Ja sam prije puno godina i jedno 1000 RS kupio indijansku glavu sa ventilima i klackalicama... uglavnom komplet samo za zašarafiti na traktor.
Stajala me oko 1800 kn kod Pejića na Krugama u ZG (više ne postoji).
Moja stara glava je bila varena 2x i stalno je pucala.
Indijanka još i danas radi bez greške. Nadam se da će i sutra
Necete vjerovati ali dobio sam opomenu u privatnoj poruci.
Nije bitno od koga ali zelio bih se ispricati svima koji su se nasli uvrijedjeni time sto sam Indijce nazvao Indijancima. Ocito ih ima tu na forumu pa se ispricavam i zao mi je. Nije mi bila namjera nikoga uvrijediti.
Ovo je bilo u svrhu humora, a ne vrijedjanja ili neznanja, manjka obrazovanja i slicno.
Ja sam inace inzenjer po struci, iz sirotinjske obitelji koja mi nije mogla kupiti diplomu i morao sam uciti.
Tako sam jos u skoli ucio da je Kolumbo trazio put do Indije jer su ratovi koji su divljali Azijom zatvorili sve kopnene putove.
Kolumbo je uvjerio vladara da ce plovidbom prema zapadu doci do Indije jer je Zemlja okrugla.
Dosavsi do kopna nakon duuuuuge plovidbe i gubitka svake nade, misleci da je dosao u Indiju, otocic na koji je dosao nazvao je San Salvador, a stanovnike Indijanci.
Dakle, Indijci bi se zvali Indijanci da Kolumbo vec u 15tom stoljecu nije nazvao tadasnje starosjedioce Sjeverne Amerike tim imenom
Tako i ja, a i par ljudi oko mene u sali nazivamo Indijce.
I da...u nasem jeziku postoji razlika izmedju americkih indijanaca i indijaca, a u npr. Engleskom se nazivaju indian oba naroda. Razlika je jedino kad zelis naglasiti da je NATIVE AMERICAN Indian ili Indian.