• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
Bome... Imaju parcele po 15, 20 ari. Možda sam izlagao, al ne vjerujem, čini mi se da su rekli 50ha da obrađuju, dva ferca imaju al nisam vidio još da s dva oru.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,764
Pogledam ih i ja na YouTube, čak ponekad i komentiram, ja mislim da su za pohvalu ljudi marljivi i radišni, a može se ponekad nešto i naučiti, a to s s čim rade, to smo odavno rekli da svak onako kako misli da je najbolje i onako kako ima.
Čak štoviše mogli bi biti uzor mnogima što imaju novije i modernije strojeve, jer rade s tim s čim rade, a nisam osjetio baš neko naprezanje , a opet sve stižu.

Marko355

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,608
Da, rekli su da rade oko 50-ak hektara.
Nedavno su kupili još jednog 539 i vidio sam da su frezali sa dva traktora, ali nisam vidio da su orali.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
A Kupljenec, nije niko rekao da Ferguson nije dobar, da oke, može on napraviti puno posla, izdržljiv je, svenamjenski traktor i blabla.
Ali nije jedini traktor koji može sve. Uzmeš neki traktor 4cyl 110ks s dva seta kotača i taj traktor isto može radit apsolutno svaki posao.
Sad ćeš reć da si nemre to niko priuštit, e pa ko radi 50ha u normalnim uvjetima s normalnim parcelama itekako može.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,291
Ma kužim ja to sve, ali evo vidiš kak veliš uzmeš kotače ovakve onakve i dok to promijeniš već ti padne mrak, i niš ne stigneš. A kad imaš raketu, samo delaš i delaš i uživaš kaj imaš traktor za sve namjene bez da kotače mjenjaš😉

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
To sam rekel čisto da se pokrije sve živo, more se i s običnim gumama kultivirat i prihranjivat i kajgod.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,812
Nesto tu gadno ne stima. Svakako je manja isplativost s manjim parcelama ali bas toliko...
Orem manje ali orem s dva traktora, 7 brazdi ukupno pa mi bude previse.
Pitao bih svakog kako se se osjeca nakon desetak dana i desetak sati dnevno provedenih u 539.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,812
Nije isto 3000m2 i 500 000m2
Pa treba to sve poprskat, a kabina poluzatvorena bez ventilacije i filtera.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,513
Ja znam za slučaj, od kolege otac i striko, 100 kj, 2x539 i udaraj, ali to su bila neka prošla vremena.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
NEWHOLLAND, da je ljudima teško vjerovatno nebi tak radili. Ja si to tak nebi složil sigurno, imam parcele pol rali pa 125ks šestak i tri brazde prekretači i napravi se svejedno i dok ću moć veći ću plug uzet. Meni je moje zdravlje vrednije od bilo kojeg novca.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,401
NEWHOLLAND
Evo pitaj mene kak je provoditi 10 h na dan u 539 i tak par dana za redom.
Sad tjedan dana pred Bozic sam potrosil 200 l plave s njim.

Nije lagano s njim delati, ali se nekak napravi.
Jedino mu bude malo napeto ovog proljeca, bude oko 20 jutara pripraviti za sjetvu kukuruza.

Al decki, vidite da se Kupljenec sali s nama, je to raketa, al umori se dosta covjek dok puno radi s 539.

Ja budem mozda jos godinu, dvije s njim delal i onda bude dosel veliki traktor, mozda i novi.

A 539 bude samo vukel cisternu i u jesen beraca i to mu bude jedini posel.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,291
Ti si jedini kaj kužiš kaj ja pišem😉naravno da bi bilo ljudima lakše da imaju novije i bolje, jače traktore.
Ali evo svi mi delamo sa mogućnostima kojima imamo. A druga stvar kaj se malo ja šalim oko rakete, istina meni bolji netreba, ja skurim 2 tanka nafte na godinu, i meni je traktor odličan.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,812
Pa znam kako je, zato i pisem. Sijao 15 jutara na dan, spricao 40 jutara dnevno, spartao, prihranjivao. Godisnje 500-600 sati i to s 533 bez kabine.
Radit 50 hektara i ne imat mogucnost za bolje e tu je meni problem.
Kupljenec ti bi i s frezom sve to mogao napravit zato ti i je 539 raketa.

Najnoviji postovi

Na vrh