Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Znači najbolja vodena pumpa kaj ima za kupit je pobeda Tešanj?
Dok sam bio u prosloj firmi ,išao sam svaki mjesec po 2 puta u Pobjedu u Tešanj. Evropski sistem i usluga.Znači najbolja vodena pumpa kaj ima za kupit je pobeda Tešanj?
Kako se vodena pumpa koristi prema uputama proizvođača?korištena prema uputama proizvođača.
Pa za početak s pravilno našpananim remenom, da ne hebavaš lagere u njoj.Kako se vodena pumpa koristi prema uputama proizvođača?
Održavali smo mi iz radione jako puno dizel motora u viličarima, s vodenim pumpama i kamo bi došli da smo svaki put mijenjali cijele pumpe. Zamijeniš pakung i lagere, eventualno popraviš na tokarskom stroju rotor i to ide dalje u stotinama radnih sati, u 3 smjene, punim gasom.
Baš i ne razumijem post, buni me onaj boldani dioDok sam bio u prosloj firmi ,išao sam svaki mjesec po 2 puta u Pobjedu u Tešanj. Evropski sistem i usluga.
U potpunosti se slažem sa razmišljanjem. I sam sam se namjenjal pakunga i lagera na kojekakvim pumpama.Održavali smo mi iz radione jako puno dizel motora u viličarima, s vodenim pumpama i kamo bi došli da smo svaki put mijenjali cijele pumpe. Zamijeniš pakung i lagere, eventualno popraviš na tokarskom stroju rotor i to ide dalje u stotinama radnih sati, u 3 smjene, punim gasom.
Ako netko mora kupiti novu pumpu, neka kupi, samo neka se zamisli zašto mu je krepala stara... Ja na to tako gledam. Pumpa je obrađeni odljevak, s osovinom, rotorom, pakungom i lagerima. Pakung bude najprije nastradao u pari, lageri dok ih voda ispere i previše našpanani remen uništi, radi takvih lagera po tamburi dobije rotor i kučište po kojem rotor počne strugati.
Sve to je tek samo abeceda mehanike, ali i na tome ljudi padaju na životnom ispitu.
Najviše padaju baš oni koji su najviše umišljeni...
Jeste vrhunski proizvodi i kvalitet odradjenih poslova i usluga , nisam se mozda dobro izrazio. Zna se ko pije a ko plaća , ako me sad razumijesBaš i ne razumijem post, buni me onaj boldani dio
Nekad je Pobeda imala vrhunske proizvode, jel tak i danas?
@Kupljenec a samo sam se za volan primil i več sam ti troška napravil 🤭Znači najbolja vodena pumpa kaj ima za kupit je pobeda Tešanj?
A koja je to propisana našpananost remena za vodenu pumpu i alternator, jel dosta kad se na sredini remena između alternatora i vodene pumpe remen stisne pa propadne za svoju visinu?Pa za početak s pravilno našpananim remenom, da ne hebavaš lagere u njoj.
Kao drugo se zapitati zašto je stara iz čistog mira "otkazala", da li je u sistemu bilo dovoljno vode, ili je pumpala vodenu paru.
Itd.
Gledam i nevjerujem
Na kojem mjestu se to mjeri? Nekak mi je tih 2-3cm puno na ovom mjesto di ja gledam 🤔Piše u uputstvu od fergija da prst mora propasti 2-3cm