
9 Ožu 2019
Poruka
3
Pozdrav svima. Novi sam ovdje, te vas molim pomoć. Ukratko imam imt 533 delux, te je bio kod "majstora" na izmjeni kvačila, kada se traktor vratio sa "popravka" dogodilo se to da više ne odvaja prvi i drugi stepen posebno, nego na otprilike polovici papuče kvačila odvoji i kardanska i pogonska lamela. Moje mišljenje da vjerovatno nije dobro postelano. Ee sada,pošto "majstor" već 2tj obećava da će on to posložiti ali nikao niti da pogleda a kud da šta učini po tom pitanju, probao bi sam po tome malo se igrat. Sada me zanima od kuda da uopće krenem? dali za podesavanje one 3 capice mora traktor na pol ili se može odozdola kroz onaj otvor to stelat te kako se te capice uopće podešavaju? Vidio sam tu na forumu za podešavanje drugog stepena, ali nigdje nisam našao kako bi te capice trebalo podesiti. Unaprijed zahvaljujem, lp.
 

MAX

Član
Tu od
9 Ožu 2008
Poruka
126
Danas odlučio štelati ventile , kada sam vidio koliko lufta imaju, nevjerovatno je da je čak dobro i radio i palio ko mina.
Svih 6 ventila zazor oko 3mm

19675

19676

zazor sam podesio na 0,30mm i dalje pali savršeno a najvažnije više ne prekida pri punom gasu :) , i čini mi se da ima više snage.
kasnije stavim i video
 

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
886
zanima me da li zadnje gume za imt 533 mogu biti u više dimenzija jer sam vidio na par 539 traktora veći(širi) profil zadnje vanjske gume i čovjek mi reče da je to neki veći profil ali se sada ne sjećam dimenzija, pa ne znam koje su to dimenzije ako netko zna, hvala
 

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
886
koliko sam pratio on nema nekih problema jedino ako je to iz razloga što je 539 jači pa mu to ne smeta ali mislim da nije tolika razlika u snazi da 533 za taj profil gume ne bi imao snage, ja konkretno imam uži profil i čim padne kiša proklizava a to je jedan od razloga kojeg je rekao taj čovjek zašto je stavio širi profil, ima veći širi gaz da se tako izrazim i kao bolje ide u kišnom periodu po zemljanim podlogama
 

Najnoviji postovi

Na vrh