• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ma svako ima svoje mišljene i to je tak, uvjek se vrtimo u krug. Nema veze idemo dalje, raketa čeka toplije dane, a i ja. Meni nije sila nikakva za niš. 🤠Nikog ja ne vređam, nemoj mi stavljat riječi u usta.
Nego svako ima pravo na svoj stav, svoje mišljene.
Delaj kolko os. Meni je svejedno. Ti nisi svjestan možda kaj govoriš ali vrijeđaš. Mogel bi ti 100 primjera najti ali srećom moderatori brišu gluposti. Komentiraš stvari koje očito ne kužiš i usput vrijeđaš ljude koji se ozbiljno bave poljoprivredom. Ovo je poljoprivredni forum ako si zaboravil. Ja ne komentiram šarafljenje kamiona jer o tome znam kolko i ti o poljoprivredi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nemoj me vleči za nos da ne napišem nekaj kaj nije neprimjereno. Neda mi se raspravljat jer ja znam kaj pišem i kaje istina, a ta istina boli mnoge, to je drugi par cipela. Sva sreća da se ti ne baviš ozbiljnom poljoprivredom pa se bi još i uvredil. Ja se razmem kolko je meni dosta, za svoje potrebe i previše.

dogtag

Novi član
Tu od
28 Velj 2022
Poruka
11
Upsss, malo me poneslo prema toplomjeru 🤭

Ako imaš ovakav nosač AC pumpe onda treba kupiti drugog sa izvodom za sajlu i treba drugi onaj komad koji se ušarafi u bregastu.

Ovakav ti treba da bi spojil sat za radne vure.

Hvala vam puno.
Da li su ovi djelovi dostupni novi ili samo rabljeni?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Samo rabljeno, možeš ti probati pitati u nekom dučanu ali ne vjerujem da ima novog za kupiti.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,812
Pratim ga i ja , svaka mu čast, al ak radi 40 hektara onda bi trebao ići i na neki drugi traktor. Puni je to posla za takve traktore .Jedino koliko mi se čini da on ne radi u firmi pa si može dozvoliti da taj posao rastegne.
Brdski kraj, nizi prinosi, drzava ih ne pomaze...
No...s toliko zemlje problem je ipak u njemu. Ne znam sta mu se mota po glavi al rastezanje posla i oranje do 3 mj. sigurno nije bez posljedica na prinose.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Kada se stavlja M34 motor na 533, ne znam koja međuploča mora ići. Da li ovakav tip sličan na prvoj slici od imt 533 otvoreni tip(539-558) ili ovaj drugi tip.

Prilozi

• meduploca-imt-533-slika-137876614.jpg
    meduploca-imt-533-slika-137876614.jpg
    2.5 KB · Pregleda: 26
  • imt-560.558-meduploca-slika-164863765.jpg
    imt-560.558-meduploca-slika-164863765.jpg
    2.6 KB · Pregleda: 26

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Da li si siguran? Ide međuploča od 539 ali bar bi trebala postojati i ovakva međuploča slična prvoj. Ili to nije tako.

Posljednje uređivanje:

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Na glavi između druge i treče dize se nalazi čep kojeg treba izvaditi.

Nakon kaj ga izvadiš stavljaš sat i kapilaru vodiš kud ti paše na mjesto gde je bil čep.

@MUHA
Evo ja se danas primio posla da to zamjenim i odustao. Kod mene je situacija da je ta donja, veća matica već zašarafljena, valjda od starog termometra i u nju je bio zašarafljen obični šaraf da se zatvori. Kao prvo jedva sam taj gornji šaraf skinuo i reko super sad od novog termostata onaj dio ubacim u tu maticu s unutarnjim navojem i gotovo. Ali brus, ne ulazi unutra! Predebela je ta sonda. Kupio sam taj neki indijski termometar jer su samo taj imali.
Da li bi možda od nekog drugog proizvođača išla ta sonda unutra, možda neki koji ima tanji taj dio?
I vidim da je to velika zajebancija skinuti taj šaraf, kako vi to mijenjate? Nije valjda da skidate rezervoar pa onda sa cjevastim skidate ili kako?
Hvala.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
problem su ti novi termostati, obično je rijetkost naletjeti da paše u postoječi priklučak.
Srečom pa imam kojekakvih priključaka pa nekaj uvijek skemijam.

Rezervar dole, drže ga samo 4 matice i dva crijeva od goriva treba otpojiti.
Ako je več gore mesingani priključak onda obično ide van, a ako nije onda rezervar dole

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Mislim da nije mesingani priključak.
Eventualno da izmjerim promjer tog indijskog termometra pa u dućanu potražim sa nekim tanjim promjerom te sonde.
Gledao sam da skidam rezervar ali sam odustao kada sam vidio šarafe ma prednjoj strani. To je neko slagao samo tako i to nije zašarafljeno opće, neki torbant šarafi su stavljeni nemam pojma šta to i kako. Još me mučilo što nisam mogao haubu otklopiti do kraja i nisam mogo dobro pogledati :)
Ima neka caka sa tom haubom, šta treba odšarafiti i ona dva bočna šarafa dole da se to otvori do kraja?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Skineš ona dva donja (gedora 19) i skineš haubu dole, malo u stranu jer žice ostaju.

Na rezervaru napred su tak orginal šarafi. Odozgo stavi neki veči šarafciger ako ti se okreču, a odozdo bi trebale biti opruge.

Najnoviji postovi

Na vrh