• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,602
Teško je zatvorit tu kabinu zbog same koncepcije traktora. Prava zatvorena kabina se montira iznad mjenjača, radi pedala, spona i hidraulike...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
Ja imam od imt 560 kabinu na u445, znači slična ko i na 539 i dosta sam ju dobro zatvorio plus ubacio sam i kiler i dosta to dobro grije, jedino moram bolji ventilator ubaciti da bolje puše kroz kiler.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
S bloka, a na pumpu povrat ak se ne varam, moral bi pogledati, kombiniral sam par puta dok nisam dobio protok kroz kiler. Univerzal ima rupe na vodenoj pumpi koje se mogu iskoristiti. Nemam sliku trenutno. Ja sam napravio umetak na kabinu da ju povisim za desetak cm da mi je stao kiler jer bi ovako bilo sve pre nisko i u razini očiju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,912
Videl sam kod nekoga da je baš kabina ljepo složena, sve zatvoreno sa gumom nekom debljom i alu plehom, i prek svega nutra tapicirano, mislim si samo treba volje malo i cajta da se sve posloži.
Napravil je to član @sumadinac . Ovdje ti je video:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,950
Lepo je to Šumadinac napravil, nema kaj. Problem je kad se pokvari hidraulik kroz par godina to sve skinuti dole, a ne oštetiti. To je više posla nego hidraulik popraviti.
Ja sam veči pristaša samo ceradu staviti za zimske dane, a po ljetu ju zamotati pod zadnje staklo.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Šarafi mi se na donjoj kuki stalno odšarafljuju, pa mi kuka pleše. Zanima me da li ima lijeka ili moram zavariti šarafe. Vjerojatno se odšarafljuju zbog trešnje traktora, odem jednu rundu po drva vratim se kuka dobro da ne padne. Molio bi neki savjet.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,912
Loctite 2400 ili 243 ti bude pomogel ako šarafe možeš stegnuti ns tvrdo, tj, da nisu u zraku. Umjesto federšajbi probajpistabiti obične ravne šajbice.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,912
Mislim ako ima lufta između ploče i podloge, tak da šarafi nemru stegnuti već "visi" na njima.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Hvala. Nisu u zraku jer šarafe stežem kao bik i dođu do kraja ali nisam stavljao šajbe, mogu i njih staviti ali mislim da bi opet bilo isto. Jedini lijek je za sada u ljepilu. Inače to sam si i ja razmišljao pa ćemo vidjeti. Ako to ne uspije onda bi morao bar dva šarafa zavariti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,950
Mislim ako ima lufta između ploče i podloge, tak da šarafi nemru stegnuti već "visi" na njima.
A to, ali i da je tak opet mora biti stegnuto na tvrdo.

Pod šarafe složi limenu pločicu i osiguraj pomoču nje ili jednostavno probuši glave i osiguraj žicom.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,950
Da se stisnuti ali kao da ne ide do kraja.
Probaj malo podmazati mjesta označena crvenom strelicom i mjesto označeno zelenom strelicom.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
Na tu kuku koja je na toj ploči smije se kačiti recimo jednoosovinka puna tereta ili je to za kola i takve stvari?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,950
To je zašarafljeno dole na 4 vijka M16, ako se ne varam.
To vozi jednoosovinku kakvu hočeš

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
@MUHA hvala na odgovoru, nije za mene, moji traktori imaju više manje normalno kopčanje, nego tastu budem to zašrafil gore da ne kopča sve na gornju kuku. Ili ak budem stigao da mu napravim nosač da može kuku pomicati po visini u više točaka.

Najnoviji postovi

Na vrh