• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Kada se stavlja M34 motor na 533, ne znam koja međuploča mora ići. Da li ovakav tip sličan na prvoj slici od imt 533 otvoreni tip(539-558) ili ovaj drugi tip.

Prilozi

• meduploca-imt-533-slika-137876614.jpg
    meduploca-imt-533-slika-137876614.jpg
    2.5 KB · Pregleda: 25
  • imt-560.558-meduploca-slika-164863765.jpg
    imt-560.558-meduploca-slika-164863765.jpg
    2.6 KB · Pregleda: 25

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Da li si siguran? Ide međuploča od 539 ali bar bi trebala postojati i ovakva međuploča slična prvoj. Ili to nije tako.

Posljednje uređivanje:

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Na glavi između druge i treče dize se nalazi čep kojeg treba izvaditi.

Nakon kaj ga izvadiš stavljaš sat i kapilaru vodiš kud ti paše na mjesto gde je bil čep.

@MUHA
Evo ja se danas primio posla da to zamjenim i odustao. Kod mene je situacija da je ta donja, veća matica već zašarafljena, valjda od starog termometra i u nju je bio zašarafljen obični šaraf da se zatvori. Kao prvo jedva sam taj gornji šaraf skinuo i reko super sad od novog termostata onaj dio ubacim u tu maticu s unutarnjim navojem i gotovo. Ali brus, ne ulazi unutra! Predebela je ta sonda. Kupio sam taj neki indijski termometar jer su samo taj imali.
Da li bi možda od nekog drugog proizvođača išla ta sonda unutra, možda neki koji ima tanji taj dio?
I vidim da je to velika zajebancija skinuti taj šaraf, kako vi to mijenjate? Nije valjda da skidate rezervoar pa onda sa cjevastim skidate ili kako?
Hvala.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
problem su ti novi termostati, obično je rijetkost naletjeti da paše u postoječi priklučak.
Srečom pa imam kojekakvih priključaka pa nekaj uvijek skemijam.

Rezervar dole, drže ga samo 4 matice i dva crijeva od goriva treba otpojiti.
Ako je več gore mesingani priključak onda obično ide van, a ako nije onda rezervar dole

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Mislim da nije mesingani priključak.
Eventualno da izmjerim promjer tog indijskog termometra pa u dućanu potražim sa nekim tanjim promjerom te sonde.
Gledao sam da skidam rezervar ali sam odustao kada sam vidio šarafe ma prednjoj strani. To je neko slagao samo tako i to nije zašarafljeno opće, neki torbant šarafi su stavljeni nemam pojma šta to i kako. Još me mučilo što nisam mogao haubu otklopiti do kraja i nisam mogo dobro pogledati :)
Ima neka caka sa tom haubom, šta treba odšarafiti i ona dva bočna šarafa dole da se to otvori do kraja?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Skineš ona dva donja (gedora 19) i skineš haubu dole, malo u stranu jer žice ostaju.

Na rezervaru napred su tak orginal šarafi. Odozgo stavi neki veči šarafciger ako ti se okreču, a odozdo bi trebale biti opruge.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Kako jako trebaju biti stegnuti ti šarafi? Da pritisnu samo taj feder?
Puno toga na traktoru nije stegnuto :)
To sad kad pokušavam malo dotjerati traktor. Vidim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Neznam kak da ti to objasnim. Stegneš da feder bude stisnut ali da i dalje ostane raditi na njemu, on služi kao amortizer

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,128
Evo havarije na mojem 533...

Jucer sam bio u sumi nakon sto sam stavio komplet novu kosaru, lamele, semering radilice i druk lezaj....

Stavio sam ono silikonsko gov*o za semering radilice kod zamasnjaka... izdrzalo je ravno 3 radna sata.
Znam da sam ga stavio kako spada.

Vracam spagu kako je original i nadam se da ce dihtati.
Takodjer se nadam da ulje sa radilice ne moze do lamele radi zamasnjaka.

Kako se mijenja semering spojnicke osovine i lezaj kod druk lezaja? Sto treba rastaviti i kako?
Kad vec polam traktor da se i s time izj...m.

Hvala

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Provjeri karter, da ne pušta na njemu. U pravilu kad propusti semering radilice ne zamasti lamele.
Za semeringe spojničkih osovina treba ih izvaditi van.
Gornji poklopac i donji poklopac, donja osovina van i onda gornja ide.
Ne kontam koji ležaj kod druk ležaja?

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,128
Ne pusta karter. Pao je feder sa kaplagera.
Gornji poklopac mislis na onaj konusni poklopac spojnicke ili sklop volana?

Ako izvadim donju osovinu, da li ce se nesto rasuti unutar getribe? Treba li skidati poklopac hidraulike?
Spojnicke osovine se klimaju...jel to lezaj spojnicke kod drukalgera neki otisao ili je to normalno?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
I dalje ne kontam kaj je to kaplager i koji feder?

Poklopac u kojem stoje spojničke osovine.

Nebude se ništ raspalo u mjenjaču, ne treba skidati poklopac hidraulike.

To kaj se klimaju je normalno, pocentriral bu ih lager u zamajcu.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,128
Kaplager je po "izvornom" kuciste semeringa radilice koji je izvorno bio u formi spage, a sad sam stavio onu silikonsku izmisljotinu s koje je pao feder i za koji se kunem da sam stavio kako spada.
Bio sam skeptican od samog pocetka s obzirom da radilica ima zareze na kliznom dijelu pa bi ga to moglo pojesti.
Znaci, ispustam ulje iz getribe, skidam donju flanđu koja zatvara donju osovinu, skidam druklezaj i poluge kuplung papuce, stozasti poklopac spojnickih.
Nakon toga samo izvucem donju osovinu, pa nakon toga gornju.
Kada slazem, vracam obrnutim redoslijedom.
Molim te povrdi.
Kad ih vec vadim, da zamijenim i lezaje sa semeringima na toj strani?

Spaga na radilici...treba ju namociti u ulje prije ugradnje na koliko dugo?
Ima ih za 15 do 150 kn...koja je razlika i da li se isplati uzeti skuplja?
Na slici je silikonski semering koji je izdrzao 3 radna sata. On se ugradjuje u "kaplager"

Prilozi

• 20220306_160618.jpg
    20220306_160618.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 37

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Bio sam skeptican od samog pocetka s obzirom da radilica ima zareze na kliznom dijelu pa bi ga to moglo pojesti.
Takvo je i moje razmišljanje i nisam zadovoljan nikad sa tim bil.
Bolje da na špagi koja kap kapne nego da na semeringu teče...

Znaci, ispustam ulje iz getribe, skidam donju flanđu koja zatvara donju osovinu, skidam druklezaj i poluge kuplung papuce, stozasti poklopac spojnickih.
Nakon toga samo izvucem donju osovinu, pa nakon toga gornju.
Kada slazem, vracam obrnutim redoslijedom.
Molim te povrdi.
Kad ih vec vadim, da zamijenim i lezaje sa semeringima na toj strani?
Otprilike tak, evo ovdje slika kaj sve trebaš skinuti plus izvuči donju osovinu kad skineš ovaj nosač ležaja na kojem je alat na slici.
Ovu debelu osovinu ne treba vaditi kao što vidiš sa slike

Spaga na radilici...treba ju namociti u ulje prije ugradnje na koliko dugo?
Ima ih za 15 do 150 kn...koja je razlika i da li se isplati uzeti skuplja?

Ja sam ostavljal preko noči.
Uvijek bi radije uzel skuplju, sa Cobestovima sam bil zadovoljan.

Najnoviji postovi

Na vrh